Cumartesi, Mayıs 17, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI-23 VE KURBAGA KURABIYELER

Arkadaşlar siparişler çoğaldıkça hem seviniyorum hem de sizleri dolaşmaya fırsat bulamıyorum diye üzülüyorum.Bu yazıları da haftada bire düşürdüm nerdeyse çünkü bir türlü oturup uzun uzun tarif yazma fırsatı bulamıyorum.Bu arada ödüllerim de çoğalıyor.Yine bir ödül almışım:-))Bana ödülü veren arkadaşımız SugarCraft India bloğunun sahibi sevgili Swati.Kendisi harika bir bloğa sahip.Onun yaptığı şeker hamuru çiçekleri herhalde kimse yemeye kıyamıyordur.Benim bloğumu YUMMY BLOG AWARD vermeye layık bulmuş.
Kendisine buradan çok çok teşekkür ediyorum. (My awards are coming one by one.I have been awarded again:-))The person who has given me this award is dear
Swati.She has a wonderful blog.The sugar paste flowers done by her is so beautiful that I don't think anyone can eat them but keep them foreever.She has given me YUMMY BLOG AWARD.I really appreciate her and thank her a lot. )
Bu kurabiyeleri yapalı uzun zaman oldu ama bir türlü fırsat bulup yayınlayamamıştım.Şimdi porselen demliğe uygun bir tarif olduğuna karar verip hem de bu vesileyle yayınlayayım bari dedim.Bu haftaki Porselen Demlik ev sahibemiz
Deryadan Lezzetler bloğunun sahibi arkadaşımız.Kendisine kolaylıklar diliyorum ve tarifime geçmek istiyorum. Bu kurabiyeleri ilk olarak sevgili Esra'nın sitesinde görmüştüm sonra çeşitli sitelerde de görmeye devam ettim.Orijinal tarifi görmek için Esra'nın sitesine bakabilirsiniz. Benim tarifim ise aşağıda:

KURBAĞA KURABİYELER:
Malzemeler:
  • 130 gr margarin (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri (ben 200 ml alan bir bardak kullanıyorum daha doğrusu ekmek makinesinin ölçü bardağı bu iş için mükemmel)
  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 fiske tuz
  • 2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı:

  1. Ben bu tip kurabiye hamurlarını mikserle karıştırıp sonra elde yoğurmayı tercih ediyorum.İlk denememde içinde yumurta koymadan yaptım ve biraz ağızları yüzleri kaydı bu yüzden ikinci kere denediğim zaman içine 1 adet yumurta koydum daha güzel oldular.Ama resimler ilk denemelerime ait.Margarin ve pudra şekerini iyice çırpalım.İçine yumurtasını ve ununu bir fiske de tuz ekleyelim.Artık mikser dönmeyecek hale gelince hamuru elle toparlayalım.Gerekirse birazcık daha un ekleyelim.Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
  2. Hamuru iki parçaya ayıralım ama biri birinden biraz daha küçük olsun, küçük parçaya kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
  3. Hamuru buzdolabında en az yarım saat kadar bekletelim.
  4. Kakaosuz hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça alıp top şeklinde yuvarlayalım. Elimizle ya da düz bir yüzeyde avuç içi kadar açalım. Kakaolu hamurdan, açtığımız hamurun yarısı kadar bir parça koparalım. Resimlerde gösterildiği gibi yuvarlayıp beyaz hamurun üzerine koyalım. Beyaz hamuru dikkatlice kapatalım.
  5. İki elimizin arasında yavaşça oval olarak yuvarlayalım ve birleşim yerlerini kaybedelim. Keskin bir bıçak yardımı ile ön kısmını dikkatlice ağız oluşturmak üzere keselim.
  6. Bacakları oluşturmak üzere arka kısmı şekildeki gibi bıçakla iki yandan kesip hafifçe ayıralım. Sırtına bıçakla çizik atalım.Ben ön bacak da ekledim.orijinalinde yoktu.Ayrıca artan kakaolu hamurla minik bir de kirpi yaptım.
  7. İki adet kişnişli renkli şekerle ya da damla çikolata ile gözleri yapalım. Tepsiye koyduğumuz kurbağanın ağız açıklığını kaybetmemesi için iki adet kuru nohut veya fasulye gibi bir malzemeyle destek yapalım.Ben bu aşamada tekrar kurabiyeleri buzdolabına koyup beklettim sonra da çıkarıp hemen 180 dereceye ısıttığım fırına koydum.
  8. Kurabiyelerimizi koyduktan sonra 130 dereceye düşürelim.
  9. Yaklaşık 20-25 dakika kurabiyelerin pembeleşmesini beklemeden pişirelim.
  10. Afiyet olsun!

