Cuma, Ocak 06, 2006

AKDENİZ USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

AKDENİZ USULÜ MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler:
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet büyük boy soğan (iri doğranmış)
* 1 adet orta boy patlıcan (4'e bölünmüş)
* 4 adet orta boy domates (4'e bölünmüş)
* 1 adet büyük boy etli kırmızıbiber (4'e bölünmüş)
* 3 diş sarmısak (soyulmuş)
* 2 lt. sebze suyu
* 200 gr. yeşil mercimek
* 125 ml. krema
* 1 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)

Yapılışı:
Soğan, patlıcan, domates, kırmızıbiber ve sarmısakların üzerlerini yağ ile iyice yağlayın ve üzerleri açık olarak önceden ısıtılmış 210 derece fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar arada çevirerek yaklaşık 45 dakika pişirin. Kırmızıbiberleri derili kısımları üste gelecek şekilde bir tabağa alıp, üzerlerini kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Kırmızıbiber, domates ve patlıcanları soyup, içlerini iri doğrayın. Kırmızıbiberleri ayırın. Patlıcanları, sarmısak ve soğanla birlikte püre haline gelinceye kadar robottan geçirin. Patlıcan püresi, sebze suyu ve mercimekleri bir tencereye koyup, üzerleri açık olarak mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Kırmızıbiber ve domatesleri ilave edip, ısınıncaya kadar, ateşin üzerinde karıştırın. Krema ve sirkeyi çırpın. Çorbaları kaselere koyduktan sonra üzerlerine krema koyup, taze soğan serperek servis yapın.

Hiç yorum yok: