Cumartesi, Mart 29, 2008

PASTAKOLIK:FARECIKLERIN DUGUNU

pastakolikbanner_3Bu ayki Yaman etkinliklerimizin konusu pastalar.Evsahibemiz ise Pasta Cafe'nin sahibi sevgili Özlem.Bu etkinlik , konusunu en çok sevdiklerimden biri oldu çünkü bu aralar pasta ve kurabiye yapmayı çok seviyorum.Aslında eskiden beri çok severmişim dedi annem.Hatta daha küçük yaşta tarifler keser biriktirirmişim takvimlerden ve dergilerden.O zamanlar şeker hamurlu pastalar yoktu sanırım , daha doğrusu sadece pastaneler yapardı, malzeme bulmak böyle kolay değildi.Çocukken pastanın üzerindeki gül veya benzeri şekilleri- ki tadı marzipan gibiydi sanırım marzipandan yapılıyordu ama emin değilim-yemek için çocuklar birbirleriyle yarışırlardı.kimin pastasına bu şekillerden düşerse o günün şanslısı demekti.Neyse bende sizlerle çok severek yaptığım bu pastayı paylaşmak istedim.Hem pandisanyası çok lezzetli oldu hemde üzerine koyduğum figürleri herkes çok beğendi.İlk olarak pandispanya ve arasına sürdüğüm kremasının tarifini vermek istiyorum.Tarifi bu ayki Sofra dergisinden aldım ama süslemeler bana ait. Farecikleri şeker hamurundan yaptım.Modelleme hamuru kullanmadım.Hamurun bir kısmına badem araoması bir kısmına ise hindistane cevizi aroması kattım ama hindistan cevizi aroması pek sönük kaldı.Halbuki badem aroması hamura marzipan lezzeti kazandırdı.Normalde farelerin gri veya benzer tonlarda olduğunu görmüştüm ama benimkiler pek bi renkli oldular.Mor hem bu senenin modası hemde aşkın rengi olduğu için bence bu temaya çok da yakıştılar.Pastanın kenarlarını renk renk toplarla süsledim ve bu topları yaparken sevgili kızım Aleyna da bana oldukça yardımcı oldu.Farecikleri yaparken elimden geldiğince sizler için resimlemeye çalıştım.Umarım sizlere hem fikir verir hem de yardımcı olur.Püf noktalarını da yazdığıma göre şimdi artık tarifimize geçebiliriz.

KAKAOLU PANDİSPANYA:
Malzemeler:
  • 4 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı ayran (ben evde ayran veya yoğurt olmadığı için süt ve bir çimdikten biraz fazla tuz ilave ettim)
  • 2 su bardağı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
Kreması için:
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • 2 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı tereyağı

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 çorba kaşığı tozşeker

Süslemesi için:

  • Şeker hamuru (yapımı için buraya bakın)
  • çeşitli renkte gıda boyaları
  • arjantin şekerleri
  • renkli şekerler
  • çeşitli aromalar (hamura katmak için)

Yapılışı:

  1. Kek için, tereyağı, tozşeker ve yumurtayı çırpın.
  2. Üzerine ayranı ilave edin.
  3. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
  4. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün.Ben 3 katlı bir kek kalıbı kullandım.İlk katı kesip iki kat olarak kullandım pastamı.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dk. kadar pişirin.
  6. Biraz soğumasını bekleyip kalıptan çıkarın ve bir köşede bekletin.
  7. Kreması için vanilya ve tereyağı dışındaki malzemeleri bir tencereye alıp iyice çırpın.Ocağa oturtup koyulaşana kadar pişrin.Altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyin.Ilınmaya bırakın.
  8. Ayrı bir kapta 1 su bardağı suya tozşekeri ekleyip ocakta 2 dk. kadar kaynatın.Soguduktan sonra 2'ye veya 4'e ayırdığınız kekleri (ben kalıbımdan dolayı 4'e ayırdım) bununla ıslatın.
  9. Aralara ılınmış kremayı sürüp soğuması için buzdolabında bekletin.
  10. Şeker hamurunuzu istediğiniz şekilde renklendirin ve elenmiş pudra şekeri veya nişasta serpilmiş tezgahta merdane ile açın.Pastayı düzgünce kaplayın (benim çok düzgün olmadı çünkü biraz aceleye gelmişti)Sonra istediğiniz şekilde süsleyin ve servis yapın.
  11. Afiyet olsun!

