Perşembe, Mayıs 10, 2007

ISPANAKLI PROFİTEROL PASTA


Tarifi Nisan ayının Sofra dergisinde görünce merak edip hemen denemek istemiştim.Ispanak bitmeden denemek kısmet oldu.Ben tarifi kafama göre uyguladım her zamanki gibi.Çok ilginç ve güzel bir pasta oldu.
Malzemeler:

  • 2 su bardağı haşlanmış ıspanak suyu
  • 100 gr. margarin
  • 1 çorba kaşığı tozşeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • tuz

İç kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çay akşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket damla sakızı

Üst kreması için:

  • 5 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı nişasta
  • yarım su bardağı un
  • 1 adte yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • İlk olarak" şu hamuru" da denilen profiterol hamurunu hazırlıyoruz.Bunun için ıspanak suyunu kaynatıp margarin, tozşeker ve bir fiske kadar tuz ekleyelim.
  • Unu yavaş yavaş ve tahta bir kaşıkla karıştırarak ekleyelim.5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.
  • Yumurtaları teker teker hamura yedirelim.Hamuru sıkma torbasına dolduralım.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istediğimiz büyüklükte hamurları sıkalım.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında hamurlar kabarana kadar pişirelim.
  • İç kremasını hazırlamak için süt, un ve tozşekeri kaynatalım.İçine damla sakızını da ekleyip karıştıralım.Tereyağını ilave edelim.Ocaktan alıp biraz çırpalım.
  • Krem şantiyi sütle hazırlayıp buzdolabında dinlendirelim.
  • Profiterol hamurlarını ortadan ikişye bölerek arasına kremasını sürelim.Pasta şeklinde dizebilmek için bir sıra ve yuvarlak şekilde yerleştirip üzerine krem şantiyi sürelim.
  • İkinci katı da aynı şekilde hazırlayalım.Bütün katları aynı şekilde hazırlayalım.Kula şekli verelim.Üstünü yine krem şantiyle kaplayalım.
  • Çikolatalı krema için; şeker, süt, nişasta, un, yumurta sarısı, su, margarin ve kakaoyu bir tencereye alıp karıştıralım.Muhallebi kıvamın gelinceye kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.altını kapatıp vanilyasını ekleyelim.5 dakika kadar mikserle çırparak pürüzsüz hale getirelim.
  • Ilınınca profiterolların üstüne dökelim.Buzdolabına kaldıralım.3-4 saat bekletelim.
  • Servis yaparken üzerine hindistan cevizi rendesi veya dövülmüş ceviz serpebilirsiniz.
  • Afiyet olsun!

22 yorum:

Leziz Sofralar dedi ki...

hülyacim ellerine saglik ispanakli tariflerine bayildim firinda olanini deneyecegim mutlaka ellerine saglik profiterol pastada nefis görünüyor canim sevgiler...

berna dedi ki...

Sevgili Hülya'cığım,
siteni çok beğendim.Tariflerinin hepsi çok orijinal.Ellerine sağlık.Sık sık ziyaret etmeye çalışacağım bundan sonra.Ben de blog açmak istiyorum.Bana yardımcı olursan çok sevinirim.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Hülya'cım değişik bir profiterol olmuş gerçekten, e keki oluyor , profiterolü neden olmasın dimi, ellerine sağlık, afiyetler olsun, sevgiler..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

IMMM Hülya nefis görnüyorlar
Ellerine sağlık :))

HULYA dedi ki...

Seval'ciğim,
ıspanak mevsimi geçmeden ıspanaklı bir pasta tarifi koymak istiyordum.Değişik olsun istedim.Sevgiler canım

HULYA dedi ki...

Berna'cığım,
Ziyaretine çok sevindim.Yardım ne demek hemen bir tane açıyorum.Sonra zevkine göre düzenleriz.Hayırlı uğurlu olsun.sevgiler

HULYA dedi ki...

Ebru'cuğum,
kadınların mutfakta hayal gücünün sınırı yok sanırım.Mutfağımız bir laboratuar gibi sürekli denemeler ,deneyler yapıyoruz.Deneklerimiz de genelde ailemiz oluyor.Ama sonuçlar genelde böyle güzel ve değişik olabiliyor.Sevgiler ve iyi bir hafta sonu diliyorum

HULYA dedi ki...

Burcu'cuğum,
Beğendiğne sevindim.Sevgiler ve iyi bir hafta sonu diliyorum.

Adsız dedi ki...

Canım Hülya, pasta yapımı resimlerinin geçişini tören izler gibi heyecanla izledim.. :)) her bir resimde ağzımdan sular aktı :))

ellerinize sağlık. Enfes olmuş

HULYA dedi ki...

