Pazartesi, Nisan 28, 2008

YE 33 # BOREKLER :YALANCI SU BOREGI

Bu koşuşturma içinde börek etkinliğini kaçırdım diye üzülürken bir de baktım ki süresi bu akşam son.Hep son dakika katılıyorum etkinliklere ve düzenleyen arkadaşlara biraz ayıp oluyor ama yine de" geç olsun da güç olmasın" prensibini uyguluyorum.Özlem'ciğim inşallah bu son dakika golünü kabul eder ve benim nacizane böreğimi de etkinliğine alırsın.Sana kolaylıklar diliyorum ve hemen tarifime geçmek istiyorum.
YALANCI SU BÖREĞİ
Malzemeler:


  • 5-6 adet yufka

  • 500 gr. kadar lor peyniri

  • 1 demet maydanoz

  • 4 adet yumurta

  • 2 şişe maden sodası

  • 50 gr. tereyağ

Yapılışı:



  1. İlk iş olarak yağlanmış bir fırın tepsisine yufkanın bir katını yayıp üzerine su ve sıvıyağ karışımını dök.

  2. İkinci kat yufkayı da ser ve üzerine incecik kıyılmış maydanoz ve lor karışımının 1/3 ünü yay.

  3. Üçüncü kat yufkayı da ser ve sadece sos sür.

  4. Dördüncü katta yine lor ve maydanoz, böyle böyle bütün yufkaları bitirin.

  5. En son yufkayı koyduktan sonra kenarlarını içe doğru katla ve kare kare kes.

  6. Yumurta ve sodayı iyice çırp ve böreğin üzerine dök.

  7. Yaklaşık 1 saat kadar sosu içine çekmesini bekle.

  8. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırına koymadan önce üzerine parça parça tereyağ koyalım ve üzeri iyice kızarana kadar pişirelim.

  9. Biraz ılınınca servis yapalım.

  10. Afiyet Olsun!

29 yorum:

SevgiSeli40 dedi ki...

Hülyacigim merhaba
Böregin harika görünüyor ben onu yalancida olsa yerim eline saglik canim öptümm

nino dedi ki...

canim ellerine saglik

Özlemhan dedi ki...

Canım ben acayip bir tembelleşme oldu hiç bir arkadaşımı ziyaret edemiyorum bloğumu ihmal ediyorum ama sen beni ihmal etmiyorsun çok teşekkür ederim.Gelelim börekler kurabiyeler of of döktürüyon maşallah ellerine sağlık canım. aleynayıda öpüyorum.

pelincelezzetler dedi ki...

Hülyacım yine çok güzel bir börek ellerine sağlık.
Sevgiler..

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

Hülyacığım günaydın .
börekten önce buluşma yazınızı okudum, onu kaçırmışım ben.harika bişey bu yaptığınız.ne güzel dostluklar kuruyosunuz.
börek desen hiç yapmadığım bişey.şu sodayı hiç kullanmadım, bir gün denemem lazım.habire duyuyorum böyle börekleri.canım şeker hamuru çalışmalarını aynen bıraktım:(( beceremeyince zorlamayayım dedim:)))))tavsiyen için teşekkür ederim.bir gün kürdanlı deneyeyim bari..
sevgilerimle.
Not: seni linklerime eklememişim ondan yazılarını kaçırıyomuşum.şimdi ekledim, artık hafta da bir uğrarım:)))))))
sebilay.

tadinadoyamadım-dilek dedi ki...

CANIM NEFİSSSSSS
ELLERİNE SAĞLIK

SEVGİYLE KAL

sennur dedi ki...

Sevgili Hülya, yalancıda olsa, doğrucu da olsa börek olsun, tuzlu olsun da, ben yerim....Hele böyle güzel görüntülü bir böreğe bayılırım. Ellerine sağlık, afiyet olsun
Sevgiyle kal

Adsız dedi ki...

canım günaydınnnn
ellerine sağlık yine döktürmüşsün vallaha....mmmm hemen bir dilimini aldım ve kaçıyorum...:)))

www.blogcu.com/anemonunmutfagi

fusununmutfagi dedi ki...

börek harika görünüyor ellerinize sağlık sıvı yağ ve su miktarını belirtmemişsiniz sanırım yada ben mi göremedim bilemiyorum hoşcakalın

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık hayatım..nefis olmuş

Aybike Ceylan dedi ki...