Çarşamba, Mart 26, 2008

EN GUZEL PASTA YARISMASI :1-KESTANELI VE CIKOLATALI PASTA

Bütün etkinlikler bu aya denk gelmiş sanki. Hepsinin de son katılım tarihleri neredeyse aynı.Hiç kimseyi kırmak ,üzmek prensibim değildir.Babam hep der ki "davete icabet etmek gerekir".Sıradan bütün etkinlik tariflerimi eğer kısmet olursa bu hafta içinde yayınlamak istiyorum.İlk olarak da beni geliğ bizzat davet etmiş olan Sevil arkadaşımızın düzenlediği en güzel pasta yarışması için bu pastamın tarifini vermek istedim.Eğer beğenirseniz sizler de belki benden oylarınızı esirgemezsiniz.Bu pastayı aslında yeni yapmadım ama tarifini vermek bir türlü nasip olmamıştı biraz uzun olduğu için hep üşenmiş ve ertelemiştim.Bu sipariş bir pastaydı ve istek üzerine bol çikolata ve kestaneyle yapılmıştı.Kestane mevsimi henüz geçmemişken en kısa sürede yapıp sevdiklerinizi şımartın bence.Bence çok sevecekler.Neyse işte tarifimiz şöyle:
KESTANELİ VE ÇİKOLATALI PASTA:
Malzemeler:
Pandispanyası için:(
ben 2 adet pandispanya pişirdim biri sade biri kakaolu.Kakaolu pandispanya için buradaki tarifi kullanabilirsiniz.Sadesi için bunu uygulayın).





  • 3 adet yumurta


  • 3 çorba kaşığı tozşeker


  • 5 çorba kaşığı dolusu un


  • 2 çorba kaşığı süt


  • yarım paket kabartma tozu


  • yarım paket vanilya


Ara Kreması için:





  • 2 su bardağı süt


  • 4 adet yumurtanın sarısı


  • 2 çay bardağı tozşeker


  • 2 çorba kaşığı un


  • 2 çorba kaşığı nişasta


  • 3 çorba kaşığı kakao


  • 4 -5 çorba kaşığı kestane püresi


Üstü için:





  • 2 poşet krem şanti ( bir tanesi kakaolu)


  • 2 su bardağı süt


  • kestano kestane çerezi


  • şeker hamuru


  • damla çikolata


  • çikolata rendesi (kazımalık kuvertür çikolata kullandım)


çikolatalı ganaj için:





  • 100-150 gr küçük parçalar halinde çikolata


  • 2 bardak süt kreması


  • 25-50 gr. kadar tereyağı


  • badem veya hindistan cevizi esansı (1 çay kaşığı kadar yeterli)


Yapılışı:





  1. İlk olarak pandispanyalarımızı aynı kalıpları kullanarak pişirelim.Kakaolu pandispanyayı buradaki tarife göre hazırlayın.Vanilyalı için ilk olarak şekerle yumurtaları kabarıncaya kadar çırpın.


  2. Süt, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın.


  3. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökün.Ben kelepçeli kalpli kalıp kullandım.Çıkarması da çok kolay oldu hem de şekli çok güzeldi.


  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirin.Pişip pişmediğini anlamak için kürdanla kontrol edebilirsiniz.


  5. Pandispanyalar soğurken kremayı hazırlamak için sütü bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın.


  6. Yumurta sarılarını, tozşeker, un, kakao ve nişasta ile çırpın.Daha sonra kaynayan süte azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.Karışım krema halini alana kadar karıştırarak pişirin.


  7. Ocaktan alıp içine kestane püresini ilave edin ve çırparak kremaya yedirin.


  8. Kremayı soğumaya bırakın ve kakaolu pandispanyayı üçe diğerini ise ikiye bölün.Bunun için özel bir aletiniz yoksa diş ipi kullanabilirsiniz.


