Canımız içli köfte çektiği zaman genelde bu tarifi uyguluyorum.Hem tadı içli köfte gibi hem de oldukça pratik.Üstelik çok fazla malzeme de gerekmiyor.Selva'dan gelen pakette irmik de olunca bu tarifi uygulamadan geçemedim.Gül'cüğümün kulaklarını bir kez daha çınlattım yani.
Malzemeler:
İçi için:
- 1-2 soğan
- 200 gr. kıyma
- Maydanoz
- pulbiber,karabiber, tuz
- 1 çay bardağı kadar ceviz
Dışı için:
- 1 paket irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak ılıkı su
- yarım paket margarin
- Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
- İlk olarak içini hazırlıyoruz.Bunun için soğanı ince ince kıyıp az bir sıvıyağda soteleyelim.
- Ayrı bir yerde margarini eritip soğutalım.
- Soğanı soteledikten sonra kıymasını da ekleyip onu da kavuralım.
- Maydanozu ince ince doğrayalım.Ocağın altını kapatıp kıymanın üstüne ilave edlim.
- Tuzunu, baharatlarını ve iri dövülmüş cevizini de ekleyip bir kenarda bekletelim.
- Hamuru için 1 paket irmiği bir kaba boşaltalım.
- Suyunu, tuzunu ve margarinini de katıp güzelce yoğuralım.
- Soğuk bir yerde 20-30 dakika kadar bekletelim.
- Elimizle cevizden biraz iri parçalar kopararak yassılaştıralım.
- İçini koyup köfte şekli verelim ve kapatalım.
- Kızgın yağda kızartıp yağının süzülmesi için hemen kağıt havlu üzerine çıkaralım.
- Sıcak veya ılık servis yapalım.
- Afiyet Olsun!
34 yorum:
HULYA'CIM CANIM ARKADAŞIM BUNLARIDA YAPTIN VE BENSİZ YEDİN hı!!!!! ALICAĞIN OLSUN....ELLERİNE SAĞLIK:(((
Hülyacım dediğin gibi ne kadar kolay bir tarife benziyor. Mutlaka denemem lazım bayılırım içli köfteyede zaten. ellerine sağlık.
Canım Hülya, ben de yemesini pek severim ama hiç evde denemedim. Sanki yapılamayacak gibi gelir. Bununla denemeye başlamak lazım :))
sımmsıcak sevgiler...
Hülya'cığım çok güzel yaa... Benim mutfakta tek yapmadığım ama hep yapmak istediğim bir yemektir ve çok severim.Bu aralar bir çok böyle tarif ile karşılaşıyorum yalancısı pratiği mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım sevgilerimle...
Canım bu arada sayfanın yeni düzenide çok hoş olmuş ellerine sağlık...
ne güzel olmuşlar. böyle şekil vermesi de pek kolay olmasa gerek.
sen bu arada diyeti bıraktın mı yoksa. böyle yağda kızarmış yemekler yapıyorsun???
Hulya'cigim, yeni dekorasyon yapmissin:)) cok da guzel olmus. Tariflerin uzerinde ki sular da guzel olmus. Ben kelebekleri sevmemistim, sanki bocekler pastaya konuyor gibi gelmisti:))Cok sevgilerimle,
Hülya'cım ellerine sağlık, içli köften çok güzel görünüyor, sayfanın yeni halinide çok beğendim, çok güzel olmuş, sevgiler, kolaylıklar..
Merhaba
Öncelikle yeni blog dizaynın hayırlı olsun.
Verdiğin tarif de dediğin gibi çok partik ve slayt gösterisine bakarak çok rahat anlaşılıyor nasıl yapılacağı. Sunumun ve bu güzel içli köfte için ellerine sağlık.
Sevgilerle...
Merhaba Hülyacım köfteler nefiss ellerine sağlık canım.Bu arada sayfanın yeni haline bayıldım bahar gelmiş :) sevgiler.
Hulya'cigim, Canim arkadasim,
Bir turlu yorum yazamadim ama ellerine saglik. Ben cok seviyorum icli kofteyi ama kim yapsin:0
Yeni sayfan daha guzel olmus, daha ic acici. Hersey icin ellerin saglik, kendine cok iyi bak. Sevgiler, Aleyna'yi opuyorum.
