Perşembe, Mart 15, 2007

ZEYTINYAGLI ENGİNAR


Arkadaşım Aydan'da yedikten sonra bende denemek istedim iyi ki de denemişim.Zaten enginarı çok severim.Çiğ bile yediğim olur.Zeytinyağlı olunca da oldukça lezzetli oluyor.
Malzemeler:

  • 7-8 adet enginar
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 orta boy havuç
  • 1-2 adet patates
  • 2 adet soğan
  • zeytinyağ
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • İlk olarak enginarları ayıklayıp kararmamaları için limonlu suya atalım.Ben enginarların saplarını da ayıklayıp içine küçük küçük doğrayıp ilave ettim.
  • Tencereye soğanı koyup zeytinyağında biraz soteleyelim.
  • Üzerine ilk olarak enginarları daha sonra sırasıyla havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip her seferinde soteleyelim.
  • Üzerini kapatıp kısık ateşte biraz pişirelim.
  • Pirinç, üzerini geçecek kadar su ve limon suyunu da ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Tuzunu şekerini ve istenirse karabiber ilave etmeyi de unutmayalım.
  • Ilınınca servis yapalım.Bir gün önceden pişirilip servis yapılırsa daha lezzetli oluyor.
  • İsterseniz servis öncesi üzerine dereotu veya benzeri doğrayabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

ZEYTINYAGLILAR_

4 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya, bende enginar yaptim, yarin ne yapacaksin:))
Gercekten kalplerimiz bu kadra mi bir olur yahu, seni coooook opuyorum

Adsız dedi ki...

i not sure you get my message?? i think i write something before!!!! but i not see that message

i miss you
jeab in thailand

HULYA dedi ki...

Aybike'ciğim ben dün yumurtalı kabak ,yayla çorbası ve fırın mücver yapmıştım bugün daha birşey yapmadım.Akşama doğru karar vereceğim.Sen neler yaptın merak ediyorum.öptüm seni ara beni:-)

HULYA dedi ki...

Dear Jeab,
i missed you too.I visited your page several times but couldn't see new posts so decided that you're not back yet.Love from İzmir,Turkiye