Salı, Mart 20, 2007

DAMALI KAKAOLU KEKİM



Bu tarifi ilk olarak Tuba'nın sitesinde gördüm.Daha önceleri bu kalıbımı hiç kullanmamıştım ve üzerindeki tarifi Almanca olduğu için de çözmeye pek çalışmamıştım. Tuba'nın tarifine göre yaptım sadece o çilekli hazırlamıştı ben kakaolu yaptım.Bir de kremaları kendim hazırlamayı tercih ettim.Görünüşü kadar lezzeti de güzel olmuştu.Çok yumurtalı ve çok uğraştırıcı bir tarif ama bence değdi.

Sade kek hamuru için

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağından biraz fazla un(sert olunca birbirine karışmıyor)

Kakaolu kek hamuru için:

  • yukardaki malzemenin aynısı
  • 3 çorba kaşığı kakao

Üzerindeki krema için malzemeler:

  • 8 çorba kaşığı şeker
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 paket vanilya
  • 25-50 gr. margarin
  • süslemek için hindistan cevizi rendesi ve/veya fındık kırığı

İçine sürülecek krema için malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 25-30 gr. margarin

Yapılışı:

  • İlk olarak sade kek hamurumuzu hazırlıyoruz.İstersek vakit kazanmak için iki ölçüyü bir kapta hazırlayıp daha sonra ikiye bölerek birine kakao ilave dedbiliriz.Ben ayrı ayrı hazırlamayı tercih ettim.
  • yumurtaları şekerle köpürtün.
  • sırasıyla süt, yağ, vanilya, kabartam tozu ve unu ekleyip biraz sert ama akıcı bir hamur elde edin.
  • Kakaolu karışımı da aynı şekilde hazırlayın.
  • İlk olarak kakao, beyaz, kakao olarak kalıbımıza karışımı döküyoruz.Bundan iki adet olacak
  • diğer kaba beyaz, kakao, beyaz olarak döküyoruz.
  • Her bir karışımı döktükten sonra dikkatli bir şekilde ortasındaki aparatı çıkarıyoruz.Hamurlar birbirine karışmıyor.Ben ilk pişirdiğimi aparatı çıkarmadan pişirdim.Sonrakilerde çıkardım daha iyi oldu.
  • 180-200 derece arası fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Çıkınca ilk olarak alta iki tane aynı şeklide yaptığımız keklerden birini koyuyoruz.
  • Süt ve marmelat karışımıyla ıslatıp beyaz kremamızdan sürüyoruz.
  • Üzerine beyaz, kakao, beyaz olan tek keki koyuyor ve aynı işlemleri tekrarlıyoruz.
  • en üste kalan kekimizi de koyuyor ve yine ıslatıp içine çekmesini bekliyoruz.
  • Sonra kakaolu kremayla iyice sıvayarak hindistan cevizi veya fındıkla süslüyoıruz.
  • Bir gece dinlenirse daha güzel oluyor.Kremayı içine çekiyor çünkü.

Beyaz kremanın yapılışı:

  • sütü, un ve şekerle muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  • Piştikten sonra inmesine yakın önce margarinini ilave edelim sonra da vanilyayı ekleyip karıştıralım.
  • Mikserle iyice çırpalım ki hem soğusun hem de içinde pütür kalmasın.

Kakaolu kremanın yapılışı:

  • İlk olarak kuru malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Suyunu ilave ediyor ve arada bir karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini bekliyoruz.
  • Altını kapatıp vanilya ve margarinini ilave ediyoruz.
  • Margarin eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Bu kremayı profitorol üzerine de kullanabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

24 yorum:

Safran dedi ki...

Ne diyebilirim ki daha güzel anlatılamazdı, ellerine sağlık çok güzel oldu, içten sevgiler :)

Adsız dedi ki...

:) Merhaba...

ben bu kalıbı daha önce görüp vurulmuştum..

Şimdi daha bi vuruldum. nasıl güzel görünüyor pasta.

ellerinize sağlık

sevgilerimle..

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cim,
Ne kadar gosterisli bir kek olmus, eline saglik. Ben de bakindim bu kaliptan ama goremedim, gorursem bende alacagim ama bana biraz karisik gibi geldi bu kek kalibi, neyse. Cok opuyorum canim arkadasim. Sevgiler

aslı dedi ki...

