Salı, Ekim 28, 2008

SEKER HAMURU YE # 38 VE JELATINSIZ SEKER HAMURU TARIFINDEN PINGU

Şeker Hamuru YE # 38Ye etkinliklerine bir süre ara vermek zorunda kalmıştım ama en sevdiğim konu işlenince küçük bir tarifle de olsa katılayım dedim.Zaten yaptığım pastaları sizlerle paylaşıyorum.Bu sefer çok kolay ve çok sevimli bir figürü Pingu'yu sizlerle paylaşmak istedim.Sevgili Ayşe'ye kolaylıklar diliyorum ve ilk olarak şeker hamuru tarifimle başlamak istiyorum.Daha önce de verdiğim bu tarifi jelatinsiz olarak uygulamak isteyen çok arkadaşım olunca bende Debbie Brown'un kitabındaki bir tarifi denedim ve sonuç tatmin ediciydi. (Her zaman kullandığım tarife ulaşmak isteseniz buraya tıklayabilirsiniz.)


DEBBIE BROWN TARIFI:


Bu tarifle yaklaşık 625 gr kadar şeker hamuru elde edebiliyorsunuz.


Malzemeler:




  • yumurta akı


  • 2 yemek kaşığı sıvı glikoz (hazırını bulamazsanız benim tarifim mısır şurubunu deneyin)


  • 625 gr. çok ince çekilmiş pudra şekeri


  • çok az miktarda margarin(gerekirse)


Yapılışı:





  • Yumurta akı ve glikozu derin bir karıştırma kabına koyun ve iyice karıştırın.


  • Pudra şekerini bu karışıma eleyerek azar azar bir taraftan karıştırarak ilave edin.


  • Karışım sertleşene kadar bu işleme devam edin.


  • Oyun hamuru gibi bir kıvama gelince pudra şekeri serpilmiş bir tezgahta hamuru iyice yoğurun.


  • Yumuşak ve şekil alabilir bir kıvama gelinceye kadar devam edin.


  • Eğer hamur biraz kuru ve çatlamış görünüyorsa birazcık margarin ekleyip yeniden yoğurun.


  • Hava almayan bir poşete koyup saklayın.


Pingu yapımı ise çok kolay.Hamurunuzu istediğiniz renklerde renlendirin ve adım adım resimleri izleyin.Daha sonra yaptığınız bu figürü ister pastanızda isterseniz de cupcakelerinizde kullanabilrsiniz.Yakında onun kullanıldığı bir modeli de yapıp buraya eklemeye çalışacağım.Anlamadığınız bir yer olursa lütfen yorum bırakın ben size en kısa sürede dönmeye çalışacağım.



Hepinize kolay gelsin.!!!



İlk olarak vücudu için siyah, öndeki tüyleri için beyaz, gagası için kırmızı ve ayakları için de turuncu renkte hamurlar hazırladım.Başı bedene birleştirmek için çubuk makarna(spagetti)kullandım.kürdan da kullanabilirsiniz.Kuruyana kadar bozulmaması için bir yerden destek alıp kurutun.

Pazartesi, Ekim 27, 2008

MAYALI MEYVALI PASTAM



Geçen cuma akşamından beri blogspot'daki adreslerimiz kapatılınca birçok arkadaş bloglarını blogcuya taşımak zorunda kaldı.Benim bir değil birkaç bloğum olduğu için taşımak oldukça zor olacak ama şimdilik sipariş ve satış sitem olan KURABİYECİM'i ve tarif sitem olan MUTFAKTA BİRİ Mİ VAR??'ı taşıyacağım.İlk olarak yeni tarifler daha sonra eğer sorun düzelmezse daha önceden yayınladığım eski tariflerimle buralardayım.Arkadaşlarım da uğrayıp bana yeni adreslerini bildirirlerse onları da hemen blogcuya ekleyeceğim.İnşallah en kısa sürede bu durum düzelir.Bu yazıyı hem blogcuda hem de blogspotta yayınlıyorum.Blogspota en sonunda sevgili Tijen'ciğimin verdiği programı yükleyerek girebildim.Yorum yazmayı henüz başaramadım ama deneyeceğim.Blogspota giremeyen bütün arkadaşlar da bu programı yükleyip girsinler bence.Tijen'ciğim sana bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.Hızır gibi yetiştin valla!