  9. Pastayı şekerli ve kahveli suyla ıslatın sadece şekerli su da olur.Her katına kremadan sürün ve iyice yayın.


  10. En üstü için çikolatalı ganajı hazırlayın.Bunun için çikolatayı ben-mari usulü eritin.İçine kremayı ekleyip iyice çırpın.Sonra parlak olması için tereyağını da ekleyin ve eğer isterseniz aromasını da katıp iyice karıştırın ve donmadan önce pastanın üzerine iyice gezdirin.Her tarafı kaplanmalı.Daha sonra krem şantileri birer bardak sütle hazırlayın ve istediğiniz şekilde süsleyin.Kestano'yu üzerine koyun.Çikolatayı rendeleyin yanlara krem şantiyle süsler yapın ve damla çikolatalar koyun.Ben şeker hamuruyla da çiçekler yapıp süsledim.


  11. Afiyet olsun!

Cumartesi, Mart 22, 2008

ELEMTERE FIS KEM GOZLERE SIS:NAZAR ETKINLIGI

Nazara inanır mısınız??? Biz inanıyoruz… Ne kadar inanmıyorum deseniz de mutlaka sizin de maşallah, Allah muhafaza demişliğiniz hatta “tu tu tu maşallah” diyerek adınızı lamaya çıkartanlarınız vardır. Hatta içinizde işi daha da ileri götürüp “elemtere fiş kem gözlere şiş” diye nazar kaçırmaya çalışanlar da olabilir…işte bu noktada durumu ele almaya karar verdik.
Son günlerde blogcular üzerinde bir nazar dolanıp duruyor, hastalananlar, ameliyat olanlar, bilgisayarına virüs bulaşıp bilgisayarı çökenler…Biz de bir nazar etkinliği yapmaya karar verdik.


Aslında bu düşünce çok daha önce oluşmuştu, sevgili Sibel Ayşe'nin (Anneminkızıyım) ameliyat olacağını öğrendiğinde böyle bir etkinlik hazırlamaya karar vermiş ve ona da bahsetmiş fikrinden , o da çok beğenmiş...Sonra bu fikrini benimle ve Bilun ile paylaştı...derken etkinliklerimizi ve dostluğumuzu sürdürelim istedik ve yeni bir blog oluşturduk: BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YIL HATIRI VAR.


Hepimizin ayrı ayrı yoğun dönemlerimize denk gelince sayfamızın, logomuzun dolayısıyla etkinliğimizin faaliyete geçmesi bir ay kadar gecikti, ama olsun geç olsun, güç olmasın ...

Artık her ay bu blogda yeni etkinliklerle birlikte olacağız. İlk etkinliğimiz NAZAR ETKİNLİĞİ…
Kimimiz nazar boncuğu deriz kimimiz göz boncuğu, kimimiz boynumuza takarız kimimiz kapımıza asarız…Hayatımızın bir noktasında mutlaka yeri vardır…Biz de istedik ki bunu yemeklerimize taşıyalım, nazar kovan yemekler, tatlılar, pastalar kurabiyeler yapalım, nazara gelmişlere şifalar pişirelim, nazardan korkmadığımızı dünya aleme gösterelim.

Sadece yemek, pasta, börek de değil isterseniz sizin tasarımınız olan, kendi yaptığınız nazar temalı elişlerini, nazarlıkları, resimleri vb. de göndererek katılabilirsiniz etkinliğe, ama mutlaka kendi
yaptıklarınız, özgün çalışmalar olmalı...






Gerisi sizin yaratıcılığınıza kalmış artık…Hadi bakalım marifetli, yaratıcı, iyi niyetli bayanlar ve de baylar kolları sıvayın başlayın çalışmaya…


Etkinliğimizin son katılım tarihi 20 Nisan. Bu tarihe kadar hazırladığınız nazar konulu yemekler, pastalar , kurabiyeler ya da el işlerinizi (hatta bizim aklımıza gelmeyen ilginç tasarımlarınızı) adınızı, yaşadığınız şehir veya ülkeyi, blogunuzun adresini
kahvefincani@gmail.com adresine göndermeniz yeterli. Ama 21 Nisan'dan önce kesinlikle blogunuzda yayımlamayacaksınız. Katılımcılar diğerlerinden etkilenmemeli...Kendi özgün tasarımlarını yaratmalı...Bloğu olmayan arkadaşlar da hazırladıklarını aynı adrese gönderebilirler. Bol yaratıcılık dolu günler diliyoruz ve birbirinden güzel olacağından emin olduğumuz tariflerinizi bekliyoruz.


