Pazar, Nisan 06, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI-20 VE MINI ALMAN PASTACIKLARIM


Arkadaşlar eşimin rahatsızlığı nedeniyle onu yalnız bırakmamak için onunla birlikte İstanbul'a gitmiştim.bu yüzden hem bloğumu hem de sizleri kısa süreliğine de olsa ihmal ettim.İstanbul'da pek fazla kalamadık.Çünkü eşimin ağabeyi 1.5 saatlik bir mesafede Kırklareli vize'de kalıyorlar ve onları çok uzun bir süredir görememiştik.Kızın okulundan da izin alıp kendi arabamızla yola çıktık.İstanbul'da gezmek için sadece 1-2 saatim vardı.Eşim beni direk Eminönü'ne götürdü.Orada Fermo da dahil bir sürü pasta malzemesi satan yeri zevkle gezdim.Sonra Bakeshopa da uğradık.Fazla bir alışveriş yapamadım çünkü hastaneye gelirken ve hatta İzmir'e dönerken de gece İstanbul'da kalacak hem bol bol gezecek hem de İstanbul'daki arkadaşlarımı ziyaret edecektim.Planımız böyleydi.Ama sonra eşim İstanbul'a tek başına gelmek zorunda kaldı ve dönüşte de İDO'yla dönmeye karar verdiği için İstanbul'u ve güzel lalelerini şöyle bir görmek zorunda kaldım.Arkadaşlarımı görürüm diye çok sevinmiş ve heyecanlanmıştım halbuki.Neyse inşallah bir dahaki sefere diyor ve geç kalmadığımı umarak sevgili Mucizembenibul'un ev sahipliğini yaptığı porselen demlik için daha önceleri yapıp bir türlü yayınlama fırsatı bulamadığım ailece çok severek yediğimiz bir tarife yer vermek istiyorum.Sevgili Mucizem'e de en kısa sürede hayırlı bir evlat diliyorum.Evet işte tarifimiz:


MİNİ ALMAN PASTACIKLARI



Hamuru için:




  • 1 paket kuru maya

  • 2 yumurta

  • 2 çorba kaşıgı tozşeker

  • 1 kahve fincanı sıvıyağ

  • 1 fiske tuz

  • Aldığı kadar un


Kreması için:




  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • damla sakızı (istenirse)
  • 25-50 gr kadar tereyağı
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  1. Yumurta, şeker, yağ, tuz, maya ve aldığı kadar unu koyalım. Unu azar azar ekleyelim.Oldukça yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Elimizle iyice yoğurup üstünü nemli bir bezle kapatıp yaklaşık 2 saat mayalanmasını bekleyelim.(Ben hamurumu ekmek makinesinde yoğurttum.)

  2. Hamur iki katı olunca ceviz büyüküğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım.Ek yeri alta gelmesi gerekiyor. Bundan yaklaşık 12-13 tane çıkıyor.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri hafif kızarıncaya kadar pişirip fırından alalım.

  3. Onlar pişerken kremasını hazırlamak için bir tencereye unu, şekeri , damla sakızını koyup sütü yavaş yavaş ekleyelim.Yumurtasını da kırıp muhallebi kıvamına gelene kadar iyice karıştırarak pişirelim. Pişmesine yakın vanilyayı ve tereyağını da ekleyip altını kapatalım.İçine isterseniz meyve parçacıkları da koyabilirsiniz ben sade yaptım.Genelde muz veya çilek çok yakışıyor.

  4. Pişen pastacıklar ılındıktan sonra ortalarından kesip kremasından koyalım. Üstünü de pudra şekeri ile süsleyip soğuyunca servis yapalım.

  5. Afiyet Olsun!

33 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

selam canım emeğinesağlık
çok teşekkürederim katılımıniçin
bannerin zaten yayındaydı ayrıcaarkadaş listemdesin
görüşmek üzerecanım

Acqua dedi ki...

iyi akşamlar, eşine çok geçmiş olsun, umarım sağlığına kavuşmuştur. buarada dumora'nun yorumunu sil istersen. bana da böyle linki olan yorumlar gelmişti, sonra bloglarımda problemler yaşadım.