Sizlere arkadaşımın doğum günü için süpriz olarak yaptığım bir pastayı paylaşmak istiyorum.(İkinci kere yazmak zorunda kaldım yazdıklarım hepsi gitmiş :-((()İlk defa meyvalı ve mayalı bir pasta denedim, üzerini şeker hamuruyla kapladım ve öpünce prense dönüşmesi için bir de kurbağa prens oturttum üzerine.İçi meyvalı isveç mereng kreması , vişne suyu, kayısı marmelatı ve dilim dilim kesilmiş turunç reçeliyle kaplı.Pastası ise işte böyle:
MAYALI MEYVALI KEK:
Malzemeler:
500 gr. un
1 poşet kuru maya
1 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
2 yumurta
75 gr. tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 limon kabuğu rendesi
200 gr kuru meyve şekerlemesi

Yapılışı:
Unu eleyip mayayı ilave edin ve karıştırın.Üzerine toz şeker, tuz ,yumurta, tereyağı, ılık süt ve limon kabuğu rendesini ekleyip mikserin hamur aparatıyla karıştırın.
Üzerini kapatıp ılık ortamdan 45-50 dakika kadar mayalanmaya bırakın.(Ben genelde bu tip hamurları ekmek makinemin hamur programında hazırlıyorum)
Bu arada meyva şekerlemelerini sıcak bir bardak suda bekletip süzün.
Mayalanan hamura meyvaları ekleyip iyice yoğurun.
ve aralarını vişne suyuyla ıslattım.Sonra kayısı marmelatı sürdüm ve dilimlenmiş turunç reçelini bir katına dizdim.Kremasını sürüp buzdolabında beklettim ve bir gün sonra da şeker hamuruyla kaplayıp süsledim.

Pazartesi, Ekim 20, 2008

CANIM ARKADASIM AYBIKE IYI KI DOGDUN!!!!

Bu gün canım arkadaşım Aybike'nin doğum günü.Kendisi şu an çok uzaklarda ama benim kalbim onunla ve yanında olamasam da yaşgününü en içten dileklerimle kutluyorum.CANIM ARKADAŞIMİYİ Kİ DOĞDUN VE İYİ Kİ VARSIN!!!!SENİ ÇOOOOK SEVİYORUM....

Cuma, Ekim 10, 2008

ERIKLI MUHALLEBI VE EN SONUNDA DONEBILDIM...


Ay ne zormuş taşınmak üstelik de hem okullar yeni açılmışken hem de Ramazanda.Oruç oruç eşya paketlemek çok zor geldi bir de İzmir öyle sıcaktı ki (ki hala öyle) ağzımız kurudu ablamla birlikte bir an evvel iftar olsa da su içsek diye bekledik valla.En sonunda ufak tefek bir kaç eksik dışında yerleştik sayılır.Hatta sipariş alıp pasta bile yaptım yeni evimde.Bu taşınma işi nerden çıktı derseniz valla benim bile haberim yoktu Kıbrıs'tan döndüm apar topar eşim karar vermiş 1 hafta sonra taşındık.En çok da kedime üzüldüm çünkü onu bu eve getiremedik eşim bir arkadaşına vermek zorunda kaldı.Kendi evimizden kiraya çıktık ama kızım artık okuluna yürüyerek gidiyor öğle araları eve gelip düzenli yemek yiyor ve ben ablama 10 dakika yürüyüş mesafesindeyim artık.Neyse gene çenem düştü herhalde yazmayı ve sizlerle dertleşmeyi pek özlemişim.Sizleri kuru kuru yazılarımla bırakmayım bir de tatlı ikram edeyim ki tatlı yiyip tatlı konuşalım dimi?Bu tatlıyı aslında bizim gideceğimiz günden bir gün önce annem yapmıştı.Tarifi Oktay Ustadan alıp kendine göre uyarladı.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.Taze erik bulamazsanız kuru erikle veya erik reçeliyle de deneyebilirsiniz bence.İşte tarifi:

ERİKLİ MUHALLEBİ

Malzemeler:

  • Muhallebisi için:
  • 1 lt. süt
  • 1 su b. toz şeker
  • 1 p. vanilya
  • 2 çorba k. nişasta
  • 2 çorba k. pirinç unu
Erikli kısımı için için:
  • 1 kg. erik
  • 1 su b. toz şeker
  • kabuk tarçın
Yapılışı:
  • Tencereye 1 litre sütü alın.
  • Üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya ilave ederek muhallebiyi pişirin.
  • İster büyük bir borcama isterseniz de ayrı ayrı kup bardaklarına paylaştırın.
  • Üzeri için 1 kg.eriği çekirdeklerinden ayırıp küp olarak kesin ve bir tencereye koyun.
  • Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 adet kabuk tarçın ilave edip erikleri pişirin.
  • Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pişen erikleri ilave edip tatlıyı soğumaya bırakın.
  • Afiyet Olsun!