Zerrin'im Misss'im,
senin yaptığın çikolatalı çilekli pasta da nefis görünüyordu.Onu da ben bir süre izledim.Belki ekrandan çıkıp benim mideme doğru yol alır diye ama olmadı.İyi bir hafta sonu diliyorum.Sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Hülyam,Hülyam..
Çok değişik ve bir o kadar da lezzetli olmuş profiterol'ün.
Bende büyük bir zevkle video'dan izledim Hülyam.Çok maharetlisin tatlım,ellerine ve gönlüne sağlık.

Bende buradan biraz erken olacak ama senin ve diğer annelerin,anne adaylarının ANNELER GÜNÜNÜ kutlayıp
sağlık,mutluluk ve tüm sevenlerinizle uzun yıllar bu güzel günü kutlarsınız..

En değerli armağan sevgidir. Annenize sevginizi veriniz.

Güzel çiceklerle renklendirilmiş hafta sonun olsun canım.

Mutluluk ve sevgiler seninle olsun.

sevdamavisi dedi ki...

Hülyacığım,
ellerine sağlık çok iyi bir fikir profiterolü farklı bir kimliğe sokmak. rengi dolayısıyla da yepyeni bir tarif gibi olmuş, olsa da yesek. sevg,ler

Unknown dedi ki...

Hülyacım bu pasta beni benden aldı götürdü hemen denemek istiyorum ama bizim pazarda ıspanak yoktu. Ispanaksız ve damla sakızsız yapsam hamurun ölçüsünü değiştirmek lazım .
Ay nasılda canım çekti şimdi. Ellerine sağlık canım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım uzun süredir o kadar yoğun çalışıyorum ki kendime bile çok az vakit ayırabiliyorum. Hülyacım sende görüyorsundur uzun zamandır ancak siteme gelen yorumları yayınlayabiliyorum. Gelen yorumlara her zaman yaptığım gibi ayrı ayrı cevaplar bile yazamıyorum. Bu yoğunluk yüzünden sen ve senin gibi sevdiğim diğer arkadaşlarımın sitelerini sadece ziyaret edip yaptıkları o güzel yemekleri görüp yorum bırak maya fırsat bulamadan çıkıyorum. Mesela bu sabah senin ziyaretine geldim ıspanaklı profiterol gördüm çokta beğendim amam fırsat bulup yorum bırakamadım. Kusuruma bakma lütfen. Az önce senin yorumunu gördüm ve hemen yayınladım. Şimdide gelip sana ziyarete gelemeyişimin sebebini anlatmak istedim. Umarım bana kırılmamışsındır canım.
Sevgiler…

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Merhaba canım uzun süredir o kadar yoğun çalışıyorum ki kendime bile çok az vakit ayırabiliyorum. Hülyacım sende görüyorsundur uzun zamandır ancak siteme gelen yorumları yayınlayabiliyorum. Gelen yorumlara her zaman yaptığım gibi ayrı ayrı cevaplar bile yazamıyorum. Bu yoğunluk yüzünden sen ve senin gibi sevdiğim diğer arkadaşlarımın sitelerini sadece ziyaret edip yaptıkları o güzel yemekleri görüp yorum bırak maya fırsat bulamadan çıkıyorum. Mesela bu sabah senin ziyaretine geldim ıspanaklı profiterol gördüm çokta beğendim amam fırsat bulup yorum bırakamadım. Kusuruma bakma lütfen. Az önce senin yorumunu gördüm ve hemen yayınladım. Şimdide gelip sana ziyarete gelemeyişimin sebebini anlatmak istedim. Umarım bana kırılmamışsındır canım.
Sevgiler…

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Kardeşim bu kadar guzel tarifleri nerden yapıyorsun .ellerine kollarına sağlık öptum..

Tuba dedi ki...

Hulya'cigim, ispanakli profiterol cok degisik geldi. Ama ben ispanak ve tatliyi pek bagdastiramadim:)).
Canim, anneler gununu kutluyorum. Dunya tatlisi kizinla nice nice mutlu yillar, guzellikler diliyorum. Cok sevgilerimle,

Leziz Sofralar dedi ki...

Hülyacim Anneler günün kutlu olsun canim seviler ...

Hülya YILMAZ dedi ki...

profiterol ve hem de ıspanaklı. çok merak ettim.
çok da güzel görünüyor. eline sağlık.
anneler günün kutlu, mutlu olsun...

Adsız dedi ki...

Hülya'cım aneneler günün kutlu olsun, sevgiyle..

Adsız dedi ki...

merhaba canım
ıspanaklı pasta değişik bir tarif
ilginç geldi
denemek lazım
ellerinize sağlık
kedişin nasıl
büyüdü mü?

Adsız dedi ki...

selam ellerine sağlık güzel görünüyor aynı şekilde bende yaptım ama ıspanaklarınıda püre yapıp içine kattım o şekilde daha yeşil oldu emeğine sağlık http://boncuklar.blogcu.com/