Cuma, Mart 21, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI VE BALKABAKLI PASTA

Bu hafta bizim için biraz sıkıntılı geçti.İlk olarak eşimin dayanılmaz böbrek sancıları bizi sürekli hastaneye taşınmaya mecbur etti.Yaklaşık 1.5 yıl önce ameliyat olmasına rağmen böbreğinde yine 3 adet taş oluşmuş ve böbreği tıkamış.O da çok feci sancı yapmış tabii.Sonra benim kulağım problem çıkardı zaten o da başarısız başka bir ameliyatın sonucunda eskisinden daha kötü durumdaydı.Bu yüzden sizleri ihmal ettim.umarım beni mazur görürsünüz.En kısa sürede hepinizi tek tek ziyaret edip telafi edeceğim inşallah.Kandilinizi bile kutlayamadım geç de olsa kutlamak istiyorum.Sayfama gelip kutlayan arkadaşlara da çok çok teşekkür ediyorum.Bu arada ben pastalara hız kesmeden devam ediyorum.Aslında sırada yemek olması lazımdı ama Porselen demliğe de az kalmış bu yüzden pastayla devam etmek istedim.Bu haftaki evsahibemiz sevgili Yemek güncesinin sahibi Yeliz.Kendisine kolaylıklar diliyor ve hemen yapımı son derece kolay olan ve aynı zamanda çok hafif ve lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum.Mevsimi geçmeden hemen deneyin.Pişman olmayacaksınız.
BALKABAKLI PASTA

Malzemeler:


  • yaklaşık 1 kg. balkabağı

  • üstünü örtecek kadar toz şeker

  • 1 su bardağı kadar dövülmüş ceviziçi

  • hindistan cevizi rendesi

  • 1 poşet krem şanti

  • 1 su bardağı süt

  • 1-1,5 paket pötibör bisküvi(kepekli bisküvi veya kakaolu da çok güzel oluyor)

Yapılışı:



  1. İlk olarak kabakların üzerini örtecek kadar şeker koyup yumuşayıncaya kadar pişirelim.

  2. Sonra biraz ılınıca iyice ezip püre haline getirelim.

  3. Küçük küçük kırdığımız bisküvileri de ilave edip iyice karıştıralım.

  4. Dövülmüş ceviziçi ve eğer istersek hindistan cevizi rendesi ilave edip yeniden harmanlayalım

  5. Bir borcamın dibine iyice bastırarak karışımı yayalım.

  6. Krem şantiyi 1 bardak sütle hazırlayalım.

  7. Pastamızın üstüne yayalım.

  8. Üzerini yine dövülmüş cevizle süsleyip servis yapalım.

  9. Afiyet olsun!

Pazar, Mart 16, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI-18 VE KEKSTRA

Elimde yayınlayacak bir sürü tarif birikmesine rağmen bir türlü fırsat bulup bunları yazıya dökemiyorum.Bu tarifle katılmaya karar vermeme rağmen yazıyı anca bugün ekleyebildim.Umarım Ayşegül arkadaşımız beni son anda da olsa etkinliğe kabul eder.Bu haftaki ev sahibemiz KADININ MUTFAĞI bloğunun sahibi Ayşegül arkadaşımız. Kendisine kolaylıklar diliyor ve tarifime geçmek istiyorum. Bu tarifi rahmetli Esra'cığımızın sitesinde görmüştüm ilk olarak ve çok beğenmiştim.Çünkü çocuklarım gibi bende kekstraya bayılıyordum.Ama bir türlü deneme fırsatı bulamamıştım çünkü yapacak kalıbım yoktu.Geçenlerde bu kalıplara rastlayınca hazine bulmuş kadar sevindim ve hemen alıp denedim.Genelde Esra'cığımın tarifine sadık kaldım ama birazcık kendime göre değiştirdim.Denemek isteyenler için orijinal tarif burda...Benimkini merak ediyorsanız oda hemen geliyor:-))
KEKSTRA
Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • Portakal veya limom kabuğu rendesi(isterseniz)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket Kabartma Tozu
  • Aldığı Kadar Un
  • Küçük top kek kalıpları
  • 1 paket tart jöle
  • 1 avuç dondurulmuş frambuaz

