Kabak dolmasını yapınca içlerini de mücver yaparak değerlendirmek istedim.Ama yağda kızartırsam çok kalorili olacaktı bu yüzden fırında pişirdim.Çok değişik bir tat oldu.Sebzeli bir kiş gibiydi.Mutlaka deneyin.
Malzemeler:
- Kabak içi
- yarım demet maydanoz
- yarım demet dereotu
- 2 yumurta
- sarımsaklı çeşni
- tuz,karabiber
- Aldığı kadar un
- galeta unu veya robottan geçirilmiş ekmek içi
- tel kaşar peyniri
- sıvı yağ
Yapılışı:
- Kabak içine malzemeleri (un hariç) sırasıyla ekleyin.
- Pürüzsüz bir karışım elde etmek için robotta çekin.
- Aldığı kadar unu ilave edin.
- Biraz sıvıyağ ekleyin
- Peynir ekleyin
- Altına sıvıyağ sürülmüş ve galeta unu serpilmiş borcama dökün
- Üzerine de galeta unu ve peynir ekleyin
- Biraz sıvıyağ gezdirin
- 170 derecede üstü pembeleşene kadar pişirin.
- Afiyet Olsun!
4 yorum:
Hulya'cim,
Ne tesaduf, dun bende firinda mucver yaptim, seninkinden biraz farkli.Basacagim yakinda canim arkadasim. Cok opuyorum
Sevgili Hülya'cığım,
Kızartmanın tadı bir başka olsada fırında yapılanlar dah asağlıklı oluyor.))Ayrıca çok da farklı bir tat bence..Kısaca ellerine sağlık canım,afiyetler olsun..
Sevgiyle..
Aybike'ciğim,
seninle neredeyse aynı günde aynı şeyleri yapmaya başladık.Neler oluyor bize?Çok öptüm.
Sevgili Gül,
Ben de kızartmayı tercih ederim aslında ama kilo durumu yüzünden z yağlı olanını tercih etmek zorunda kaldım.Sevgiler
Yorum Gönder