Cuma, Mart 17, 2006

KIBRIS MUTFAĞINDAN SEÇMELER:ŞEFTALİ KEBABI

Şeftali Kebabı;
Kıbrıs'ı ziyaret edip "Şeftali Kebabı"nı yemeden dönenlerin sayısı azdır. Şeftali gibi kızarmasından mı esinlenildi (ki öyle de söylenir) bilemiyorum ama usulünce yapıldığında beğeneceğinize inanıyorum.
Malzemeler;
Yarım kilo dana kıyma
250 gr. koyun gömlek
Yaklaşık 100 gr kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
biraz karabiber
Hazırlanışı;
Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın.
Maydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyın.
Dana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurun.
Daha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin. Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olur.
Kasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazırladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırın..
Köfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle yaprak dolması biçiminde sarın.
Izgarada pişireceğiniz şeftali kebabını afiyetle yeyin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Kıbrıs a gittim ve şeftali kebabın dan yedim...neden şeftali adını almış diye sorduğumda Şef Ali adında aşçı yaptığı için adı öyle olmuş..tadı fena değildi..