Perşembe, Şubat 22, 2007

HANIM GÖBEĞİ


Evet gene kalori bombası bir tarifimiz var.Bunu yedikten sonra en az bir saat yürüyün böylece pişmanlık duymadan gönül rahatlığı içinde yersiniz.Bir de mümkünse aç karnına yiyin.Ama mutlaka deneyin.Çünkü yapımı hem çok kolay hem de ortaya çıkan tatlılar gerçekten de çok lezzetli.

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 100 gr. margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu

Üzeri için:yeşil fıstık veya krem şanti(ben kullanmadım)

Yapılışı:

  • İlk olarak suyu kaynatıyor ve margarini içinde eritiyoruz.
  • 1 fiske tuzu ilave ediyoruz
  • Unu kattıktan sonra hızlı hızlı bir şekilde karıştırarak hamur haline getiriyor ve ocağı kapatıyoruz.
  • Hamur el dayanacak bir ısıya gelince içine teker teker yumurtaları ekliyor ve hamura yediriyoruz.
  • Elimizi biraz yağa batırıyor ve yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak ama pürüzsüz şeliller elde ediyoruz(yoksa pişerken çatlıyor)
  • Ortasını parmağımızla delerek halka şekli veriyoruz.
  • Yaptığımız halkaları soğuk yağa atıyoruz.(böylece içi de pişip çiğ kalmayacak)
  • Tavamız dolunca yağın altını açıyoruz.
  • İki misli kabarıncaya kadar bekliyoruz.
  • Şerbete atıp hemen çıkarıyoruz.
  • Fıstıkla veya krem şantiyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
  • Sadesi de çok güzel oluyor
  • Afiyet olsun!

Notlar:

  • Şerbeti önceden hazırlayıp biraz soğutun
  • Şerbet için suyla şekeri biraz kaynatın.
  • Sonra içine limon suyunu ilave edin.
  • Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Aynı hamurla tulumba tatlısı yapmak da mümkün.Ben elimdeki kalıpla denedim.Biraz tombiş oldular ama lezzet aynıydı.
  • Her seferinde yağı soğutmayı unutmayın.Hafif ılık da olur ama kızgın yağa sakın atmayın!

20 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cim ya, vallahi ne diyecegimi bilmiyorum, eline saglik. Yillar once annem yapardi hanim gobegi tatlisini, bak simdi canim istedi.

Adsız dedi ki...

Maşaallah sana ne kadar maharetlisin Hülya'cığım..Ellerine sağlık..Böyle video da yayınlamanda ayrı bir güzellik katmış tüm tariflerine tatlım..

Sevgiyle kal..Gül/d.tadı

Adsız dedi ki...

Hülya'cım tariflerine yetişemiyorum ne güzel şeyler yapıyorsun, ellerine sağlık, yarınki tatlı güzelmiş gene gelirim ben, sevgiler...

Tuba dedi ki...

Hulya'cigim, her siteni ziyaret edisimde icim aciliyor. Ne kadar cok emek ve zaman harciyorsun, ellerine saglik valla. Hanim gobegi ise, muhtesem. Guya rejime girmistim yine yaa:)) Sevgilerle,

*Ra dedi ki...

Hülyacığım pek güzel olmuş. Ama tombik ben yiyemem sanırım. Kendimi tutacağım konusunda emin değilim ama. Sevgilerimle...

HULYA dedi ki...

Aybike'cim,
liste gittikçe kabarıyor.Bende kalacağın günleri çoğalt ki hepsinden tattırabileyim sana.Keşke yakın olsak da bir tabak da sana gönderebilsem şimdi.

HULYA dedi ki...

Sevgili Gül'cüğüm,
Teşekkür ederim canım.Sizler gibi değerli arkadaşlara yetişmeye çalışıyorum nacizane.Aslında direk videoya alıp yayınlamak istiyorum ama genellikle mutfakta yalnızken yaptığım için kendi kendimi çekemiyorum.Ben de böyle fotolarla idare ediyorum.Kendine iyi bak sevgili arkadaşım.

HULYA dedi ki...

Ebru'cum,
bu tatlıyı mutlaka denemeni tavsiye ederim.Aynı hamurla profiterol bile yapabiliyorsun.Sevgiyle kal

HULYA dedi ki...

Tuba'cım,
ben de defalarca rejime giriyorum ama tatlıları görünce dayanamıyorum.Bu tatlının tadı İzmir lokmasına da benzedi bu yüzden yemeye doyamadık valla.Sevgiyle kal

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık.
Perihan

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık.
Perihan

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık.
Perihan

Adsız dedi ki...

Merhaba hülyacım bu tatlıyı hep duyardım ama nasıl bir şey olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu sayende güzel bir tatlı olduğunu görmüş oldum. Ellerine sağlık.
Perihan

HULYA dedi ki...

Sevgili Rabia,
bir tanecikten birşey olmaz.Tatlı gibisi varmı?Ziyaretin için çok teşekkürler.Kendine iyi bak.yine beklerim

HULYA dedi ki...

Sevgili Perihan(tabakta),
İçimden hep bu tatlıya halka tatlısı diyesim geliyor.Herhalde şeklinden dolayı ama adı buymuş naparsın.Gerçekten çok lezzetli bir tatlı tavsiye ederim.Kendine iyi bak.sevgiler

Betül dedi ki...

Hülyacım dediğin gibi tam bir kalori bombası ama tatlıya asla hayır diyemeyen ben için muhteşem birşey.Denesemmi acaba? acabanın sebebide suçluluk duygum yani gelen kilolara karşı:)
ellerine sağlık..

*Ra dedi ki...

hülyacığım buraya yapıştırmak istedim kodu ama olmadı sanki. mail adresini ver mail atayım sana.
Sevgiler...

HULYA dedi ki...

Rabia'cığım hemen ilgilendiğin için çok teşekkürler.Bloğuna mail adresimi bıraktım.Yollayabilirsen çok sevineceğim.Kendine iyi bak seni ve oğluşunu öpüyorum.

SEDA dedi ki...

Ziyaretin sayesinde hoş blogunla tanıştım,teşekkürler. Tatlının kızarma aşamasındaki halini görünce burnuma mis kokular geldi sanki :) Ellerine sağlık.

Seda
tarifname.blogspot.com

Hülya YILMAZ dedi ki...

Sevgili Adaşım sen zayıflamamış mıydın? yoksa bunları yiyor musun? Ben çok severim. Yapsam kesin yarısını yerim. Onun için uzak duruyorum.
eline sağlık, çok da güzel görünüyorlar...