21 yorum:

Adsız dedi ki...

canım enfeee
ellerine sağlık
sevgilerr

keskinli dedi ki...

selam hülyacim kurabiyeler enfes ellerine saglik degisik olmus sevgiler

Adsız dedi ki...

Sahane görünüyorlar, ellerine saglik canim. Iyi pazarlar.

Yaren dedi ki...

Hülyacim cok hos olmuslar ,ellerine saglik.Keske yesil renk yapsaymisin,o taman tam kurbaga olurdu:;)))) Ayrica ödülün icin seni tebrik ederim,hamarat arkadasim benim.Sana kolayliklar diliyorum ve bol siparisler.Iyi pazarlar canim:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

canımm ellerine sağlık çok şirin görünüyorlar

pelince dedi ki...

Canım ödüllerin hayırlı olsun...Bu kurabiyelerde çok şirinler...
Bol sipariş diliyorum..
Sevgiler..

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Oy oy pek şirin bu kurabiyeler ellerine sağlık Hülya :)) Kurbağa yer misiniz? Evet
Vay be :)))

Gönül dedi ki...

kurbağa kurabiye:))) elciklerine sağlık bacım bana ikram edersen gözümü kapar yerim:)))çayınızın yanına kurbağa alırmıydınız falan dermişimmmmm...sevgilerimle öpüyorum

Bir Dilim Düş dedi ki...

Hayatım beklediğin maili yolladım sonunda :):):)

Ellerine sağlık daha önce de başka sitelerden görüp de denediğim bir tarfiti bu pek şirin ve lezzetli oluyorlar.

Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Hülyacığım,
tebrik ederim ödüllerin için. kurbağaları da görmüştüm daha önce ama ellerine sağlık dememiş olabilirim. çok sevimliler. sevgiler.

Disalce dedi ki...

hülyacım tebrik ederim seni...ünün yayılıyo arkadaşım..maşallah...

kurabiyelerin nefis görünüyor şekerim..ellerine sağlık.....

öpüyorum seni...

fatosun mutfagından... dedi ki...

"İYİ DOSTU OLANIN, AYNAYA GEREKSİNİMİ YOKTUR..." (MEVLANA).. Güzelliklerle dolu bir gün dilerim canım. Sevgiler...

Mutluluk Defteri / Tuğba dedi ki...

Merhaba..
Bu kurabiyeleri bende esranın sitesinde gördüğümde bayılmıştım.. hala çıktısı alınmış vaziyette yapılmayı bekler durur.. Siz de çok güzel yapmışsınız.. çok şirin görünüyorlar.. belki sizden cesaret alır yaparım bende.. :)
sevgiler..

http://mutlulukdefteri.blogcu.com

Tijen dedi ki...

Nice ödüllere Hülya'cığım! Sevgiler gönderiyorum sizin oralara.

meleginmarifetleri dedi ki...

Hülyacım yoğunsun demek.
Ödülleride sıraladın arka arkaya dizdin bakıyorumda hihihi
Tebrik ederim seni.
Kurbağalar ne şirin olmuşlar ellerine sağlık.
Bunlar öpünce prens olurmu acep yoksa ısırıncamı desem.
Sana kolaylıklar diliyorum.
Kocaman sevgiler bay..

muko dedi ki...

ödül için tebrikler hülyacım..
kurabiyeler ise enfessssssssssss eline sağlık..
sevgiler..

uygarimizlahayat dedi ki...

Dilerim yeni yaşında mutlulukların en güzelini yaşar, başarı merdivenlerini rahatlıkla tırmanırsın ve dilerim yüzün hep güler, neşeni hiç yitirmezsin. Sevgi dolu kalman ve mutlu olman dileğiyle... Doğumgünün kutlu olsun! Canım benim doğum günün kutlu olsun, nice mutlu senelere kocamannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn öpüyorum seni, mutlu yıllarrrrrrrr....

Sibel Bay dedi ki...

Yine bir ödül yeni bir ödül(: Tebrik ederim Hülya ablacım sizi, ne büyük gurur.
Ama bu kadar da uğraşılmaz ki yaa:(( Harika görünüyorlar. Hadi kurbişleri yemeye kyarımda o emeğe kıyılabilir mi!! Önce kalıp sandığım kurbişlerin yapımını okuduğumda bir kez daha şaşrdım.
Tekrar ellerinize sağlık. Çok çok öpüyorum.
Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

Özay'da görünce hemencecik kostum geldim. Dogum günün kutlu olsun canim, daha nice güzel ve saglikli yillar diliyorum sana..

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Kurbağalar pek nefıs olmuştular.Ellerıne sağlık canım...

Adsız dedi ki...

Thought I would comment and say neat theme, did you make it for yourself? It's really awesome!