Salı, Ekim 28, 2008

SEKER HAMURU YE # 38 VE JELATINSIZ SEKER HAMURU TARIFINDEN PINGU

Şeker Hamuru YE # 38Ye etkinliklerine bir süre ara vermek zorunda kalmıştım ama en sevdiğim konu işlenince küçük bir tarifle de olsa katılayım dedim.Zaten yaptığım pastaları sizlerle paylaşıyorum.Bu sefer çok kolay ve çok sevimli bir figürü Pingu'yu sizlerle paylaşmak istedim.Sevgili Ayşe'ye kolaylıklar diliyorum ve ilk olarak şeker hamuru tarifimle başlamak istiyorum.Daha önce de verdiğim bu tarifi jelatinsiz olarak uygulamak isteyen çok arkadaşım olunca bende Debbie Brown'un kitabındaki bir tarifi denedim ve sonuç tatmin ediciydi. (Her zaman kullandığım tarife ulaşmak isteseniz buraya tıklayabilirsiniz.)


DEBBIE BROWN TARIFI:


Bu tarifle yaklaşık 625 gr kadar şeker hamuru elde edebiliyorsunuz.


Malzemeler:




  • yumurta akı


  • 2 yemek kaşığı sıvı glikoz (hazırını bulamazsanız benim tarifim mısır şurubunu deneyin)


  • 625 gr. çok ince çekilmiş pudra şekeri


  • çok az miktarda margarin(gerekirse)


Yapılışı:





  • Yumurta akı ve glikozu derin bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın.


  • Pudra şekerini bu karışıma eleyerek azar azar bir taraftan karıştırarak ilave edin.


  • Karışım sertleşene kadar bu işleme devam edin.


  • Oyun hamuru gibi bir kıvama gelince pudra şekeri serpilmiş bir tezgahta hamuru iyice yoğurun.


  • Yumuşak ve şekil alabilir bir kıvama gelinceye kadar devam edin.


  • Eğer hamur biraz kuru ve çatlamış görünüyorsa birazcık margarin ekleyip yeniden yoğurun.


  • Hava almayan bir poşete koyup saklayın.


Pingu yapımı ise çok kolay.Hamurunuzu istediğiniz renklerde renlendirin ve adım adım resimleri izleyin.Daha sonra yaptığınız bu figürü ister pastanızda isterseniz de cupcakelerinizde kullanabilrsiniz.Yakında onun kullanıldığı bir modeli de yapıp buraya eklemeye çalışacağım.Anlamadığınız bir yer olursa lütfen yorum bırakın ben size en kısa sürede dönmeye çalışacağım.



Hepinize kolay gelsin.!!!



İlk olarak vücudu için siyah, öndeki tüyleri için beyaz, gagası için kırmızı ve ayakları için de turuncu renkte hamurlar hazırladım.Başı bedene birleştirmek için çubuk makarna(spagetti)kullandım.kürdan da kullanabilirsiniz.Kuruyana kadar bozulmaması için bir yerden destek alıp kurutun.

16 yorum:

Bir Dilim Düş dedi ki...

Canım ellerine sağlık çok cici olmuş!!!

Sevgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

OOOO hülyacım seni tariflerinle görmek çok güzel bekletme böyle uzun uzunnnn:)
Ellerine sğlık arkadaşım çok cici olmuş.
Sevgilerr...
SELCEN

Adsız dedi ki...

Gözünüz aydın, bloglarınız açılmış.çok sevindim.sevgiler.
asotu.blogcu.com
sebilay.

Ayse Pamuk dedi ki...

Nasıl yapmak istiyorum şeker hamurunu anlatamam bir kere denedim ama yapamadım ellerim koptu:))Senin ki çok güzel olmuş ellerine sağlıkk

Adsız dedi ki...

bunlar çok tatlııı

ellerine sağlık
sevgiler

Yaren dedi ki...

Hülyacim canim insal. hersey yoluna girer,dualarim seninle.Insal. kötü bir durum yoktur.Sevgilerimi ve dualarimi yolluyorum sana canim.

fatosun mutfagından... dedi ki...

YA RABBİ KALPLERİMİZİ DİNİN ÜZERİNDE SABİT KIL..AMİN...HAYIRLI CUMALAR

sevdamavisi dedi ki...

Hülyacığım,
ellerine sağlık çok güzel olmuş penguenler. sevgiler.

NuR dedi ki...

Sevgili Hülya, insan bu şeker şeylere nasıl kıyar da yer? Ama pastalara büyük bir güzellik kattıkları kesin
Sevgiyle kal

ayseyaman dedi ki...

Hülyacım merhaba!
merak ettim seni, umarım herşey yolundadır?
Etkinliğe katılmana çok sevindim bu cici paylaşımın için teşekkürler..
Canım musait olunca emailini bekliyorum..Haber verirsen sevinirim.

Damak Tadı dedi ki...

Hülya'm,çok başarılı görüyorum seni bu konuda tatlım..Aman nazar değmesin..Ellerine ve gönlüne sağlık harika olmuşlar tatlım..Çok özledim seni bilesin Hülya'm..


Sevgilerle

sibellebutikpasta dedi ki...

Hülyam, ortağım az önce aradım telefonun da kapalıydı, canım hiç merak etme, herşey eskisinden daha güzel olacak, sadece biraz sabır ve zaman...
Kendine iyi bak canım, öpüyorum

Ferhanca dedi ki...

ay canım çok güzel ellerine sağlık..
sevgiler..

Adsız dedi ki...

Bayramınız kutlu olsun. İlk defa bulabileceğim malzemelerle şeker hamuru tarifine rastlıyorum en yakın zamanda deniyeceğim.

Adsız dedi ki...

merhaba,

ben kendim ilk defa seker hamuru yapmaya karar verdim. ama glikoz derken, toz mu yoksu sivi mi kullaniyorsunuz?

tsk ederim
emine

HULYA dedi ki...

Glikoz sıvı halde olacak jelatin toz olacak.Glikoz bulamayanlar için onun da tarifini vermiştim.sitede bulabilrsiniz.Kolay gelsin