Bu koşuşturma içinde börek etkinliğini kaçırdım diye üzülürken bir de baktım ki süresi bu akşam son.Hep son dakika katılıyorum etkinliklere ve düzenleyen arkadaşlara biraz ayıp oluyor ama yine de" geç olsun da güç olmasın" prensibini uyguluyorum.Özlem'ciğim inşallah bu son dakika golünü kabul eder ve benim nacizane böreğimi de etkinliğine alırsın.Sana kolaylıklar diliyorum ve hemen tarifime geçmek istiyorum.
YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeler:
YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeler:
- 5-6 adet yufka
- 500 gr. kadar lor peyniri
- 1 demet maydanoz
- 4 adet yumurta
- 2 şişe maden sodası
- 50 gr. tereyağ
Yapılışı:
- İlk iş olarak yağlanmış bir fırın tepsisine yufkanın bir katını yayıp üzerine su ve sıvıyağ karışımını dök.
- İkinci kat yufkayı da ser ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve lor karışımının 1/3 ünü yay.
- Üçüncü kat yufkayı da ser ve sadece sos sür.
- Dördüncü katta yine lor ve maydanoz, böyle böyle bütün yufkaları bitirin.
- En son yufkayı koyduktan sonra kenarlarını içe doğru katla ve kare kare kes.
- Yumurta ve sodayı iyice çırp ve böreğin üzerine dök.
- Yaklaşık 1 saat kadar sosu içine çekmesini bekle.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırına koymadan önce üzerine parça parça tereyağ koyalım ve üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.
- Biraz ılınınca servis yapalım.
- Afiyet Olsun!
28 yorum:
Hülyacigim merhaba
Böregin harika görünüyor ben onu yalancida olsa yerim eline saglik canim öptümm
canim ellerine saglik
Canım ben acayip bir tembelleşme oldu hiç bir arkadaşımı ziyaret edemiyorum bloğumu ihmal ediyorum ama sen beni ihmal etmiyorsun çok teşekkür ederim.Gelelim börekler kurabiyeler of of döktürüyon maşallah ellerine sağlık canım. aleynayıda öpüyorum.
Hülyacım yine çok güzel bir börek ellerine sağlık.
Sevgiler..
Hülyacığım günaydın .
börekten önce buluşma yazınızı okudum, onu kaçırmışım ben.harika bişey bu yaptığınız.ne güzel dostluklar kuruyosunuz.
börek desen hiç yapmadığım bişey.şu sodayı hiç kullanmadım, bir gün denemem lazım.habire duyuyorum böyle börekleri.canım şeker hamuru çalışmalarını aynen bıraktım:(( beceremeyince zorlamayayım dedim:)))))tavsiyen için teşekkür ederim.bir gün kürdanlı deneyeyim bari..
sevgilerimle.
Not: seni linklerime eklememişim ondan yazılarını kaçırıyomuşum.şimdi ekledim, artık hafta da bir uğrarım:)))))))
sebilay.
CANIM NEFİSSSSSS
ELLERİNE SAĞLIK
SEVGİYLE KAL
Sevgili Hülya, yalancıda olsa, doğrucu da olsa börek olsun, tuzlu olsun da, ben yerim....Hele böyle güzel görüntülü bir böreğe bayılırım. Ellerine sağlık, afiyet olsun
Sevgiyle kal
canım günaydınnnn
ellerine sağlık yine döktürmüşsün vallaha....mmmm hemen bir dilimini aldım ve kaçıyorum...:)))
www.blogcu.com/anemonunmutfagi
börek harika görünüyor ellerinize sağlık sıvı yağ ve su miktarını belirtmemişsiniz sanırım yada ben mi göremedim bilemiyorum hoşcakalın
ellerine sağlık hayatım..nefis olmuş
Canim Arkadasim, eline ve koluna saglik. Eminim cok guzel olmustur, afiyet olsun yiyenlere. Cok optum kendine iyi bak. Notunu aldim, yazarim yakinda;)
canım ellerine sağlık.börek yalancı falan ama,nefis görünüyor.
Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.
Sevgiler...
günaydın;
öylesine uğradım, değişiklik varmı diyerek.sevgilerimle.
sebilay.
Hülya'cığım,böreğin çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..
Buluşmanız çok sıcak ve zevkli geçmiş.Resimlerden belli oluyor..Bende yanınızda olmayı çok isterdim bitanem..Ben çok yoğun olduğum için artık çok ilgilenemiyorum sayfamla..
Kocaman öpüyorum seni ve tatlı kızını..
Sevgiler
ellerinize sağlık, harika görünüyor.bir dilimcik alıverdim.sevgiler aslı
http://asmutfak.blogcu.com
hülyacım, nefis görünüyor, aşamaları ile fotoğraflayıp, çok iyi yapmışsın, ellerine sağlık canım, sevgiler
Ellerıne sağlık canım .sevgıler.
canım yalancı malancı her halinden gerçeği aratmayacak kadar güzel görünüyor...
ellerine sağlık...
hayırlı cumalar....
canım hayırlı cumalar sevgiler
HÜLYACIM BÖREK ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK CANIMCIM, KOCAMAN ÖPÜYORUM SENİ, İYİ HAFTASONLARI...
canimcim ellerine kollarina saglik bu aralar kimseye pek yorum yazamiyorum islerimin yogunlugundan ama yorumlarini eksik etmeyen herkese cok tesekkürler canim görüsmek üzere öpüldün
www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com ada beklerim
Hulis sayfanda bu güzel böregi gördüm ,simdi napcam ben hee.E durumlari biliyorsun yavrucum.Yakin olsam hemen isinlancam da oraya:))Ellerine saglik canim benim.Özledim seni,bu aralar görüsemez olduk iyice.Sevgiyle kal canim:)
canım merhaba
ya sana oy vereyim diye üye oldum ama senin bloğunun adını göremedim ki oradaaaa..hala aranmaktayım bulursam oy vereceğim..:)) sevgiler.
www.blogcu.com/anemonunmutfagi
Elinize sağlık çok güzel görünüyor ve de anlatımınız bir harika tam benlik;) Yani acemi olan bana göre. Ayrıca resimler de adım adım herbir şeyi ifade etmekte:))
Sevgilerimle...
oh oh süper görünüyo =)
MERHABA ARKADASIM BIR GUN BAHAR OLMAK ISTERSEN CICEKLERIN DAIMA ACIK OLSUN BIR GUN CICEK OLMAK ISTERSEN YUZUN HEP GUNESE DONUK OLSUN VE BIR GUN BIRINI SEVERKEN KALBIN HEP ONUNLA OLSUN
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN
Selam Hulya...Kibrisli demek...Tanistigimiza sevindim...
Yorumuna ancak bugun cevap yaziyorum...Blogcu dak sorundan dolayi yorumlarimi goremiyordum:-(
Neyse ki en sonunda okuyabildim:-)
Arkadas listeme ekleyip surekli takip etmek istedim ama beceremedim bir turlu...Belki sen davet edersen ekleyebilirim..Deneyelim mi?
Elbasan tavayi da hep zor birsey zannederdim megerse amma da kolaymis....
Ben de yillarca bloglari takip ettim ve kibris tariflerine cok nadir rastladim bu yuzden elimden geldigince yayinlamaya calisiyorum...Her zaman beklerim
izmire selamalar
Sevgiyle kal,
Golifa
Yorum Gönder