Cuma, Haziran 08, 2007

ANANAS VE BOGURTLENLI YOGURTLU CHEESECAKE


Bu cheesecake'i Aybike için yapmıştım.Bütün cheesecake tariflerimin bir karışımı oldu.Ortaya çıkan sonucu herkes beğendi.Özel olması için de kalpli kelepçeli kalıbımı kullandım.Nasıl yaptığımı merak eden varsa şöyle buyursun:
Malzemeler:
  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2/3 su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı margarin veya sıvıyağ
  • 1 su bardağı tatlı lor peyniri
  • 1 kg yoğurt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket vanilya

sosu için:

  • 150-200 gr. dondurulmuş böğürtlen
  • 8 dilim konserve ananas
  • 1 paket tart jölesi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı:

  • İlk olarak yulaf ezmesini, tozşeker ve margarinle iyice karıştırın.Yağ az gelirse biraz sıvıyağ ilave edin.
  • 22-23 cm. çapındaki kelepçeli kalıbı hafifçe yağlayarak karışımı içine bastırarak yayın.
  • Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 10-13 dk.kadar pişirerek soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir yerde yumurtaları şekerle çırpalım.
  • İçine yoğurt, lor peyniri ve vanilyayı da ilave edip tekrar çırpalım.
  • Bu peynirli karışımı kalıba boşaltıp yeniden 150 derecede üzeri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Üzerine ananasları dizelim.
  • Sosunu hazırlamak için tart jölesini üzerinde belirtilen miktarda suyla ve şekerle karıştırıp pişirelim.
  • Kaynamasına yakın içine böğürtlenleri ekleyelim.Karıştıra karıştıra pişirelim.
  • Bir kenarda soğuması için bırakalım.
  • Soğuyunca pastamızın üzerine döküp iyice yayalım.
  • Buzdolabının dondurucu kısmında bir gece bekletip sonra aşağıya alalım.
  • Soğuk servis yapalım.
  • Afiyet olsun!


11 yorum:

butterfly dedi ki...

Hülyacım cheesecake'in ne güzel olmuş kalp kalıpta, içine sevgini katarak yaptığını göstermiş:). Hele de o dilim resmine bayıldım; ananas ve böğürtlenlerin renk uyumu mükemmel..
Sevgilerim ve öpücüklerimle:)..
aslı

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Hulyacığım ellerine sağlık hemen arabaya atlayıp geliyorumcanım.guzel bır hafta sonu..

Leziz Sofralar dedi ki...

Hülya'cim ellerine saglik Aybike bayilmistir eminim görüntüsü bile yetiyor cünkü,sevgiler canim iyi pazarlar...

Adsız dedi ki...

Hülya'cım bu ne kadar güzel görüntü böyle, renklere bayıldım, ellerine sağlık, nefis olmuş, sevgiler, selamlar..

HULYA dedi ki...

Sevgili Aslı'cığım,
güzel yorumuna çok teşekkürler.İlk önce sırf ananas ve tart jölesi kullanmayı düşündüm ama renk uyumunu beğenmeyince biraz renk versin diye böğürtlen kattım.Beğendiğine sevindim.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Ablacığım,
gelsen de sadece bakıp gidiyorsun pek bir şey eymiyorsun.Keşke senin iraden bende olsaydı ama ben gördüm mü dayanamayıp yiyorum.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Seval'ciğim,
Onun için yaptığım için çok sevindi.Tadını da beğendiğini söyledi.Ben de çok mutlu oldum tabii.Sevgiler

HULYA dedi ki...

Ebru'cuğum,
Renk uyumu olsun diye çok uğraştım ama sonra ben de çıkan sonucu beğendim.Senin de beğendiğine sevindim.Sevgiler

külkedisi dedi ki...

Valla bu kekin tadına baktım çok güzeldi, heleki aç karnına süper gitti, ellerine sağlık canikom..

HULYA dedi ki...

Aydan'cığım,
Beğendiğine sevindim.Ben de tatlıları aç karnına yemeyi çok severim.Tok karnına o kadar iyi olmuyor.Sevgiler

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar birde bunun ünlü pastacılarda yapılanları pişmeden oluyormuş sanırım onun tarifini bilen var mı acaba?