Cuma, Şubat 03, 2006

ÇİLEK SOSLU SAKIZLI MUHALLEBİ

Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi
Malzemeler:
Yarım paket margarin
3 kahve fincanı un
1 kg süt
1,5 bardak toz şeker
2 parça damla sakızı
Sosu için:
Yarım kg çilek
1 kahve fincanı toz şeker
Yapılışı:
Sosunu hazırlamak için çilekleri toz şeker ile robotta iyice çırpın.
Muhallebisi için; tencerede margarinle unu hafifçe pişirin. Daha sonra üzerine süt, şeker ve damla sakızını ekleyerek pişirmeye devam edin. Kaynayınca altını kapatın ve mikser ile 5 dakika çırpın. Borcamın dibini suyla ıslatıp hazırlamış olduğunuz muhallebiyi içine dökün ve soğumaya bırakın. Sosunu ister tüm muhallebinin üzerine ister servis yaparken ayrıca dökün.
Not: Yanında dondurma ile de servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: