Salı, Ocak 23, 2007

EV YAPIMI LAVAŞ EŞLİĞİNDE TANTUNİ



Malzemeler:
350-400 gr kadar kuşbaşı et
2-3 adet domates(büyüklüğüne göre)
4 adet yeşil biber
2-3 diş sarımsak
1 orta boy soğan(isteğe bağlı)
az miktarda sıvıyağ
tuz,pul biber, karabiber
lavaş için malzemeler:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su

Hazırlanışı:

İlk olarak lavaşı hazırlıyoruz.Çünkü tantuni sıcak yenince güzel oluyor.Lavaş için bir kabın içine yaş mayayı koyup ılk veya sıcak su ekleyip mayayı eritiyoruz.Ununu ve tuzu ekleyip aldığı kadar suyla kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğuruyoruz.Minik be4zelere kesip biraz mayalanmasını bekliyoruz.Un serpilmiş tezgah üzerinde kullanacağımız tavanın büyüklüğünde çok ince olmamak kaydıyla ( çok ince olunca kenarları kuruyor ve dürüm gibi sarılamıyor kırılıp dökülüyor.Ben ilk iki taneyi çok ince açmıştım istediğim gibi olmamıştı) merdaneyle açıyoruz.Teflon tavada altını ve üstünü çevire çevire pişiriyoruz.

Tantuni için et oldukça minik doğranırsa daha iyi pişiyor ve daha lezzetli oluyor.Benim kuşbaşılar kurban bayramından kalma ve bizim kuşların başı oldukça iriydi(deve kuşu sanırım!)ben sonradan etleri küçük küçük doğrayıp ateşte şöyle bir çevirdim daha iyi oldu.Neyse lafı uzatmıyayım tavaya az bir miktar sıvıyağı koyup etleri kavuruyoruz.Suyunu tam olarak çekmeden üzerine soğan ve sarımsakları da ilave edip her birini ayrı ayrı soteliyoruz.Sırasıyla küçük küçük doğranmış biber, domates tuz, kara biber ve pul biberi der ilave dip biraz daha kavuruyoruz.Pişince sıcak sıcak lavaşların içine koyup yanında çorba ve salatayla servis yapıyoruz.Lavaşların daha rahat yenebilmesi için ortadan ikiye keserseniz daha hoş bir görüntüsü olacaktır.Hepinize afiyet olsun!

6 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim, bu ne guzel birsey boyle, gelince mutlaka isterim ona gore.
Ellerine saglik,
Aybike

HULYA dedi ki...

Canım yapmaz olurmuyum.Sen yeter ki iste.Artık öğrendim istediğin kadar yaparım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım tantuni ve lavaşın nefis görünüyor ellerine sağlık.
Hoşça kal.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım tantuni ve lavaşın nefis görünüyor ellerine sağlık.
Hoşça kal.

HULYA dedi ki...

Sevgili tabakta ,
yeniden ziyaretine çok sevindim.Seni de linklerime ekleyeceğim.Kendine iyi bak

Adsız dedi ki...

merhaba ben mersinliyim. tantunide bildigim kadariyla sogan domates pisirilmiyor ve biber koyulmuyor. tarifiniz güzel ama tantuni degil. tesekkurler.