Yapılışı:

  1. Önce normal kek yapımında olduğu gibi şeker ve yumurtayı iyice çırpıyoruz
  2. Sonra yağ,süt, un ,kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi, ve vanilyayı ekleyip kek kıvamına getiriyoruz .
  3. Bu karışım 12 kalıba yetiyor.Kalıpları iyice yağlayıp unlayın çünkü sonra çıkartması zor oluyor .
  4. 150 derecede 50-60 dk kadar pişirin. Fırından çıkartıp ılınmasını bekleyin.
  5. Tart jölesini üzerindeki tarife göre pişirin.İçine frambuazları ekleyip iyice karıştırın.Biraz soğumasını bekleyin.
  6. Kekstraların boşluklarını bu jöleyle doldurun.Donmadan yerinden oynatmayın çünkü benimkilerin ortası delik olmuştu ve donmadan oynatınca dökülüyordu.Donunca sorun olmuyor.
  7. Afiyet Olsun!

Çarşamba, Mart 12, 2008

FIRINDA DEREOTLU VE MANTARLI PILAV VE SOBE

İki gündür bu yazıyı ekleyemedim.Sürekli hata verdi Blogger.En sonunda picasadan yüklemeyi başardım.Bu tarifi YEMEKNAME'nin bu ayki sayısından alıp denedim ve çok beğendik.Belki henüz indirimeyen varsa diye tarifi buraya da ekliyorum.Tabii ben kendime göre bazı değişiklikler yaptım.Orijinal tarif için yemeknameye bakabilirsiniz.

DEREOTLU MANTARLI PİLAV
Malzemeler:
• 2 su bardağı pirinç
• 3 su bardağı su
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 su bardağı taze mantar
• 1 demet dereotu
• yarım su bardağı haşlanmış bezelye
• 1 su bardağı kaşar rendesi
• 1 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:
1. Mantarları iyice yıkayıp ince ince kıyın ve zeytin yağda soteleyin.
2. Yıkayıp ıslattığınız pirinci ekleyin ve kavurmaya devam edin
3. Suyunu ve bezelyelerini ekleyip söyle bir çevirin ve altını kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin.
4. Pilavımız pişince tereyağını ve kıyılmış dereotunu ekleyip demlenmeye bırakın.
5. Bir borcama pilavı aktarın ve üzerini rende kaşarla örtün.
6. Sıcak fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirip sıcak sıcak servis yapın.
7. Afiyet Olsun!

Posted by Picasa

Bu arada canım Yarenim beni sobelemiş fırsat bulmuşken onu da cevaplıyayım.

1.MASA ÜSTÜNDE OLANLAR
Masamın üstünde çok şey var ama en çok kullandıklarım Laptopum, makyaj malzemelerim, parfümüm ve bakmaktan çok zevk aldığım ailemin resmi
2.YAPMAK ISTEYIP YAPAMADIKLARIM

İki tane mesleğim var resmi olarak ikisini de denedim.Ama ben pasta ve kurabiye yapıp süslemeyi çok seviyorum.Bu yüzden eğer bir gün mümkün olursa pastalarımı satabileceğim bir kitap kafe şeklinde bir yer açmayı çok isterim.Bir de bütün dünyayı dolaşmak isterdim.Bir kısmını dolaşmak nasip oldu ama daha görecek çok yerim var.

3.HAYATTA EN KEYIF ALDIĞIM ŞEYLER

En keyif aldığım şeylerden biri alışveriş yapmak.Özellikle de pasta ve mutfakla ilgili alışverişler.Sonra laptopumun başına geçip elimde bir çay veya kahveyle bana gelen yorumları ve arkadaşlarımın güzel yazılarını okumaktan da büyük keyif alıyorum.Tabii ailemle dolaşıp birşeyler paylaşmak da en keyif aldığım şeylerden biri. Öyle çok şey geldi ki aklıma hangi birini yazayım bilemedim.Şimdilik bu kadarı yeter sanırım.Ben de eğer hala sobelenmemişlerse
Tatlı Diyar Bilun'umu ,Ezgi'mi ve Sibel'ciğimi sobeliyorum.

