Salı, Mart 13, 2007

ISIRGANOTU BÖREĞİ


YE # 20 etkinliği için değişik tarifler denedim.Sizlere en değişik ve en güzel tarifi sunabilmek istiyordum.İlk olarak bunu yapmıştım ama sonra başka bir tarifle katılmaya karar verdim .Bu da bir ön hazırlık olsun bari.
Malzemeler:

  • 4 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 bardak sıvı yağ
  • çörek otu

Harcı için:

  • 2 demet ısırganotu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
  • tuz, karabiber
  • Yapılışı:

  • İlk olarak ısırganların yapraklarını ayıklayıp yıkayın.
  • Süzgeçte bekletin.Bu arada üzerlerine 1 çay kaşığı kadar tuz atın.
  • Ovarak suyunu sıkın ve bir karıştırma kabına alın.
  • Üzerlerine unu, yumurta sarısını, sütü ve karabiberi ekleyin.(Tekrar tuz atmayın)
  • Margarin veya sıvıyağı koyup elinizle iyice karıştırın.Bir kenarda bekletin.
  • Ayrı bir yerde ayırdığınız yumurta beyazı ile bir yumurtayı, süt ve sıvıyağ ile çırpın.
  • Bir yufkayı tezgaha serin ve ikiye katlayın.
  • Hazırladığınız sostan her tarafına sürün.
  • Isırganlı harcın bir miktarını üzerine koyup rulo yapın.
  • Üzerine sostan sürün.
  • Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin.
  • Üzerine çörek otu serpin.
  • 175 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ilınınca kesip servis yapın.
  • Afiyet olsun!
  • 7 yorum:

    pembeli dedi ki...

    Annemde yapar bu börekten. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.

    Aybike dedi ki...

    Canim arkadasim, ellerine saglik. Neler biliyorsun boyle, seninle gurur duyuyorum. Cok opuyorum, sevgiler

    damak tadı dedi ki...

    Hülya'cığım,
    Canım ellerine sağlık nefis bir börek olmuş..Çok değişik ve güzel şeyleri bizlerle zevkle paylaştığın için gönülden teşekkürler tatlım..

    Güzel yanaklarından öpüp sevgilerimi gönderiyorum..

    HULYA dedi ki...

    Sevgili Pembeli,
    Isırgan otu çok yararlı bir otmuş.Kanı temizlediği için baharda mutlaka birkaç sefer ısırganotu yemek gerekiyormuş.Bu yüzden biz de böyle börekle filan olsun yemeye çalışıyoruz.Ben de ilk annemden yemiştim zaten.

    HULYA dedi ki...

    Aybike'ciğim,
    Çalışacak bir laboratuar bulamayınca ben de kendimi mutfağa verdim.Kobaylarım da ev halkı oldu.Ama Allahtan durumdan memnunlar.Bir çok tarifi deneye deney öğrendim.Ben de seninle gurur duyuyorum canım arkadaşım benim

    HULYA dedi ki...

    Sevgili Gül'cüğüm,
    Tariflerimde senin güzel yorumlarını görmeye o kadar çok alıştım ki görmezsem merak ediyorum.Beni sık sık ziyaret ettiğin için çok teşekkürler.Benden de sana sevgi ve öpücükler!

    vincent dedi ki...

    Merhabalar,

    Blog'unuz tariflerinizin kalitesinden dolayi ilgimizi çekti.



    Indeksleyebilmemiz için tarifinizi Ptitchef.com'a kaydetmenizden
    memnuniyet duyacagiz.

    Ptitchef Web'in en iyi Mutfak sitelerini bir araya getiren bir
    rehberdir. Yüzlerce Blog şimdiden kaydedilmiştir ve sitelerinin
    tanitimini PtitChef üzerinden gerçekleştirmektedir.

    Ptitchef'e kaydolmak için
    http://tr.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form veya
    http://tr.petitchef.com sayfasini ziyaret edin ve üst kisimda yer alan
    "Site blog'u ekleyin" üzerine tiklayniz.

    Saygilarimla

    Vincent
    Petitchef.com