Hafta arası herkes bir koşuşturma içinde olduğu için genelde kahvaltı şöyle bir geçiştirilir.Ama hafta sonları genelde bunun acısını çıkarır gibi mükellef bir sofrayla ailecek güzel bir kahvaltı yapılır.Kahvaltı sofralarınızı renlendirecek 2 tarif sunmak istiyorum bugün.Birincisine özellikle çocuklar bayılacak.
FINDIKLI SARELLE:
Malzemeler:
- 125 gr margarin
- 1/2 çay bardağı süt
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı kakao(daha fazla da olabilir zevkinize göre)
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı dolusu çekilmiş fındık
Yapılışı:
- İlk olarak margarini ocakta eritiyoruz.
- Üzerine ununu ekleyip hafif pembeleşip un kokusu kalmayıncaya kadar kavuruyoruz.En son fındıkları da ekleyip onları da yağı çıkana kadar kavuruyoruz.
- Başka bir kabın içerisne yumurtalar kırılarak şekeri ilave edilir.
- Bain-Marie usulüyle yumurtalar bir taraftan çırpılırken bir taraftan da pişirilir.
- Yumurtaların pişmesine yakın kavrulmuş olan un-fındık karışımı, süt, vanilya ve kakao içine ilave edilir.
- Blenderla iyice çırpılır.
- Pişince ocaktan alınarak soğutulur ve ekmeklere sürülerek servis yapılır.
- Not:İstenirse sıvı yağ kullanılabilir.
- Bu karışımı pastaları süslerken de kullanabilirsiniz.Özellikle araya sürmek için
SİRKELİ KIRMIZI BİBER
Malzemeler:
- 1 kg.kırmızı biber
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- tuz
- bol bol sarımsak
Yapılışı:
- ilk olarak kırmızı biberleri çatala gelecek büyüklükte doğruyoruz.
- Daha sonra sirke ve zeytinyağını karıştırıp biraz kaynatıyoruz.
- İçine tuz ekliyoruz.
- Biberleri de içine atarak yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Sıcak sıcak kavanozlara dolduruyoruz.
- Araya ayıkladığımız sarımsakları bol bol dolduruyoruz.
- soğuduktan sonra hemen yiyebileceğimiz gibi kapağı açılmadığı sürece buzdolabında aylarca da saklayabilirsiniz
- Bu mevsimde biber bulamazsanız dondurulmuş biber kullanabilrsiniz.Ben öyle yaptım.Lezzeti aynıydı.
- Afiyet olsun!
2 yorum:
Hulya'cim bu ne hiz, ellerine saglik, ne guzel seyler biliyorsun. Cok opuyorum arkadasim
merhabalar kavanozların ağzı saklamak için sıcakken mi kapatılacak teşekkür ediyorum.
Yorum Gönder