Ispanak mevsimi geçmeden birkaç ıspanaklı tarife yer vermek istedim.İlkini arkadaşım Aydan'ın sitesinde görmüş ve denemeyi düşünmüştüm.Bu hafta pazardan ıspanak alınca hem onu yaptım hem de ıspanaklı profiterol pastayı(tarifi yarın).İkisi de oldukça değişik ve hoş lezzetlerdi.Ispanak bitmeden birinden birini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum ben.
Malzemeler:
- Yarım kg ıspanak
- 2-3 diş sarımsak veya sarımsaklı çeşni
- 1 miktar zeytinyağı
- 1 adet etsuyu tableti
- kaşar peyniri rendesi
- Beşamel sos
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Ispanakları iyice yıkayıp küçük küçük doğrayın. 2 bardak kaynar suda biraz haşlayın.Suyunu süzüp saklayın.
- Yağlanmış bir borcama doğranmış ıspanakları koyun, ellerinizle ıspanakları çok az sıkın.
- Bir kapta et suyu tabletini çok az sıcak suyla eritin.Ispanakların üstüne bu suyu dökün ve karıştırın.
- Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlayın.İçine sarımsaklı çeşni ve kaşar rendesi koyup altını kapatın.
- Tuz ve karabiber ekleyin.Karışımı ıspanakların üzerine dökün.
- Üzeri kızarıncaya kadar 170 C lik fırında pişirin.
- Afiyet Olsun.
4 yorum:
Hulyacım gerçekten anlattığın kadar varmış ellerine sağlık...nefis görünüyor
Hulya'cigim,
Ellerine saglik. Ispanagi cok aldi galiba:)
Profiterolu cok merak ettim. Resimden tam anlayamadim ispanak kismini, tarifini merakla bekliyorum.
Aslı'cığım,
biz gerçekten de çok beğendik.Mutlaka sen de dene.öptüm canım
Aybike'ciğim,
Ispanağı 1 kilo aldık aslında ama hem etinden hem sütünden misali suyundan da yararlandım.Değişik ve hoş bir şey oldu.Öptüm canım
Yorum Gönder