Perşembe, Mart 06, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI-17 VE KESTANELI VE CIKOLATALI PASTAM

Bu hafta yine bir porselen demlik çay saati etkinliğimiz var.Bu haftaki evsahibemiz sevgili sefertası.blogcu.Kendisine kolaylıklar diliyorum ve kestane mevsimi geçmeden bu çok lezzetli ve kolay pasta tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum.Tarifte hazır pasta tabanı kullanılmıştı ama ben kendim yaptım pandispanyamı.Siz hazır kullanabilirsiniz.Ayrıca kremaya biraz fazla eklemişim kestaneyi sürmesi zor oldu tabii ben kestaneyi sevdiğim için tadını daha çok sevdim böyle.Neyse şimdi tarifimize geçelim.
KESTANELİ VE ÇİKOLATALI PASTA:
Malzemeler:


  • 1 paket hazır pasta tabanı veya 4 yumurtadan pandispanya

  • 500 gr. kestane

  • 100 ml süt kreması

  • yarım su bardağı şeker

  • 1 paket vanilya

  • 100 gr eritmelik çikolata

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 çorba kaşığı granül kahve

  • 2 çorba kaşığı tozşeker

  • kakao

Yapılışı:



  1. İlk olarak eğer kendiniz pandispanya yapacaksanız buradaki tarife göre hazırlayın.

  2. O bir tarafta soğurken kreması için kestaneleri haşlayıp soyun.

  3. Çikolatayı eritip püre haline getirdiğiniz kestaneler ,şeker ve vanilyayla karştırın.

  4. Kremayı katılaşıncaya kadar çırpın ve kestaneli karışıma bir spatula yardımıyla yedirin.

  5. Buzdolabında 15 dakika kadar bekletin

  6. Soğuyan pandispanyanızı ikiye bölün.

  7. Bir su bardağı ılık suya kahve ve şekeri ekleyin ve tabanları bunla ıslatın.

  8. Kestane püreli karışımı ilk katın üzerine yayın.

  9. Islattığınız ikinci katı da üzerine kapatın.

  10. Pastanın dışına da aynı malzemeden sürüp kakao serpin.

  11. Dilimleyip servis yapın

  12. Afiyet Olsun!

Salı, Mart 04, 2008

KARNIBAHAR KOFTESI

Bizim evde karnıbahar pek sevilir.Bazen yemeği, bazen salatası , kızartması ve hatta köftesi bile yapılır.Mevsimiyken biz de bol bol yiyoruz.Bu şekilde pişmiş karnıbaharı kızım da çok severek yiyor ve gerçekten de çok lezzetli oluyor.Fazla karnıbahar aldığınız zaman bir kısmını da bu şekilde pişirerek değerlendirebilirsiniz.Ben fazladan haşladığım karnıbaharı ezerek poşetlere veya saklama kaplarına koyup istediğim zaman çıkararak köfte olarak pişiriyorum.Neyse gene gevezeliğe dalıp tarifi geciktirdim.İşte tarifimiz:
Malzemeler:
  • 1/2 karnıbahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan rendesi
  • 150 gr. kaşar rendesi
  • 1/2 bardak un
  • kimyon, karabiber, tuz, pul biber
  • galeta unu (yoksa kuru ekmeği rondodan geçirin)

süslemek için:

  • sarımsaklı yoğurt
  • ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

  1. Karnıbaharları az tuzlu suda 10-13dk. kadar haşlayın.
  2. İyice ezip püre haline getirin.
  3. Yumurta, baharatlar, soğan rendesi, kaşar rendesi, un, tuz ekleyip iyice yoğurun.
  4. Karışımı biraz buzdolabında dinlendirin.
  5. Karışımdan iri parçalar alarak elinizle köfte şekli verin.
  6. Galeta ununa bulayın.
  7. Kızgın yağda kızartıp fazla yağını süzün.
  8. Yanında sarımsaklı yoğurt ve kıyılmış maydanozla servis yapın.
  9. Afiyet olsun!