Pazartesi, Mayıs 28, 2007

KREMALI KIYMALI ENGINAR KALBI

Enginar mevsimi geçmeden bir tarif daha eklemek istedim.Aslında ben dondurup daha sonra canımız çektikçe pişiriyorum.Bu tarifi daha önce 2 kere filan denemiştim ve evdekiler çok beğenmişti.Baktım ki malzemem var niye yapmıyayım dedim ve sıcak sıcak yayınlıyorum.
Malzemeler:
  • 6-7 adet enginar kalbi
  • 120-150 gr. kadar kıyma
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı fesleğen(taze)
  • 4 çorba kaşığı dolu dolu krema
  • 4 çorba kaşığı kaşar rendesi
  • 1/2 adet limonun suyu
  • Tuz -karabiber
Yapılışı:
  • Enginarları temizleyip yıkayın.Üzerini kapatacak kadar su koyup limon suyu ve tuzu atın.
  • 10 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.
  • Bir tavaya yağı koyup kıymayı ve zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun.Tuz ve karabiber ekleyin.Kıyılmış fesleğeni ekleyip altını kapatın.
  • Enginarları bir borcama sapları alta gelecek şekilde dizin.
  • Çanakların içine birer çorba kaşığı kadar kıymalı karışımdan koyun.
  • Krema ve kaşar rendesini karıştırıp enginarların üzerine koyun.
  • 1 bardak su ilave edin.
  • 180 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.Sıcak sıcak yanında bulgur pilavı veya benzeriyle servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Not:Ben mantarlı bulgur pilavıyla ve kendi yaptığım vitaminli ekmekle servis yaptım.

18 yorum:

Almula dedi ki...

Ellerine sağlık canım enginarı bende bu yıl çok çeşitli şekilde pişirdim bu da çok değişik olmuş kremayı da yemeklerde seviyorum eminim enginarlada güzel olmuştur,denemeliyim:) Hem pişiriyorum hemde dolaba koymaya çalışıyorum biz de çok seviyoruz enginarı tekrar ellerine sağlık canım sevgilerimle öpüyorum iyi haftalar.

TABAKTA dedi ki...

Farklı ve çok güzel bir lezzet olmuş canım ellerine sağlık.
Sevgiler…

aslı dedi ki...

Hulya'cım ellerine sağlık her zaman böyle farklı tarifler yayınlıyorsun çok güzel canım arkadaşım yaptığın herşeyde hem çok pratik hemde çok lezzetli ellerine sağlık.....sevgilerimi gönderiyorum

ebrulitatlar dedi ki...

Hülya'cım nefis görünüyor ama ben hala enginar yemedim heralde bu gidişlede yemeden bitecek, ellerine sağlık, ben vitaminli ekmeği merak ettim nasıl oluyor, nasıl yaptın, sevgiler..

ayseyaman dedi ki...

merhaba Hülya,
canım öncelikle geçmiş doğum günün kutlu mutlu olsun, nice sağlıklı huzurlu yıllar dilerim.
Canım fırında enginarın güzel görünüyor, vitaminli ekmekle supper saglıklı bir menu olmus, ellerine saglık
sevgilerle

yemegim dedi ki...

Hülyacim ellerine saglik enginar yemegi nefis olmus hic yememe ragmen görüntüsüne bayildim mevsimi gecmeden bende mutlaka denemeliyim canim sizlere afiyet olsun sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Hülyacığım,
ellerine sağlık harika görünüyor. sebze ve etin birleşimi hoş olmuş. Güzel enginar bulabilsem ben de yapacağım. sevgiler canım.

OZAY dedi ki...

Hulyacığım ellerine sağlık canım .bılıyorsun enginarın her çeşidine bayılırım.opuldunuz.

külkedisi dedi ki...

Enginarlar nasıl olmuştu ogün görünüşü çok güzeldi tadı da iyimiydi bari?

HULYA dedi ki...

Almula'cığım,
Enginar çok faydalı bir sebze olduğu için sık sık pişirmeye ve evdekilere yedirmeye çalışıyorum.Bıkmasınlar diye de değişik tarifler uygulamaya çalışıyorum.Sevgiler canım

HULYA dedi ki...

Perihan'cığım,
Senin güzel Urfa yemeklerinin yanında bu sadece basit bir tarif işte.Beğendiğine sevindim.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Aslı'cığım,
Bu bloglar sayesinde arkadaşlarımızın ne kadar marifetli olduklarını da keşfetmiş oluyoruz.Mesela senin:-))Beğendiğine sevindim.Sevgiler canım

HULYA dedi ki...

Ebru'cuğum,
Ben sana buradan göndereyim bitmeden önce mutlaka bir şekilde yapıp ye.Karaciğere çok faydalıymış.Sevgiler canım

HULYA dedi ki...

Ayşe'ciğim,
Fırın yemeklerini sulu yemeklerden daha fazla seviyorum nedense.Elimde olsa herşeyi fırında pişireceğim.Benim ekmeklerim seninkilerin yanında oyuncak gibi.Seninkiler gerçekten süper olmuş.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Seval'ciğim,
Ebru gibi sen de bu seneyi enginarsız kapatacaksın galiba.Burada hala bol bol satılıyor.Üstelik ayıklanmış.Alıp pişirmesi kalıyor sadece.Mutlaka pişir veya dondurucuya at sonra bir ara yaparsın canım.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Sevda'cığım,
İzmir'de enginar yönünden şanslıyız sanırım.İstanbul'dayken sadece büyük marketlerde filan bulabiliyorduk.Burada sokakta bile satanlara rastlıyoruz.Sana da göndereyim.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Ablacığım,
Senin enginar salatan da çok değişik ve nefisti.Ben de en kısa zamanda onu denemek istiyorum.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Aydan'cığım,
Çok güzel oldular.Keşke sen de o gün biraz tatsaydın.Neyse ben senin için yine yaparım canım.Sevgiler