Bu reçeli annem biz çocukken çok yapardı.Bu özel bir reçeldi bizim için genelde bir bardak suyla misafire kahvesinin yanında tatlı niyetine sunulurdu.Özel turunç reçeli tabakları ve küçük çatalları eşliğinde.Ben ilk defa yaptım ama çocukluğumu hatırlatan bu reçeli çok sevdim.Turunç mevsimi geçmeden siz de deneyin.Çocuklarınız çok beğenecek.
Malzemeler :
- 5-6 su bardağı toz şeker
- 10-12 turunç
- 4-5 karanfil
- 1 çay kaşığı limon tuzu (ya da 1/2 limon suyu)
Yapılışı :
- Önce turunçların kabuklarını rendeleyecek, dışındaki acı kısmı atacaksınız.(Çok ince olmasın benimkiler biraz öyle oldu.turuncu rengi biraz kalsın)
Afiyet olsun!
4 yorum:
Turunç reçelini görünce rahmetli ananemi hatırlarım hemen.
Çocukken çok sık yapardı bize.(Fakat şimdilerde ise turuncun adını unutmakla birlikte kendisini görsem bile aaa yeni bir meyve mi çıkmış dıye sorarım..O kadar çok oldu görüşmeyeli anlayacağın Hülya'cığım..
O güzel gönlüne sağlık tatlı arkadaşım..Yakın olsaydık inan utanmayıp gelip minicik tadına bakardım..Afiyetler olsun ağız tadıyla yersiniz inşallah..
Sevgilerimle..
Canim Hulya'cim bana ayirmayi unutma lutfen, coook severim, ama seni daha cook .
Sevgili Gül,
ben İzmir'deyim.eğer yolun düşerse diye sana bir miktar ayırırım.Eğer sen gelinceye kadar biterse üzülme senin için yeniden yaparım.
Aybike'ciğim,
Senin için ayırmaz olur muyum hiç.Kavanozu sakladım Mayıs sonuna kadar kimse ellemiyecek dedim.Sen gelince hep beraber yeriz inşallah.
Yorum Gönder