Hülyacım anlatım çok güzel,görüntüde, hatta tadıda nefisti canım arkadaşım...Ellerine sağlık...öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Hülya'cım nefis görünüyor, kalıbında çok değişik , ellerine sağlık, kolaylıklar..

HULYA dedi ki...

Sevgili Safran,
güzel yorumun için teşekkürler.Hoşgeldin ve yine bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Merhaba Hülyacım, damalı kek çok güzel görünüyor ellerine sağlık, bu kalıbı nereden aldın, ben marketlerde hiç rastlamadım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Tadı şimdi kim bilir ne kadar güzel olmuştur ellerine sağlık.
Sevgiler…

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Tadı şimdi kim bilir ne kadar güzel olmuştur ellerine sağlık.
Sevgiler…

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Tadı şimdi kim bilir ne kadar güzel olmuştur ellerine sağlık.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

Hülya'cığım,
Karışık görünmesine rağmen öyl egüzel anlatmışsın ki ellerine ve ağzına sağlık canım.Çok değişik bir kek oldu..Kalıbını nerden aldın acaba?

Afiyetler olsun canım sizlere..
Makarna'nın sadece ambalaj resmi yeterli tatlım..Bana değil sitene de eklesen yeterli..Kocaman öpüyorum canım..Sevgiyle kalın..

Gül/.d.tadı

Adsız dedi ki...

Hülya Hanım, çok zahmetli bir tarifmiş bu ama sonuç harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler...

Tuba dedi ki...

Hulya'cigim, kekin harika gorunuyor. Demek aklina geldi, zavalli, bir kenarda unutulmus kek kalibin:))) Ben da bakiniyorum her seferinde ese dosta alirim diye ama, hic bulamadim:((
Super bir kek olmus, supeerrr. Hamarat arkadasim benim, sevgilerimle,

HULYA dedi ki...

Sevgili Safran,
güzel yorumlarına bayılıyorum.İnsanı daha güzel şeyler yapmaya teşvik ediyorsun.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevgili Zerrin,
Bu kalıp bende senelerdir vardı ama daha hiç kullanmaıştım.artık sık sık kullanmayı düşünüyorum.Gerçekten çok zevkli.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Canım Aybike'cim,
Bu kalıbı bana annem yurt dışından getirmişti.
Ben İngiltere diye hatırlıyordum ama üzerindeki yazılara baktım Almanca.Burada hiç göremdim ama bulursam bir tane senin için alacağım canım.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevgili Aslı'cım,
Sana en nihayet birşeyi tattırabildiğime çok sevindim.Beğendiğine daha da çok sevindim.Sevgiler ve öpücükler

HULYA dedi ki...

Ebru'cuğum,
Aslında bu kalıp tam sana göre ebruli tatlar ve desenler oluşturmak için ideal canım.sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevgili Pembelim,
Aybike'me de belirttiğim gibi bu kalıbı bana annem seneler önce almıştı.yurt dışında bulunuyor sanırım ama Türkiye
'de henüz hiç görmedim canım.Görürsem ilk sana haber vereceğim.sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevgili Perihan'cığım,
Tadı gerçekten güzel olmuştu.Buna benzer bir kek tarifim daha var o kalıpsız yapılıyor en kısa zamanda bu kalıbı bulamayan arkadaşlar için yapıp yayınlamak istiyorum.
sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevgili Gül'üm,
Kalıbı ne yazık ki Türkiye'den almadım canım.Ama eminim içindeki parçaya benzer bir parça bir şekilde yaptırılabilir.Ben bir araştırayım.Sevgiler canım.

HULYA dedi ki...

Sevgili Nükhet hanım,
aslında biraz uğraştırıyor ama sonuç güzel olunca uğraştığına değiyor.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevgili Tuba'cığım,
Sen olmasaydın o kalıp daha çok beklerdi kullanılmayı.
Üzerindeki resme bakıp bakıp yerine kaldırıyordum.Ama senin blogda görünce cesaretlenip denedim.İyi ki de denemişim.Çok teşekkür ederim canım arkadaşım.İyi ki varsın.

Adsız dedi ki...

ben bu keki hazır pasta tabanı kullanarak yaptım kakaolu ve zade keklerin ortasını kutu kapağı ile kesip ortalarını değiştirip aralarına krema sürüp üsy üste koyarak hazırladım.çok kolay oluyor.www.yildizmutfagi.com