
Sizlere fikir olması açısından iftar menülerimi paylaşmak istiyorum.İnşallah beğenirsiniz ve sizler için güzel seçenekler oluşturur.İlk menümüz:
Tarhana Çorbası
Kabaklı Böğrülce Salatası
Şeftali Kebabı
Vişneli Yoğurtlu Dondurma
TARHANA ÇORBASI:
Yapımı çok kolay bu yüzden yapılışını yayınlamaya gerek duymuyorum.Yine de isteyen olursa yayınlarım.
KABAKLI BÖĞRÜLCE SALATASI:
Malzemeler:
- 1 kg.Taze böğrülce
- 1 kg. taze sakız kabağı
- sarımsak
- limon-sirke karışımı
- Tuz,karabiber
Yapılışı:
ŞEFTALİ KEBABI:
Kıbrıs'a özgü bir lezzet olan şeftali kebabının tarifini buradan bulabilirsiniz.
VİŞNELİ YOĞURTLU DONDURMA
Malzemeler:
- 1,5 kg yoğurt
- 1 limon suyu ve kabuğu
- 1 p. vanilya
- 1 kase dondurulmuş vişne
- 1 su b. tozşeker
HAZIRLANIŞI:
- Yoğurdu bir kaseye alın.
- Üzerine limonun suyunu ve kabuğunun rendesini ekleyin.
- Şekeri ve vanilyayı ekleyin
- Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri parçalayıcıda püre yapıp ekleyin.
- Hepsini karıştırıp derindondurucuya koyacağınız bir kaba alın.
- İyice donana kadar bekletin.
- Servis yaparken istediğiniz şekilde süsleyin
AFIYET OLSUN
16 yorum:
Hülya'cim iftarda bendede Tarhana corbasi vardi:),menü nefis görünüyor canim ellerine saglik aksama dek insan sasiriyor ne pisireyim diye ama mutfaga girince masada tabak konacak yer kalmiyor,sevgiler...
Ellerine sağlık Hülya'cığım şeftali kebabı çok ilginç geldi . Şimdi baktımda Kıbrısa özgü bir yemekmiş. Koyun gömleği ayrıca satılan birşeymi?
Ellerine sağlık Hülya'cığım çok güzel bir menu. şeftali kebabı da çok değişik sevgilerimle canım...
Hülya vişneli yoğurtlu dondurmanı gözüme kestirdim gidiyorum ellerine sağlık hepsi nefis görünüyor
Sevgiler...
Hulyacığım ellerine sağlık şeftali kebabı olsada yesek .optum canım
Hülyacığım bu kez sana mesaj yazmayı başaracağım galiba, açar açmaz hep sayfa donuyor, arkadaşıma bişey yazmayı özledim, örneğin cuma günü sende görünce eve gidip güllaç hazırladım, bu arada eline sağlık, bugün ise amacım şu güzel yoğurtlu dondurmanı tatmak, çok güzeldir eminim, sen yaparsın da nasıl olur başka, çok çok öpüyorum seni :)
Hülya'cım ellerine sağlık. Hepsi nefis. Şeftali kebabınıda ilk defa duydum. Görüntüsü çok güzel. Sevgiler, iyi ramazanlar...
Hülya'cığım,
Hepsi çok güzelde benim aklım şeftali kebabında kaldı..))Özay istediğine göre vardır bir bilidği..))Ellerine sağlık canım benim.
Kocaman öpüyorum seni tatlı Hülyam..
Sevgili Seval'ciğim,
Ramazan bereketi sofra doluyor.Bir de insan aç olunca hiç doymayacağım sanıyor herhalde ne pişireceğini şaşırıyor.Sevgiler
Selda'cığım,
Bizde terp derler ona ama Türkiye'de pek bilmiyorlar.Kasaptan isteyince verirler.Kurban bayramında bol bol toplayıp derin dondurucuda saklıyorum ben.Çok lezzetli oluyor.Sevgiler
Almula'cığım,
Kıbrısa özgü birşey ama burda da malzemesi var çok canımız isteyince yapıyoruz.Mangalda pişince tadına ve kokusuna doyum olmuyor.Ama mikrodalganın grill kısmında da yapıyorum ben.Sevgiler
Burcu'cuğum,
O dondurma tarifini her türlü meyvayla deneyebilirsin.Ben kayısılı, elmalı, şeftalili ve hatta karpuzlu bile denedim.Hepsi de nefis oldu.Sevgiler
Ablacığım,
Ah nasıl canım istedi şimdi bu resime tekrar bakınca.Sevgiler
Safran'cığım,
Ben de seni merak edip duruyordum valla.Güzel yorumunu görünce çok sevindim.Dondurmayı mutlaka denemeni tavsiye ederim.Çok hafif ve çok lezzetli oluyor.sık sık gel.Özletme kendini.Sevgiler
Ebru'cuğum,
Görüntüsü kadar tadı da çok güzel oluyor.Sana da hayırlı ramazanlar.Sevgiler
Canım Gülüm,
Şeftali kebabı oldukça lezzetli bir kebap çeşidi.Annem bize özel sipariş olarak yapar.Yapımı biraz zahmetlidir.Dolma gibi sarılır şeftaliler sonra mangalda pişirilir.Kıbrıs pidesi ve maydanozlu soğanlı sumaklı salatayla servis yapılır.Ablam da ben de pek severiz.İnşallah bir gün senin için de yaparız.Seni o tatlı yanaklarından öpüyorum.Sevgiyle kal
Yorum Gönder