Sevgili hülya,Sitenizin görüntüsü çok güzel.Bana çok değişik geldi.Çok teknik konular bunlar benim için.Sizi kutlarım.Bende sizi beklerim..neriman.Sevgilerimle
Mutlaka ben de denemiliyim pratik bir şahaneliğe benziyor teşekkürler paylaşımınız için
Ayrıca blogun yeni dizaynı da çok şık olmuş
sevgiler :))
Hülyacığım, ellerine sağlık herşey çok güzel, karnım acıktı valla.
Sevgiler,
Canim Arkadasim, Daha once de yazdim ama basamadim herhalde. Yeni sayfan cok daha guzel olmus, insanin ici aciliyor. Cok optum canim Hulya'cim. Bende istiyorummmmmm
Canım benim eşim kızartma yemiyorda ona bu tarifi haşlama yapabilirmiyom olurmu? nedersin? sevgiler...
ASLI'CIĞIM,
SEN BANA GEL BEN YİNE YAPARIM CANIM.HİÇ ÜZÜLME ZATEN ÇOK PRATİK HEMEN OLUYOR.SEVGİLER
Selda'cığım,
Mutfakta bazen pratik şeyler yapmam gerekiyor bu yüzden bu tip tarifler kurtarıcı oluyor.Sevgiler
Zerrin'ciğim,
Bu tarifi mutlaka dene çocuklarla bile yapılabilir.O kadar pratik yani.kızımla yaptık biz.Sevgiler
Almula'cığım,
Bütün yorumların için çok teşekkürler canım.Haşlama olarak da tabii yapabilirsin.Tuzlu kaynar suya atıp birer birer haşla o da çok güzel oluyor.Sevgiler öpüyorum canım.
Hülya'cığım,
Ne yazık ki diyet bu aralar biraz askıya alındı.Ama zaten ben yapıp çok fazla yemiyorum.Aslında Almula'nın dediği gibi haşlamasını yapmak lazım.O daha az kalorili olur en azından.Bu çok kolay şekil verilebilen bir hamur oluyor.İster tombiş tombiş yap ister böyle uzun uzun.Sevgiler
Tuba'cığım,
Yeni halini sevdiğine sevindim.eh ne de olsa ikizler burcuyum sık sık değişiklik yapmayı seviyorum hem kendimde hem de bloğumda.Kelebekleri bir daha pastaların üzerine kondurmam söz:-)Sevgiler
Ebru'cuğum,
Güzel yorumun için çok teşekkürler canım.sevgiler, iyi hafta sonları
Işıl'cığım,
Beğendiğine sevindim.Ben sık sık değişiklik yapıyorum bloğumda.Girenler hep yenilikle karşılaşsın sıkılmadan okusunlar diye.İnşallah başarılı oluyorumdur.Sevgiler
Pastacıkızım,
Bahar önce sayfama gelsin bari dedim bak hemen havalar ısınmaya başladı:-)Sevgiler
Aybike'cim,
Sana yapacaklarımın listesi gittikçe kabarıyor.sen bende kalacağın günleri artır ki ben de sana hepsini yapabileyim:-))Geleceğin günü iple değil halatla çekiyorum inan.Seni çok öpüyorum.sevgiler
Sevgili neriman(daima mutfak),
Güzel yorumunuz için teşekkürler öncelikle, ziyaretiniz içinde.Her zaman beklerim.Ben de hemen ziyaret edeceğim sizi.İstediğiniz her konuda yardımcı olmaya hazırım.sevgiler
Burcu'cuğum,
ziyaretlerin beni çok sevindiriyor.Seni müsade edersen linklerime eklemek istiyorum.Sevgiler canım
Aydan'cığım,
Ziyaretin için teşekkürler.Yeni tariflerini bekliyoruz canım.Sevgiler
Ellerine sağlık ne zaman yaptın güzelim sen bu güzel şeyleri, ben de denemem lazım. Öptüm.
IÇLİ KOFTEYE YORUM BIRAKMADIĞIMI GORDUM .BENDE ASLI GİBİ SANA KIZACAĞIM .NASIL BIZSIZ YEDIN.EN YAKIN ZAMANDA TEKRAR YAPMALISIN.OPTUM
sevgili hulya cok guzel gorunuyor icli koften yalniz 1 sey sorucam 1 paket irmik dedigin kac gram oluyor acaba?
Sevgili Leyla,
1 paket tam olarak 500 gr. oluyor. 1 paketin tamamını kullanıyorsun.Yine beklerim.Sevgiler
slmlar...
ayni tarifteki gibi yaptim ama hic olmadi tas gibi oldu kizartiktan sonra...
Yorum Gönder