Çarşamba, Kasım 07, 2012

TAVUKLU VE BEZELYELI BOREK


Bu böreği ilk evlendiğim yıllarda oldukça marifetli  yan komşum Cavidan abla'dan öğrenmiştim.Çok uzun zamandır yapmıyordum ama geçen gün canımız börek isteyince değişik bir versiyonunu deneme istedim daha önceki versiyonu için buraya bakınız...

TAVUKLU VE BEZELYELİ BÖREK


Malzemeler:
  • 2-3 adet havuç
  • 3-4 adet patates (küçük boy)
  • 1 kg. bezelye
  • (Eğer isterseniz 2 şişe hazır garnitür de kullanabilirsiniz)
  • 250-300 gr haşlanmış tavuk eti
  • 2-3 adet soğan
  • tuz, karabiber, 
  • susam/çörekotu(istenirse)
  • 1 kg yufka
  • 1 paket (250 gr.) margarin
  • 1 şişe maden sodası
  • Sıvıyağ
Yapılışı:
  • İlk olarak bezelyeleri ayıkla, patates ve havuçları küp küp doğra
  • Sıcak tuzlu suda havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar haşla.
  • Ayrı bir yerde soğan ve haşlanmış tavuk parçalarını bir miktar sıvı yağda sotele.
  • İçine sebzelerini de ilave edip iyice kavur.
  • tuz, karabiber v.b. ni ilave et.soğumaya bırak.
  • ayrı bir cezve veya benzeri bir kapta bir paket margarini erit.
  • İçine sodasını dök ılınmaya bırak ama dikkat et yağ tekrar donmasın ,arada karıştır.
  • 1 yufkayı önce ikiye böl.
  • Eritilmiş yağla yağla ve malzemesini koyup rulo şeklinde sar.
  • Yuvarlak yaparak tepsiye yerleştir.
  • Yufkalar ve malzeme bitinceye kadar bu şekilde devam et.
  • Üstüne yumurta sarısı sür ve susam veya çörekotu serp.
  • 200 derece fırında pişir.
  • Afiyet olsun!
Not:
  • Garnitür kullanırsanız suyunu iyice süzmeyi unutmayın.

1 yorum:

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık. Ben çok severim tavuklu böreği. Böyle garnitürlüsü de daha güzel oluyor. Sevgiler.