Perşembe, Şubat 08, 2007

AYBİKE'CİĞİM BENİ SOBELEMİŞ

Aybike’ciğim beni sobelemiş.Aslında soruları tam olarak bilemiyorum çünkü okulların tatile girmesi dolayısıyle annemlerin evine gitmiş olmamız münasebetiyle neti bir süredir tam anlamıyla takip edemiyorum.(oldukça uzun bir cümle oldu ama toparladım sanırım)Bu arada bir sürü tarif birikti ama onları bile yazmaya fırsat bulamadım.Ama bari isimlerini yazayım:Fırın makarnası, elmalı hindi etli kabak graten,tırtıl kurabiye, vişneli ve elmalı tart, çikolatalı cheesecake v.b.En kısa zamanda resimleriyle buraya ekleyeceğim.Aslında resimler hazır da tarifleri düzenli bir şeklilde yazmam lazım.Neyse ben sobeme döneyim.
  • Ben de ailenin en küçük kızıyım.Benden büyük bir ağabeyim ve bir ablam var.Babam Yüksek elektronik mühendisi Kıbrıslı dolayısıyla ben de Kıbrıslıyım.Annem İstanbullu.Babamla İTÜ’de okurken tanışmışlar.Babam işten ne kadar yorgun gelirse gelsin her zaman bize ayıracak zaman bulurdu.Üstelik oldukça meşgul bir insandı.Biz küçükken BRT’nin genel müdürlüğünü ve kuruculuğunu yapıyordu.Daha sonra da TGRT kurulurken gelip onun müdürlüğünü yaptı ama o zaman artık torunları vardı.
  • Ben Kıbrıs’ta doğdum ve üniversiteye kadar orada okudum.Yaz tatillerinde İstanbul’a Dedemin yanına gelirdik.Bu yüzden bir yanım hep İstanbullu kaldı.Üniversitede de hep istanbulda okumak istedim.Ama ablam Ankara’yı kazanınca ben de onu takip ederek ODTÜ’ye geldim ve Kimya mühendisliğinde okudum.Okulu bitirince hemen evlendiğim için bir süre mesleğimi yapamadım.Çünkü oğluma hamileydim ve ona zaman ayırmak istiyordum.
  • Daha sonra şimdi anlatmak istemediğim olaylar nedeniyle oğlum da biraz büyünce tekrar işe döndüm ve bir süre mesleğimi yaptım.Ama İkizler burcuyum ve biraz inatçı ve kimseden emir almayı sevmeyen bir yapıya sahip olduğum ve de kızıma hamile kaldığım için işe yeniden ara vermek zorunda kaldım.Bu arada İstanbul’da kalıyordum.1999 yılında kızım henüz 8 aylıkken dünyaya geldi ve o daha 2 aylıkken deprem oldu.Bu olaydan çok etkilendiğim için İstanbul’dan soğudum ve ablam ve ağabeyimin de olduğu İzmir’e gelip buraya yerleştik.
  • Oğlum Özer Berkem babamın adını taşıyor ilk erkek torun olduğu için ve 1993 doğumlu, kızım Nur Aleyna ise daha önce de belirttiğim gibi 1999 doğumlu.Oğlum doğumunda forseps kullanıldığı için şu an konuşamıyor ve özel eğitime muhtaç.Bu yüzden kızımın doğumunda sezeryan istedim.Onun Allaha şükür sağlığı yerinde ve şu an 2. sınıfta okuyor.2 sene kadar önce filan burada 9 eylül üniversitesi eğitim fakültesinin açtığı İngilizce öğretmenliği için pedagojik formasyona giderek tamamladım ve öğretmenlik sertifikası aldım.4-5-6. sınıflara İngilizce öğretmenliği yapıyorum şimdi.
  • Oldukça bonkörüm biri benden bir şey istediği zaman asla hayır diyemiyorum.Bu yüzden üzüldüğüm çok olmuştur.Hayal gücüm oldukça kuvvetlidir ve çok kitap okuduğum gibi ara ara küçük hikayeler ve şiirler de yazarım.Arkadaşlarıma ve arkadaşlığa çok önem veririm ve asla kin tutmam yüzüme gülündü mü hemen yumuşarım.
  • Başladığım işi mutlaka bitirmek isterim.Aslında maymun iştahlıyım ama sıkılsam bile bitirmeden bırakmam.el işleri ve mutfak konusunda oldukça marifetli sayılırım.Yeni tarifler denemeyi çok severim.Mutfak benim laboratuarım gibidir.Gezmeyi ve alışveriş yapmayı çok severim.Hediye almak kadar hediye vermek de beni çok mutlu eder.arkadaşlarımın doğum günlerini bir kere öğrendim mi asla bir daha unutmam.Türk dizilerinden bir tek Avrupa yakası’nı ve ara sıra da Bir demet tiyatroyu izlerim.Favori kanalım CNBC-e favori dizim ise “Desperate housewives”.Şimdi yeni kanal E2 de izlediklerim arasına girdi.Sinemaya gitmeyi servim ama pek sık gidemiyorum şimdi.Biraz da rahatıma düşkün olduğumdan dolayı aynı filmin cd’sini alıp evde ailece yayıla yayıla izlemeyi daha çok seviyorum.
  • Ablam biraz kokoş olduğumu düşünüyor çünkü bakkala bile makyajsız gitmeyi sevmem.Parlak takılara ve süslü kıyafetlere bayılırım.Daha önce yaşamış olsaydım bir prense veya kraliçeydim herhalde.İş yapmayı çok sevmem ama evim her zaman pırıl pırıldır çünkü yaptım mı tam yaparım.
  • Sanırım bu kadar yeter.Okurken sıkılmazsınız umarım.Ben yazarken çok eğlendim.Bende Nilay’ ı ve Tabakta’yı sobelemek istiyorum.
    Sevgiyle kalın.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sizi tanıdığıma memnun oldum. Güzel İzmir'ime Almanya'dan selamlar...
http://www.yemeksitesi.de/

Adsız dedi ki...

Canim Hulya'cim, vakit bulup yazdigin icin tesekkurler. Evet benim Hulya'm dedigi gibidir, hic kin tutmaz, elini bir uzat ,o kosa kosa gelir, canim benim. insallah bu yaz gorusecegiz. cOk optummm

HULYA dedi ki...

Nükhet'ciğim,
Ziyaretine çok sevindim.İzmir'den de Almanya'ya selam ve sevgiler.Yine beklerim.

HULYA dedi ki...

Aybike'ciğim,
İki satır birşeyler yazayım dedim baktım uzadıkça uzuyor.Kendimi zor frenlemişim.Yazın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum.Sen gelmezsen ben gelirim bak sürekli ülkeniz uygun durumdadır ışığı yanıp sönüyor nerdeyse tıklayacağım green card ilanlarına.Canım benim kendine ve yeğenlerime iyi bak hepinizi öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Hülya merhaba, yazı sanki beni anlatmış bende ikizler burcuyum ve özelliklerimiz neredeyse aynı, çok benziyoruz , seni tanıdığıma sevindim, sevgiler kolaylıklar..

HULYA dedi ki...

Sevgili Ebru,
Ben de seni tanıdığıma çok sevindim.en kısa zamanda iade_i ziyaret yapacağım.Kendine iyi bak.Sevgiler