Evet gene kalori bombası bir tarifimiz var.Bunu yedikten sonra en az bir saat yürüyün böylece pişmanlık duymadan gönül rahatlığı içinde yersiniz.Bir de mümkünse aç karnına yiyin.Ama mutlaka deneyin.Çünkü yapımı hem çok kolay hem de ortaya çıkan tatlılar gerçekten de çok lezzetli.
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 100 gr. margarin
- 2 su bardağı un
- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi
- 1 fiske tuz
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1/4 limonun suyu
Üzeri için:yeşil fıstık veya krem şanti(ben kullanmadım)
Yapılışı:
- İlk olarak suyu kaynatıyor ve margarini içinde eritiyoruz.
- 1 fiske tuzu ilave ediyoruz
- Unu kattıktan sonra hızlı hızlı bir şekilde karıştırarak hamur haline getiriyor ve ocağı kapatıyoruz.
- Hamur el dayanacak bir ısıya gelince içine teker teker yumurtaları ekliyor ve hamura yediriyoruz.
- Elimizi biraz yağa batırıyor ve yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlak ama pürüzsüz şeliller elde ediyoruz(yoksa pişerken çatlıyor)
- Ortasını parmağımızla delerek halka şekli veriyoruz.
- Yaptığımız halkaları soğuk yağa atıyoruz.(böylece içi de pişip çiğ kalmayacak)
- Tavamız dolunca yağın altını açıyoruz.
- İki misli kabarıncaya kadar bekliyoruz.
- Şerbete atıp hemen çıkarıyoruz.
- Fıstıkla veya krem şantiyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
- Sadesi de çok güzel oluyor
- Afiyet olsun!
Notlar:
- Şerbeti önceden hazırlayıp biraz soğutun
- Şerbet için suyla şekeri biraz kaynatın.
- Sonra içine limon suyunu ilave edin.
- Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın.
- Aynı hamurla tulumba tatlısı yapmak da mümkün.Ben elimdeki kalıpla denedim.Biraz tombiş oldular ama lezzet aynıydı.
- Her seferinde yağı soğutmayı unutmayın.Hafif ılık da olur ama kızgın yağa sakın atmayın!