Arkadaşım Aydan'da yedikten sonra bende denemek istedim iyi ki de denemişim.Zaten enginarı çok severim.Çiğ bile yediğim olur.Zeytinyağlı olunca da oldukça lezzetli oluyor.
Malzemeler:
- 7-8 adet enginar
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bezelye
- 1 orta boy havuç
- 1-2 adet patates
- 2 adet soğan
- zeytinyağ
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet limonun suyu
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- İlk olarak enginarları ayıklayıp kararmamaları için limonlu suya atalım.Ben enginarların saplarını da ayıklayıp içine küçük küçük doğrayıp ilave ettim.
- Tencereye soğanı koyup zeytinyağında biraz soteleyelim.
- Üzerine ilk olarak enginarları daha sonra sırasıyla havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip her seferinde soteleyelim.
- Üzerini kapatıp kısık ateşte biraz pişirelim.
- Pirinç, üzerini geçecek kadar su ve limon suyunu da ilave edip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Tuzunu şekerini ve istenirse karabiber ilave etmeyi de unutmayalım.
- Ilınınca servis yapalım.Bir gün önceden pişirilip servis yapılırsa daha lezzetli oluyor.
- İsterseniz servis öncesi üzerine dereotu veya benzeri doğrayabilirsiniz.
- Afiyet olsun!
ZEYTINYAGLILAR_
4 yorum:
Hulya, bende enginar yaptim, yarin ne yapacaksin:))
Gercekten kalplerimiz bu kadra mi bir olur yahu, seni coooook opuyorum
i not sure you get my message?? i think i write something before!!!! but i not see that message
i miss you
jeab in thailand
Aybike'ciğim ben dün yumurtalı kabak ,yayla çorbası ve fırın mücver yapmıştım bugün daha birşey yapmadım.Akşama doğru karar vereceğim.Sen neler yaptın merak ediyorum.öptüm seni ara beni:-)
Dear Jeab,
i missed you too.I visited your page several times but couldn't see new posts so decided that you're not back yet.Love from İzmir,Turkiye
Yorum Gönder