Çarşamba, Kasım 29, 2006

RULO PASTA

Dün eşimin yaş günüydü ve hazır almaktansa ona evde bir pasta yapayım dedim.Uzun zamandır bu pastayı denemek istiyordum bu da bir vesile oldu.
Herkes çok beğendi.Umarım siz de beğenirsiniz.
6 yumurta
6 çorba kaşığı un
6 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 su bardağı reçelli su
Kreması için:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
25-30 gr. margarin
süslemek için:
fındık kırığı
muz, mandalina, kivi gibi mevsim meyveleri
yağlı kağıt veya aluminyum folyo
İlk olarak yumurtaları 1 fiske tuzla iyice köpürtünceye kadar çırpalım.Sonra şekeri ilave ederek kar haline getirelim.Unu da ekleyip tekrar çırpalım.Vanilyayı da ekleyelim.Aluminyum folyo veya yağlı kağıt serilmiş düz fırın tepsisine dökelim.(Ben alu.folyo kullandım çıkarırken çok zorlandım.Çünkü kekte yağ olmadığı için yapışabiliyor.Bu yüzden eğer varsa yağlı kağıt kullanın, hatta yağlanmış bir borcam bile olabilir)160-170 dereceye ısıtılmış mfırında sadece 10-15 dakika kadar pişirelim.Çıkınca hemen nemli bir beze sarıp rulo haline getirelim.Soğuyana kadar bekleyelim.Bu arada kreması için süt, un ve şekerle muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Piştikten sonra inmesine yakın önce margarinini ilave edelim sonra da vanilyayı ekleyip karıştıralım.Mikserle iyice çırpalım ki hem soğusun hem de içinde pütür kalmasın.Pastayı açalım ve reçelli veya şekerli ılık suyla ıslatalım.Arasına kremasını kalın bir tabaka halinde sürelim.1 veya 2 adet muzu ortasına boylamasına koyup rulo haline getirin.araya fındık kırığı da serpmeyi unutmayın.Kalan kremayı iyice pastanın üzerine yayın.Fındık kırığı ve mevsim meyveleriyle süsleyin.Bu pasta buzdolabında 1 gece dinlenince daha lezzetli oluyor.Benimki biraz aceleye geldi yoksa üzerine ayrıca krem şanti sürerseniz görünümü daha da hoş oluyor.Afiyet olsun.

 Posted by Picasa

Hiç yorum yok: