Çarşamba, Temmuz 16, 2008

CANIM YEGENIM PERINUR IYI KI DOGDUN VE CANTA PASTAM!!!

Bu gün canım yeğenim Perinur'un yaşgünü. Kendisi 20 yaşını doldurup 21'e basacak Allahın izniyle.Kendisi için kafamda bir sürü pasta planlamıştım. ODTÜ mimarlıkta okuduğu için ona uygun bir konsept düşündüm ama en sonunda uzun zamandır yapmak istediğim bir çanta pastada karar kıldım. Kızım da bana yine eklemeler konusunda oldukça yardımcı oldu.Mesela ruj ve göz farı onun fikriydi hatta o birkaç şey daha önerdi ama hava çok sıcak ve bu sıcakta hamura şekil vermek oldukça zor olduğu için vazgeçtim.Bu arada bir ara sizlere Ankara ve Yozgat (eşimin memleketi)resimlerimi ve anılarımı da paylaşacağım ama doğumgünleri üstüste geliyor ve ben başka bir şey eklemeye pek de fırsat bulamıyorum.Bu arada aldığım düğün pastası siparişi de beni oldukça zorluyor.Bakalım eski tempoma ne zaman dönebileceğim. Annemler de burda ama Urla'da kalıyorlar ve ben döndüğümden beri henüz gidip onları göremedim.Ablam da orda ve arada bana ona gelen yorumları okumamı istiyor:-)))Ankara'da Aklımda olan birçok yeri gezdim daha da önemlisi sevgili ortaklarımdan biri olan Sibel'ciğimi de gördüm.(Bilun'un kulakları çınlasın:-)))Bunla ilgili fotolarımı muhtemelen bir sonraki yazımda paylaşacağım.
Bu arada pastası için Ankara'dan aldığım ingilizce kitaptaki(CONFETTI CAKES=) RED VELVET CAKE (kırmızı kadife pasta) ve kreması için de yine aynı kitaptan İsviçre Mereng Kreması kullandım.Bu tarifleri en kısa sürede sizlerle paylaşmak istiyorum ama önce pastayı tadmam gerek :-)))Bu arada pastayı çanta şeklinde yapmak istediğim için birçok çantayı ve bu şekilde yapılmış pastaları inceledim.En sonunda bu modele karar verdim.Bu benim destek kullandığım ilk pastam oldu ama yalnış destek seçmişim çünkü istediğim yüksekliği elde edemedim :-(Pembeyi çok sevdiğim için pembe bir çanta yaptım çantanın kapağını deri görünümlü olsun diye beyazla harmanladım ve çok sevdim keşke hepsini aynı desen yapsaydım ama hamur istediğim gibi olmadı ve yer yer çatladı ama inşallah sağ salim teslim edersem alnımın akıyla teyzelik görevimi tamamlamış olacağım:-)))Bakalım pastayı yeğenim beğenecekmi?Daha pastayı sadece ben ve kızım gördük siz pastanın sahibinden daha önce görmüş olacaksınız.
Bir kez daha diyorum ki :CANIM YEĞENİM PERİNUR!!!İYİ Kİ DOĞDUN İYİ Kİ VARSIN!!SENİ ÇOOOOOOOOOOOK SEVİYORUMMMM TEYZECİĞİM.DAHA NİCE MUTLU YILLARA HEP BERABER İNŞALLAH!!!

24 yorum:

Adsız dedi ki...

Hülyam, perinura mutlu sağlıklı nice nice yıllar olsun..

pasta enfes. ruj ve far fikri süpper olmuş.. Kızınızda yaratıcılık konusunda size benziyor.

ellerinize sağlık.

Sıcacık sevgilerimle.

www.misssgibi.com

sibellebutikpasta dedi ki...

Hulişim sonunda yapmışsın, pek de güzel olmuş canım, eline sağlık. Peri'ye mutlu yıllar dilerim. Düğün pastası için neye karar verdin? sonrasında konuşamadık...Resimlerimizi ben de daha yayımlayamadım, hatta tembellik hat safhada, eski tarifleri yayımlıyorum:-)))Ama bir gün beni kesmedi, şöyle vakitlice gel de Ankara kazan biz kepçe gezelim biraz:-)))
Çok öpüyorum

Tijen dedi ki...

Perinur'a nice yıllar Hülya'cığım!
(Bu sabah Ayşen'le konuştuk, iyi plan yapaydık İzmir'e de inebilirdik diye ya bu sefer beceremedik.)

anneminkizıyim dedi ki...

Merhaba canim, pasta harika olmus ellerine saglik. Perinurunda dogum günü kutlu olsun, sevgiler....

Aybike Ceylan dedi ki...

Hulya'cigim,
Canim arkadasim, ellerine saglik. Ne kadar guzel seyler yapiyorsun, her gecen gun daha da guzel oluyor. Elleruine saglik, uzuuuuun mesajini bekliyorum, cok optum seni, cok ozledimmmm

Adsız dedi ki...

Hulya'cim pastan cok guzel, pasta konusunda ben pek yaratici degilim, senin pastalarina bayiliyorum:) cok guzel! Perinur'un dogum gunu kutlu olsun!

Selcen Şenocak dedi ki...

Hülya'cığım hoşgeldin perinurun pastasıda çok güzel ellerine sağlık eminim tadıda nefistir bizim pastamız gibi:) perinura nice mutlu sağlıklı yıllar dilerim.

Sibel'ciğimle buluşmanıza çok sevindim ne iyi olmuş hep birlikte buluşmak dileğiyle canım.

Sevgiler...

pelince dedi ki...

Perinur'un yeni yaşı kutlu olsun...Pasta çok güzel olmuş,pembe rengi ve süsleri harika.Ellerine sağlık...

Güzel bir hafta sonu diliyorum..

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım pasta mükemmel görünüyor ellerine sağlık. Harika bir hafta sonu diliyorum.
Hoşça kalın.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Canım pasta mükemmel görünüyor ellerine sağlık. Harika bir hafta sonu diliyorum.
Hoşça kalın.

Adsız dedi ki...

Hülya'm hoşgeldin canım..Perinur'a sağlıklı nice güzel yaşlar diliyorum..)

Canım sen kendini çokkkkk aşmışsın..Tebrik ederim seni,muhteşem bir pasta olmuş..Çanta öyle bir olmuş ki,tak koluna atla dışarı..)))O ince nüansları bile atlamamışsın..Canım benim,böyle güzellikleri yaptığını görünce çok mutlu oluyorum..Yakında sende artık ders vermeye başlarsın..))

Kocaman öpüyorum bitanem..

Bir hafta sonu düzenleyeceğiniz toplantıya bende varımmmmmmmmmmm!!!..))))

Gül

egeli dedi ki...

HÜLYA'CIM PASTAN HARİKA OLMUŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK,PERİNUR'UN DA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.YOK CANIM BEN TATİLE GİTMEDİM BURALARDAYIM,AMA KUŞADASINA YAKIN OLDUĞUMUZDAN HEP TATİLDE SAYILIRIZ,HAFTADA BİR KAÇ KERE ,ÜYE OLDUĞUMUZ SU PARKINA GİDİYORUZ ,EVİN İŞİLERİDE DERKEN ŞU SIRALAR ,PEK BLOGUMLAN İLGİLENEMİYORUM, SIÇAKLARDA BİR YANDAN,ZAMAN SU GİBİ GEÇİP GİDİYOR ANLAMIYORUM....AMA ELİMDEN GELDİKÇE YORUMLARA VE SİZLERE BAKIYORUM....HOŞÇAKAL ,SEVGİLER

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Peri kızının doğumgünü kutlu olsun pastayı yapan teyzenin ellerine sağlık olsun :))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Hülya'cım ellerine sağlık pasta çok güzel olmuş.Pembeyi ben de pek severim.Perinur çok şanslı bir kızmış.Kendisine mutlu yıllar dilerim.Yiyenlere de afiyet olsun.İyi günler canım.Görüşmek üzere hoşçakal.

Swati dedi ki...

Thats a lovely pretty pink purse and cosmetics.. !!

Bir Dilim Düş dedi ki...

Hülyacığım şükür kavuşturana!!! Ne zamandır görüşemiyoruz, msnde de göreiyorum seni iice özledim şekerim!!!
Perinur'a uzun ve mutlu bir ömür diliyorum pasta da şahane olmuş her zamanki gibi.

Sevgiler,
Evren

Unknown dedi ki...

hulyacigim,peri nura mutlu saglikli nice seneler diliyorum.
pasta nefis otesi olmus.Marifetli annenin marifetli kizi masallah
ellerinize emeginize saglik canim
kucak dolusu sevgi ve selamlar.

Adsız dedi ki...

Merhaba canim adaşım, pasta harika olmus ellerine saglik. Perinurunda dogum günü kutlu olsun, sevgiler....

Adsız dedi ki...

arkadaşım pasta çok güzel olmuş.tam bir gençkız pastası maşallah nekadar beceriklisin.ayrıca perinura sevgiler ,mutlu yıllar.

sevimin sayfasi dedi ki...

Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle icten öyle samimi ol ki göz yaslarini bile tebessüme cevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.

Yaren dedi ki...

Hülyacim selamlar,ben tasindim o yüzden ,internetim ve telefonum yoktu bugün baglandi canim.Yeginin dogum gününü kutlar saglik mutluluk ve basari dilerim.Senide cok özledim insal yakin zamanda yazismak dilegiyle.Sevgiyle kal öpüldün canim:)

meleginmarifetleri dedi ki...

Hülyacım harika bir pasta olmuş tam gençkızlara göre ellerine sağlık.
Perinurada mutlu yıllar diliyorum.
sevgiler

Damak Tadı dedi ki...

Canım tatilde misin??Merak ettim seni Hülya'mm..)

Öpüyorum kocamanından..)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Buraya yorum yazamadan gecemedım .Pastada goruntu ve tat o kadar harıkaydı kı anlatamam.Canım kızım devamlı stajda olduğu ıçın pastanın yarısını ben yedım desem ne dersınız.Nescafeyle bır harıka oluyordu.Canım kızıma Allah uzun omurler versın.Canım teyzemıa bır tanedır.Optum...