Canim Arkadasim, eline ve koluna saglik. Eminim cok guzel olmustur, afiyet olsun yiyenlere. Cok optum kendine iyi bak. Notunu aldim, yazarim yakinda;)

ilker'in mutfağı dedi ki...

canım ellerine sağlık.börek yalancı falan ama,nefis görünüyor.

Selcen dedi ki...

Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor.

Sevgiler...

http://asotu.blogcu.com dedi ki...

günaydın;
öylesine uğradım, değişiklik varmı diyerek.sevgilerimle.
sebilay.

Damak Tadı dedi ki...

Hülya'cığım,böreğin çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..

Buluşmanız çok sıcak ve zevkli geçmiş.Resimlerden belli oluyor..Bende yanınızda olmayı çok isterdim bitanem..Ben çok yoğun olduğum için artık çok ilgilenemiyorum sayfamla..

Kocaman öpüyorum seni ve tatlı kızını..

Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık, harika görünüyor.bir dilimcik alıverdim.sevgiler aslı

http://asmutfak.blogcu.com

BETÜL dedi ki...

hülyacım, nefis görünüyor, aşamaları ile fotoğraflayıp, çok iyi yapmışsın, ellerine sağlık canım, sevgiler

OZAY dedi ki...

Ellerıne sağlık canım .sevgıler.

disal dedi ki...

canım yalancı malancı her halinden gerçeği aratmayacak kadar güzel görünüyor...

ellerine sağlık...

hayırlı cumalar....

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım hayırlı cumalar sevgiler

ugurbocegimleafiyetle dedi ki...

HÜLYACIM BÖREK ÇOK İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR, ELLERİNE SAĞLIK CANIMCIM, KOCAMAN ÖPÜYORUM SENİ, İYİ HAFTASONLARI...

karabiberinmutfagi dedi ki...

canimcim ellerine kollarina saglik bu aralar kimseye pek yorum yazamiyorum islerimin yogunlugundan ama yorumlarini eksik etmeyen herkese cok tesekkürler canim görüsmek üzere öpüldün
www.kucukprensinkucukdunyasi.blogcu.com ada beklerim

Yaren dedi ki...

Hulis sayfanda bu güzel böregi gördüm ,simdi napcam ben hee.E durumlari biliyorsun yavrucum.Yakin olsam hemen isinlancam da oraya:))Ellerine saglik canim benim.Özledim seni,bu aralar görüsemez olduk iyice.Sevgiyle kal canim:)

Adsız dedi ki...

canım merhaba
ya sana oy vereyim diye üye oldum ama senin bloğunun adını göremedim ki oradaaaa..hala aranmaktayım bulursam oy vereceğim..:)) sevgiler.
www.blogcu.com/anemonunmutfagi

Adsız dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 1-ÇORBALAR

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ilk sahibesi KADININ MUTFAĞI olarak 10/5/2008 ile 10/06/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım ilk konumuz:ÇORBALAR



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:dutmaç çorbası

yöre adı:içanadolu/Çankırı yöresi

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

Sibel dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel görünüyor ve de anlatımınız bir harika tam benlik;) Yani acemi olan bana göre. Ayrıca resimler de adım adım herbir şeyi ifade etmekte:))
Sevgilerimle...

zuzu dedi ki...

oh oh süper görünüyo =)

rümeysaninrüyasi dedi ki...

MERHABA ARKADASIM BIR GUN BAHAR OLMAK ISTERSEN CICEKLERIN DAIMA ACIK OLSUN BIR GUN CICEK OLMAK ISTERSEN YUZUN HEP GUNESE DONUK OLSUN VE BIR GUN BIRINI SEVERKEN KALBIN HEP ONUNLA OLSUN
ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

GOLiFA dedi ki...

Selam Hulya...Kibrisli demek...Tanistigimiza sevindim...
Yorumuna ancak bugun cevap yaziyorum...Blogcu dak sorundan dolayi yorumlarimi goremiyordum:-(
Neyse ki en sonunda okuyabildim:-)
Arkadas listeme ekleyip surekli takip etmek istedim ama beceremedim bir turlu...Belki sen davet edersen ekleyebilirim..Deneyelim mi?
Elbasan tavayi da hep zor birsey zannederdim megerse amma da kolaymis....
Ben de yillarca bloglari takip ettim ve kibris tariflerine cok nadir rastladim bu yuzden elimden geldigince yayinlamaya calisiyorum...Her zaman beklerim
izmire selamalar
Sevgiyle kal,
Golifa