Cumartesi, Ekim 06, 2007

IFTAR MENUSU:3

Sevgili dostlarım,
İftar menülerime devam etmek istiyorum.Aslında bir sürü tarif birikti.Üstelik daha cevaplamam gereken bir sobe ve gönül dostları hediyeleri var.Ama internet bağlantımda bir sorun var ve ne zaman yazı eklemeye kalksam ya da arkadaşlarıma yorum bırakmaya çalışsam hop bağlantı kopuyor ve yazılar uçuyor.Artık sinir geldi.Bu yüzden beni affedin sizleri çok ihmal ettim biliyorum.Ama düzelecek inşallah.bu yazıyı bir arkadaşın bilgisayarından eklemeye çalışıyorum.İnşallah başarırım.Umarım hoşunuza gider.İşte yeni iftar menümüz:

Mercimekli Akdeniz Çorbası
Sebzeli Güveç
Soğan Halkaları
Kabak Çiçeği Dolması
Katmer
İşte bu da tarifleri:

MERCİMEKLİ AKDENİZ ÇORBASI :
Bu çorbanın tarifne
buradan ulaşabilirsiniz.Afiyet Olsun.


SEBZELİ GÜVEÇ :
Malzemeler:

  • 4 adet patates
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet kabak
  • 100-150 gr. taze fasulye
  • 2-3 iri soğan
  • 4-5 yeşil biber
  • 5-6 domates
  • 200 gr kuşbaşı et
  • sıvıyağ
  • maydanoz
  • tuz,karabiber,köri
Yapılışı:

  • İlk olarak soğanları küp doğrayıp soteleyin.Kuşbaşı etleri ilave edin.Onları da soteleyin.
  • Sırasıyla küp doğranmış biberi, sarımsağı, patatesi, patlıcanı, taze fasulyeyi ve kabağı da ilave edip ocakta iyice soteleyelim.Güveç kabında yapın ki fırına da girebilsin.
  • Sebzeler iyice sotelenince domatesi de ilave edip biraz daha pişirelim.
  • Tuzunu ve baharatlarını ekleyelim.
  • 200 derceye ısıtılmış fırına gönderelim.
  • Yarım-bir saat arası pişirelim.Arada çıkarıp karıştıralım.En son maydonozları da ekleyip fırını kapatalım.
  • Afiyet olsun


SOĞAN HALKALARI :

Malzemeler:
• 3 adet soğan
• 1 çay bardağı soda
• 1 yumurta
• 1/2 çay bardağından biraz fazla süt
• aldığı kadar un
• tuz
• Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:

  • Soğanların kabuklarını soyup halka halka doğrayın.
  • Halkaları birbirinden ayırın. Üstlerine tuz serpip sulanmalarını sağlayın.
  • Diğer tarafta sos malzemelerini karıştırın. Boza kıvamına veya biraz daha koyu hale gelene kadar un ekleyin.
  • Bir kap içerisine bir miktar un koyun.
  • Halkaları önce una sonra karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
  • Kızaran halkaları fazla yağlarının gitmesi için havlu kağıt üzerine alın.
  • Afiyet olsun

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI :

Kabak çiçeği dolmasını ablamın sitesindeki tarife göre yaptım.İsteyen buradan ulaşabilir.

KATMER :

Kıbrıs mutfağının güzel ve pratik tatlılarından b iri olan katmer tarifi için ise burayı tıklayın.

Afiyet Olsun!

6 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Notda yazmadin, sitene de girmiyorsun hep merak ediyorum. Bana bir not at lutfen, ellerine saglik, hepsi cok istah acici duruyor. Cok optum hepinizi.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Görünüzü leziz olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

HÜLYA'CIĞIM,
HEPSİ BİRBİRİNDEN NEFİSLER, ELLERİNE SAĞLIK CANIM.

KADİR GECEN HAHIYRLARA VESİLE OLSUN.TÜM DUALRIN KABUL GÖRSÜN CANIM.KOCAMAN ÖPÜYORUM SENİ..

SEVGİLERLE

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Senin ve ailenin damağını ve çevresini tatlandıran mutlu bir bayram diliyorum.
Sevgiler…

Adsız dedi ki...

selam değişik bir tat benimsayfamdada soğan kavurması var onun değişik hali ellerine sağlık güzel olmuş arkadaşlarıma ekliyorum her zaman beklerim

HULYA dedi ki...

Sevgili Nazife,
Soğanın pişmiş halini çok sverim ben böyle olunca çocuklar da çok seviyor.Ben de her zaman beklerim.