Pazartesi, Nisan 18, 2016

BESAMEL SOSLU VE GARNITURLU ENGINAR CANAKLARIM

Enginar mevsimi geçmeden bir enginar yemeği yayınlamasam olmazdı.Kendi kendime evdeki malzemelerle besleyici bir enginar yemeği uydurmaya karar verdim.Enginarı çok fazla sevmeyen kızım için de güzel bir alternatif oldu.Daha soğumadan sizlerle paylaşıyorum.İnşallah yapıp yer ve beğenirsiniz.İşte tarifi:

BEŞAMEL SOSLU VE GARNİTÜRLÜ ENGİNAR ÇANAKLARI:



Malzemeler:

  • 1 şişe hazır garnitür (kendiniz de yapabilirsiniz)
  • Enginar çanakları (ben dondurulmuş kullandım)
  • 150-200 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • kaşar rendesi
  • tuz, karabiber
Beşamel sos için:
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 .5 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı kadar tereyağ veya margarin
  • Tuz
  • 1 adet yumurta
Yapılışı:
  1. İlk olarak soğanı robottan geçirip kıymayla birlikte soteleyin.
  2. Tuz ve karabiber ilave edin ben biraz pul biber de koydum.
  3. Daha sonra tavaya garnitürü de koyup biraz daha soteleyin.
  4. Ayrı bir tencerede limonlu suda enginarları 15 dk kadar haşlayın.
  5. Bir taraftan da beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritip unu kavurun.
  6. Azar azar süt ilave edin.Süt az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz muhallebi kıvamında olması gerekiyor.İstiyorsanızn su da olur.
  7. İyice kıvama gelmiş beşamel sosumuza tuz ilave edin ve bir yumurtayı kırıp iyice yedirin.
  8. Ocaktan alın.
  9. Bir borcama enginar çanaklarını dizin içine kaşıkla bir miktar kıymalı karışımdan koyun.
  10. Onun üzerine beşamel sos ve en üste de kaşar rendesi serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
  12. Sıcak sıcak servis yapın.
  13. Afiyet olsun :)
Not:Ben artan beşamel sos, kıymalı harç ve kaşar rendesiyle bir çeşit daha yaptım.O da çok lezzetli oldu.Tavsiye ederim

2 yorum:

Özay Tuğral dedi ki...

Ellerine saglik canim.Festivalide yanasirken bu tarif iyi geldi.

HULYA dedi ki...

Evet hemde bence festivale layık bir tarif çok lezzetli oldu tavsiye ederim ablacım :)