Bu tarif anneme ait.Zaten yapan kişi de annem.Ama biz çok beğendik ve ben de sizlerle paylaşmak istedim.Elma kabağa o kadar güzel bir lezzet veriyor ki kabak yediğinizi bile anlamıyorsunuz.Tabii hindi eti de cabası.
Malzemeler:
- 1 kg. kabak
- 1 adet sarı veya yeşil elma
- 1 iri soğan
- 1 paket hindi göğüs
- dereotu
- tuz, karabiber
- Beşamel sos (yapımını daha önce vermiştim.Bakınız:)
- rendelenmiş kaşar
- 50 gr. kadar margarin
Yapılışı:
- İlk olarak kabakları yarım ay şeklinde doğruyoruz.
- Soğanları da doğrayıp kabakların üstüne ilave ediyoruz.
- Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlıyoruz.
- Elmamızı da aynı şekilde doğrayıp ekledikten sonra çeşitli baharatlar ekleyerek çeşnilendiriyoruz.Dereotunu küçük küçük kıyıp fırın tepsimize güzelce yayıyoruz.
- Hindi etlerini parmak kalınlığında doğrayıp onu da döşedikten sonra beşamel sosu üzerine iyice yayıyoruz.
- Karabiber, v.b.ni serptikten sonra son olarak üzerine istediğimiz miktarda kaşar rendeliyoruz ve parça parça margarin koyuyoruz.
- 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve sıcak sıcak servis yapıyoruz.
- Afiyet olsun!
12 yorum:
Hülyacığım, merhaba.
Ne ilginç bir tarif olmuş. merak ettim doğrusu...
SImmsıcak sevgilerimle...
Hulya'cigim bu eller kimin eli? Senin degil de ondan eminim de, bilemedim. Ne ilginc bir tarif gene hulya'cim, ellerine saglik.
Hülyacım ilk defa böyle bir tarif gördüm. Elma ve kabak hiç aklıma bile gelmezdi. Annenin ellerine sağlık. Bu arada tanıştığımızada çok memnun oldum. Arayı uzatmadan yine görüşelim. Sevgiler..
Hülyacım çok güzel görünüyor annenin ellerine sağlık.....iyi hafta sonları
Hülya'cım anneciğinin ellerine sağlık. Gerçekten çok değişik bir tarif, elmanın verdiği tadı merak ettim. Çok güzel görünüyor, sevgiler kolay gelsin..
Hülyacığım ben bu kabak yemeğini yerken sen benim bloğuma bakıver sen beni sobelersinde ben seni sobelememmi:))haydi kolay gelsin
Sevgili Zerrin'ciğim,
Annemin böyle ilginç tarifleri çoktur.fırsat buldukça sizinle paylaşmak istiyorum.Sevgiler
Aybike'ciğim,
bu tombiş eller sevgili anneciğimin elleri.Tarif çok ilgimi çekti bu yüzden yaparken çektim.İyi ki de çekmişim gerçekten çok lezzetliydi.Sevgiler canım
Selda'cığım,
Ben de seni tanıdığıma çok memnun oldum.Daha öncede bloğunu ziyaret ediyordum zaten.yüzyüze tanışınca daha da zevkli oluyor.en kısa zamanda yine görüşelim.
Aslı'cığım,
Anneme iletirim canım.sana da iyi hafta sonları ,öpüyorum.
Ebru'cuğum,
Sarı veya yeşil elma kullanılıyor ve o da hafif buruk ve tatlı arası bir tat veriyor.Kabak tadı vermeyen bir kabak tarifi yani:-)Sevgiler
Sevgili Güliz'ciğim,
sobeni gördüm hemen cevaplayacağım.Sevgiler ve öpücükler
Yorum Gönder