Malzemeler:
- 6-7 adet enginar kalbi
- 120-150 gr. kadar kıyma
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 adet soğan
- 1 çorba kaşığı fesleğen(taze)
- 4 çorba kaşığı dolu dolu krema
- 4 çorba kaşığı kaşar rendesi
- 1/2 adet limonun suyu
- Tuz -karabiber
- Enginarları temizleyip yıkayın.Üzerini kapatacak kadar su koyup limon suyu ve tuzu atın.
- 10 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.
- Bir tavaya yağı koyup kıymayı ve zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun.Tuz ve karabiber ekleyin.Kıyılmış fesleğeni ekleyip altını kapatın.
- Enginarları bir borcama sapları alta gelecek şekilde dizin.
- Çanakların içine birer çorba kaşığı kadar kıymalı karışımdan koyun.
- Krema ve kaşar rendesini karıştırıp enginarların üzerine koyun.
- 1 bardak su ilave edin.
- 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.Sıcak sıcak yanında bulgur pilavı veya benzeriyle servis yapın.
- Afiyet olsun!
18 yorum:
Ellerine sağlık canım enginarı bende bu yıl çok çeşitli şekilde pişirdim bu da çok değişik olmuş kremayı da yemeklerde seviyorum eminim enginarlada güzel olmuştur,denemeliyim:) Hem pişiriyorum hemde dolaba koymaya çalışıyorum biz de çok seviyoruz enginarı tekrar ellerine sağlık canım sevgilerimle öpüyorum iyi haftalar.
Farklı ve çok güzel bir lezzet olmuş canım ellerine sağlık.
Sevgiler…
Hulya'cım ellerine sağlık her zaman böyle farklı tarifler yayınlıyorsun çok güzel canım arkadaşım yaptığın herşeyde hem çok pratik hemde çok lezzetli ellerine sağlık.....sevgilerimi gönderiyorum
Hülya'cım nefis görünüyor ama ben hala enginar yemedim heralde bu gidişlede yemeden bitecek, ellerine sağlık, ben vitaminli ekmeği merak ettim nasıl oluyor, nasıl yaptın, sevgiler..
merhaba Hülya,
canım öncelikle geçmiş doğum günün kutlu mutlu olsun, nice sağlıklı huzurlu yıllar dilerim.
Canım fırında enginarın güzel görünüyor, vitaminli ekmekle supper saglıklı bir menu olmus, ellerine saglık
sevgilerle
Hülyacim ellerine saglik enginar yemegi nefis olmus hic yememe ragmen görüntüsüne bayildim mevsimi gecmeden bende mutlaka denemeliyim canim sizlere afiyet olsun sevgiler...
Hülyacığım,
ellerine sağlık harika görünüyor. sebze ve etin birleşimi hoş olmuş. Güzel enginar bulabilsem ben de yapacağım. sevgiler canım.
Hulyacığım ellerine sağlık canım .bılıyorsun enginarın her çeşidine bayılırım.opuldunuz.
Enginarlar nasıl olmuştu ogün görünüşü çok güzeldi tadı da iyimiydi bari?
Almula'cığım,
Enginar çok faydalı bir sebze olduğu için sık sık pişirmeye ve evdekilere yedirmeye çalışıyorum.Bıkmasınlar diye de değişik tarifler uygulamaya çalışıyorum.Sevgiler canım
Perihan'cığım,
Senin güzel Urfa yemeklerinin yanında bu sadece basit bir tarif işte.Beğendiğine sevindim.Sevgiler
Aslı'cığım,
Bu bloglar sayesinde arkadaşlarımızın ne kadar marifetli olduklarını da keşfetmiş oluyoruz.Mesela senin:-))Beğendiğine sevindim.Sevgiler canım
Ebru'cuğum,
Ben sana buradan göndereyim bitmeden önce mutlaka bir şekilde yapıp ye.Karaciğere çok faydalıymış.Sevgiler canım
Ayşe'ciğim,
Fırın yemeklerini sulu yemeklerden daha fazla seviyorum nedense.Elimde olsa herşeyi fırında pişireceğim.Benim ekmeklerim seninkilerin yanında oyuncak gibi.Seninkiler gerçekten süper olmuş.Sevgiler
Seval'ciğim,
Ebru gibi sen de bu seneyi enginarsız kapatacaksın galiba.Burada hala bol bol satılıyor.Üstelik ayıklanmış.Alıp pişirmesi kalıyor sadece.Mutlaka pişir veya dondurucuya at sonra bir ara yaparsın canım.Sevgiler
Sevda'cığım,
İzmir'de enginar yönünden şanslıyız sanırım.İstanbul'dayken sadece büyük marketlerde filan bulabiliyorduk.Burada sokakta bile satanlara rastlıyoruz.Sana da göndereyim.Sevgiler
Ablacığım,
Senin enginar salatan da çok değişik ve nefisti.Ben de en kısa zamanda onu denemek istiyorum.Sevgiler
Aydan'cığım,
Çok güzel oldular.Keşke sen de o gün biraz tatsaydın.Neyse ben senin için yine yaparım canım.Sevgiler
Yorum Gönder