Selcen Şenocak dedi ki...

Hoşgeldin canım arkadaşım. Geçmiş olsun eşin iyidir umarım.
pastaların nefis duruyor ellerine sağlık.
sevgiler...

sevimin sayfasi dedi ki...

pastalar nefis olmus canim benim,
ellerine saglik

esine gecmis olsun canim, insallah sagligina cabucak kavusur...

Adsız dedi ki...

selamm ellerine sağlıkk minik pastacıklar enfes görünüyorr çok severim alman pastasını nefis olmuşş emeklerine sağlık güzel gecelerr yüzünden tebessümün hiç eksilmediği tüm dileklerinin gerçek olduğu mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerr

rümeysaninrüyasi dedi ki...

günaydınnn hülyacım nerelerdesiniz bilunla bi başladınız kodlama falan derken sizi görene aşk olsun ellerine sağlık canım sevgiyle kal

Ferhanca dedi ki...

Hulya gecmis olsun.Hem muayene hem gezme hizli bir sekilde gidip donmussunuz.yine sen kafandaki yerleri atlamamissin.
Ben dealman pastasi yapmis ve eklemistim Damaktadi gulden almistim tarini cokda guzel olmustu portakal sekerlemeside yapmistim o sira onlarla susulemistim iclerine minik dogramistim. adet olarak cok benim yaptigim yaklasik 22 date ve buyuk boy cikiyor tarifden senin ki adet olarak daha ideal ,Ellerine saglik..
sevgiler.

Yaren dedi ki...

Hülyacim cok harika olmus.Rengi de tam kivaminda.Ben cok severim böyle acik renkteki ekmegi kekleri.Ellerine saglik canim,afiyetler olsun.Sevgiyle kal.

meleginmarifetleri dedi ki...

Hülyacımm.
Eşine çok geçmiş olsun diyorum.
Bu aralar bende pek bloglara uğrayamadım kendimi pek iyi hissetmiyorum dr'a filan gittim derken ancak şimdi oturdum bi gezineyim dedim.
Alman pastasına bayılırım ellerine sağlık.
Öpüyorum sevgiler bay

Adsız dedi ki...

hulya, pastaciklar nefis gorunuyor. cok lezzetli olduguna eminim:) bir az protiferolu andiriyor, acaba tadi da yakin mi. ailen cok sansli - senin gibi hamarat biri var evde:)

anneminkizıyim dedi ki...

Merhabalar Hülyacigim,
gecmis olsun canim esinin hasta oldugunu yazmissin, insallah daha iyi ve rahattir. Allahim sifalar versin.
Alman pastanda harika lmus, emeklerine saglik, sevgiler.....

uygarimizlahayat dedi ki...

Hülyacım canım benim selam geçmiş olsun öncelikle eşin daha iyidir umarım, pastacıklar harikaa bu arada ellerinesağlık...Canım İstanbullu blogcuları kıskanıp :)) izmirli blogcular olarak bizde buluşalım diyorum, eğer talep olursa yer bildireceğim, eğer katılmak istersen bilgi verirsen sevinirim canım, öpüyorum..

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Benim ,
Ellerine saglik, cok guzel olmus. Ben cok severim Alman pastasini, ben de isterim.

Bu arada notunu bekliyorum:))

Tekrar ellerine saglik, guzel bir hafta sonu diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.

ozlemhan dedi ki...

Canım benim uzun zamandır yazamadım kusuruma bakma lütfen. Nasılsın bu defa görüşemedik lütfen birdaha gelişinde görüşelim Haberim olsa eminönünede gelirdim.Ellerine sağlık alman pastalarında harika olmuş.

sibellebutikpasta dedi ki...

Hülişim, sonunda sen de gittin demek, neyse bu sefer gönlüne göre bişeyler almışsındır;-))) Eşin iyileşmiştir umarım, tekrar geçmiş olsun...Alman pastacıklarına bayıldım, bir dönem müptelasıydım bu pastanın, ben de isteriiiimm...

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Kardeşciğimin ellerine sağlık .Her yaptığı cok guzel oluyor.Ellerine sağlık.Çoook çok optum.....

