Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 paket margarin
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı şeker
- 4 adet elma
- 250 gr. vişne
- Aldığı kadar un
Elmanın içine:
- 1,5 su bardağı şeker
- tarçın
- fındık veya ceviz içi
Yapılışı:
- İlk olarak elmaların kabukları soyulup rendelenir
- Küçük bir tavanın içine az miktarda bir sıvıyağ konularak rendelenmiş elmalar ve şeker içine katılır.
- Sotelendikten sonra altı kapatılarak içine tarçın ve ceviz içi eklenir.
- Hamuru için oda sıcaklığındaki margarini bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Elimiz ile mıncıklayarak yumuşattıktan sonra üzerine ayrı bir yerde çırparak karıştırdığımız şeker ve yumurtaları, sıvıyağı, vanilya ve kabartam tozunu ilave ediyoruz.
- Aldığı kadar un ekleyip poğaça hamuru kıvamında bir hamur yapıyoruz.
- Tart kalıbımızın büyüklüğüne göre ikiye ayırarak iki ayrı ince turta yapabilir veya bir kalın turta yapabiliriz.Ben kalın olmasını istedim bu yüzden hepsini bir kalıba yerleştirdim.
- Hamurdan bir miktar ayırarak kalanı iyice kalıba yayıyoruz.
- Üzerine elmalı karışımı döküp iyice dağıtıyoruz.
- Vişnelerini diziyoruz.
- Ayırdığımız hamura biraz daha un ilave ederek rendelenebilecek kıvama gelmesini sağlıyoruz.
- Turtanın üzerine rendeliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar kıtırların üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Afiyetle yiyoruz!
Not:(çok daha güzel anlatmıştım ama blogger da bir sorun çıktı yazdıklarımın hepsi gitti.İkinci kere yazmak zorunda kaldım)
2 yorum:
Hulya'cim eline saglik ama gene sekerli, :)).Ama cok guzel gorunuyor, eline saglik canim arkadasim
Canım Aybike'cim,
söz!en kısa zamanda tuzluları da yayınlamaya başlıyacağım.kendine çok iyi bak.öpüyorum
Yorum Gönder