Pazar, Eylül 30, 2012

TAVUKLU BEZELYE YEMEGI

Bizim evde bezelye yemeğini en çok ben severim.Biz küçükken babaannem bezelyeyi kıymalı veya kuşbaşı etli yapar içine de küçük doğranmış patates ve havuç eklerdi.Biz de bayıla bayıla yerdik.Daha sonra her bezelye pişirdiğimde bende aynen bu şekilde yapmaya çalıştım.Kuşbaşı yoksa kıyma ,kıyma da yoksa küçük doğranmış tavuk eti.Ama tabii ki içine hiç et koymadan da oldukça lezzetli oluyor.Bazen üşengeçliğim tutar patates ve havuçları doğramak yerine bir küçük şişe garnitür konservesi alıp yemeğe ilave ediveririm.Zaten bir şişe garnitürün yakışmadığı yemek yoktur bana göre ister Rus salatası yap ister bezelyeli börek her zaman işe yarar.Nasıl yapıldığını tecrübeli ev hanımları zaten biliyorlardır ama ben yeni evliler , öğrenciler veya yemeğini kendi pişirmek zorunda kalan bekarlar için kendi tarifimi buraya eklemek istedim.

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ:


Malzemeler:

  • 1 kg ayıklanmış bezelye
  • 1-2 adet iri patates
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet iri soğan
  • 100 gr kadar haşlanmış tavuk eti (küp küp doğranacak)
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • tuz, karabiber
  • sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kadar margarin
Yapılışı:
  1. İlk olarak soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda biraz soteleyin.
  2. Üzerine havucu ve patatesi ekleyin.
  3. Biraz sotelendikten sonra tavuğu da ilave edip biraz daha pişirin.
  4. Üzerine biraz sıcak su ekleyin ve bezelyeleri atıp karıştırın.
  5. Tuzunu, karabiberini ilave edin, salçasını koyun.
  6. Kapağını kapatıp bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  7. Altını kapatmadan önce margarinini ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın.
Afiyet Olsun...:)

3 yorum:

birdilimdus dedi ki...

ellerine sağlık canım.

Sevgiler,
Evren

KALBE GİDEN YOL dedi ki...

HIIM ellerinize sağlık en sevdiğim yemek:)

Adsız dedi ki...

Great post, I admire the writing style :) A little off topic here but what theme are you using? Looks pretty cool.