Adsız dedi ki...

selam adaşım...minik alman pastacıklar nefis görünüyor..eline kolluna saglık canım...sevgilerimle..

fatosun mutfagından... dedi ki...

hayatım başlamak gerek artık umarım yaza kadar gider fazlalıklar...pastalar harika canım ellerine sağlık öpüyoru..keyifli haftasonlarıı

. dedi ki...

HULYACIGIMMM COK SEVERIM INANKI BAYILARAK YIYORUZ BIZ BU PASTAYI.ADI ÜSTÜNDE ALMANYADA OLUPTA ALMAN PASZTASIZ OLURMUUU???
ELLERINE SAGLIK,O KADAR GÜZEL YAPMISSINKI ALMANLARDA SASIRACAK:)))
IYI HAFTASONLARI DILIYORUM TATLIM.
SEVGILER.

Betül dedi ki...

Hülya'cığım çok geçmiş olsun canım, eşinin en kısa zamanda iyileşmesini dilerim. Alman pastası çok güzel görünüyor, almanlar görse çok kıskanırlar, ellerine sağlık canım, sevgiler.

NuR dedi ki...

Sevgili Hülya,
Mükemmel görünüyor, ellerine sağlık. Konunun uzmanısın, ne diyeyim... kutlarım
Sevgiyle kal

Feyza Fidan dedi ki...

Eşine çook çok geçmiş olsun, dilerim şimdi sağlığı yerindedir..
Ellerine sağlık Hülyacım, en sevdiğim pastalar arasındadır alman pastası...Seninkilerde çoook nefasetlii..

Öpüyorum seni...

anneminkizıyim dedi ki...

Canim Hülyacigim, merhabalar, cikmadan bir blog ziyaretleri yapiyorum, canim güzel dileklerin icin cook tesekkür ediyorum, insallah gelince yine görüsemk dilegimle, bu arada galiba nazar etkinliginizede katilamiyacagim, kusura bakmayin canim, sevgiler...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Canım öncelikle eşine geçmiş olsun

Alman pasracıklarda çook lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık
sevgiyle kal
mutlu pazarlar

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Alman pasta nefiss görünüyor Hülya'cım ellerine sağlık :))

muko dedi ki...

Eşine çok geçmiş olsunn..
harika görünüyor alman pastası eline koluna sağlık..sevgilerlee öptümmmm canım..

uygarimizlahayat dedi ki...

Hülyacığım buluşma 26 Nisan Cumartesi günü saat 14 'de, bana mail atarsan yeri bildireceğim canım seri0409@gmail.com, görüşmek üzere öpüyorum...

Adsız dedi ki...

Hülyacığım merhaba;
eşine geçmiş olsun dileklerimizi söyle.
alman pastasını mayalı yapıyosun demek.ben kabartma tozu ile yapıyordum.ellerine sağlık canım.
neyse şeker hamurunu sormuşsun, denedim ve hamuru çok güzel yapabildim.ama şekil verme işi biraz zor.gül yaptım, yaprak yaptım, kayık yaptım, kürekleri de var:))) emme insan şekli veremedim bir türlü.hamurları birbirine tutturamadım.kafa yapıp gövdeye yapıştırdım, iki dakka geçmeden düştü.sonra bacak ve kollar yaptım yapışmadı.heykeltraş gibi çalıştım valla , ama beceremedim işte.elimde hala hamur var.dolapta duruyo.:))bu iş bana göre değil herhalde:)) sevgilerimle.
sebilay.

Sugarcraft India dedi ki...

Wow..a really tempting bake Hulya!!

emineninemekleri dedi ki...

Hülyam,,,,,,, ellerine saglik, inan nefissss nefisssss olmussssssssssss

Kocaman öpüyorummmmmmmm
Emos

Unknown dedi ki...

canim benim iyidileklerin ve dualarin icin cok tesekkur ederim.
alman pastan harika gorunuyor.
ellerine saglik canim kucaklar dolusu sevgilerimi gonderiyorum.

Jasminskager dedi ki...

Hulya'cim alman pastan harika gorunuyor.Bu arada sitemi ziyaretin ve birbirinde guzel yorumlarin icin cok tesekkurler canim.Tekrar beklerim.