Bu tatlıyı genelde annemler buradayken yaparım.Çünkü babam sütlü tatlıları çok sever.Bu da oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı.Ben puding olarak "garanti puding", krem şantiyi ve sütü de light kullandım.Tadı yine de çok güzel oldu.Havaların yavaş yavaş ısınmnaya başladığı bu günlerde dondurmayı aratmayacak kadar güzel bir tatlı.Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
- 1.kat için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 2,5 su bardağı süt
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- 2.kat için:
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı neskahve
- 3.kat için:
- 1,5 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 poşet kakao
- 3 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nişasta (ben mısır nişastası kullandım)
- 2 adet yumurta sarısı
- 50 gr. margarin
- 1,5 kahve fincanı damla çikolata
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- İlk olarak 1. kat için sütle pudingi pişirin.
- Hafif ılınınca bisküvileri cevizle karıştırarak pudingin içine ilave edin.
- borcama güzelce yayıp buzdolabında biraz soğutun.
- 2. katı için 2 poşet krem şantiyi 1 su bardağı sütle karıştırın.
- Kahvesini ilave edin ve biraz daha süt ilave ederek kahvenin erimesini sağlayın.
- Bisküvili karışımın üzerien döküp iyice yayın ve tekrar dolaba koyup soğutun
- 3. kat için un, kakao, şeker, nişasta ve sütü iyice karıştırarak pişirin.
- Puding kıvamına gelince yumurta sarıları, margarin ve vanilyayı ilave edip şöyle bir karıştırın ve hemen altını kapatın.
- Mikserle 5-7 dakika kadar çırpıp pütür kalmamasını sağlayın.
- Ilınınca damla çikolataları da ilave edip kaşıkla karıştırın.
- İyice soğuyunca diğer karışımın üzerien döküp iyice yayın ve yeniden buzdolabına koyup soğutun.
- servis yapmadan önce üzerini ceviz kırığı ve hindistan cevizi rendesiyle süsleyin
- Afiyet Olsun!