Çarşamba, Şubat 01, 2006

KAYISILI BROWNIE

Bu hafta tatlı krizlerindeydim yine.Bu yüzden buraya da tatlılardan oluşan bir menüyü koymayı uygun buldum.Bu tarifleri hem siz hem de çocuklarınız severek yiyeceksiniz.

Kayısılı Brownie
Malzemeler:
300gr bitter çikolata
100gr tereyağı
1.5 su bardağı tozşeker
4 yumurta
2 su bardağı un
Yarım paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
300gr kuru kayısı

Yapılışı:

Çikolatayı küçük parçalara kırıp porselen bir kaseye alın. Tereyağını ilave edip benmari usulü eritin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kayısıları ortadan ikiye kesin. Yumurtaları tozşekerle bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatalı karışımı ilave edip çırpmaya devam edin. Kenarları 22cm olan kare fırın kalıbını yağlayıp hazırladığınız hamuru dökün. Üzerine kesik kısımları alta gelecek şekilde kayısıları dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Soğuyunca kare şeklinde dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun...

1 yorum:

Kimse Bey dedi ki...

yazilariniza cok tesekkurler