Çarşamba, Mayıs 09, 2007

FIRINDA ISPANAK





Ispanak mevsimi geçmeden birkaç ıspanaklı tarife yer vermek istedim.İlkini arkadaşım Aydan'ın sitesinde görmüş ve denemeyi düşünmüştüm.Bu hafta pazardan ıspanak alınca hem onu yaptım hem de ıspanaklı profiterol pastayı(tarifi yarın).İkisi de oldukça değişik ve hoş lezzetlerdi.Ispanak bitmeden birinden birini mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum ben.

Malzemeler:

  • Yarım kg ıspanak
  • 2-3 diş sarımsak veya sarımsaklı çeşni
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 adet etsuyu tableti
  • kaşar peyniri rendesi
  • Beşamel sos
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Ispanakları iyice yıkayıp küçük küçük doğrayın. 2 bardak kaynar suda biraz haşlayın.Suyunu süzüp saklayın.
  • Yağlanmış bir borcama doğranmış ıspanakları koyun, ellerinizle ıspanakları çok az sıkın.
  • Bir kapta et suyu tabletini çok az sıcak suyla eritin.Ispanakların üstüne bu suyu dökün ve karıştırın.
  • Ayrı bir yerde beşamel sosu hazırlayın.İçine sarımsaklı çeşni ve kaşar rendesi koyup altını kapatın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.Karışımı ıspanakların üzerine dökün.
  • Üzeri kızarıncaya kadar 170 C lik fırında pişirin.
  • Afiyet Olsun.

4 yorum:

aslı dedi ki...

Hulyacım gerçekten anlattığın kadar varmış ellerine sağlık...nefis görünüyor

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Ellerine saglik. Ispanagi cok aldi galiba:)
Profiterolu cok merak ettim. Resimden tam anlayamadim ispanak kismini, tarifini merakla bekliyorum.

HULYA dedi ki...

Aslı'cığım,
biz gerçekten de çok beğendik.Mutlaka sen de dene.öptüm canım

HULYA dedi ki...

Aybike'ciğim,
Ispanağı 1 kilo aldık aslında ama hem etinden hem sütünden misali suyundan da yararlandım.Değişik ve hoş bir şey oldu.Öptüm canım