Pazartesi, Ocak 09, 2006

PATATESLI ALTINTOP

ALTIN TOP
MALZEMELER (6 kişilik)
* 750 gram patates
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 demet taze soğan (piyaz doğranmış)
* 2 çay kaşığı kimyon
* 2 çorba kaşığı kişniş yaprağı veya maydanoz (doğranmış)
* 1 çay kaşığı zerdeçal
* 8 çorba kaşığı bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* Tuz, karabiber
* Sıvıyağ (kızartmada)
YAPILIŞI:
Patatesleri kaynatıp, suyunu süzün ve kabuklarını soyun. Püre haline getirin, tava ya da tencereye koyup, çok kısık ateşte 3-4 dakika karıştırarak pişirin ve ateşten alın. Yağın yarısını ısıtıp, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kimyon, kişniş yaprakları, tuz ve karabiberi ilave edip, karıştırın. Soğanlı karışımı patates püresine katıp iyice karıştırın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Karışımı dolaptan çıkartıp, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak şekil verin. Zerdeçal ve ekmek içini karıştırın. Patates toplarını önce yumurtaya, daha sonra ekmek kırığına bulayarak kızgın yağda altın sarısı rengine gelinceye kadar kızartın. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: