Pazar, Temmuz 29, 2007

KIYMALI VE SEBZELI LAZANYA

Merhabalar...Evime döndüm ama o kadar sıcak ki insanın bilgisayar başına oturup birşeyler ekleyesi gelmiyor valla.Şu an serin bir memlekette olmak için neler vermezdim.Nedense sıcak bir ülkenin çocuğu olduğum halde bir türlü alışamamışımdır sıcak havalara.Sizlerden ayrı kalınca da özlüyorum, üstelik bir sürü de tarif birikti.En iyisi kendimi toparlayıp birer ikişer eklemeye çalışayım.Yakında ramazan gelince hiç ekleyemeyebilirim.Geçen sene ramazan da sıcak geçmişti ve iftara kadar ruh gibi dolaşıp duruyordum.Bu sene daha da sıcak geçeceğe benziyor.Neyse lafı daha fazla uzatmadan ilk defa deneyip oldukça da sevdiğimiz bir tarifi yayınlamak istiyorum sizlere.İnşallah sizler de seversiniz.
KIYMALI VE SEBZELI LAZANYA:
Malzemeler:
  • 6 yaprak lazanya
  • 200 gram kıyma
  • 100 gram mantar
  • 100 gram kaşar peynir
  • 3 adet arpacık soğan
  • 100-150 gr. ıspanak(dondurulmuş )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • tuz, karabiber
  • zeytinyağı
Beşamel sos için
  • 1,5 su bardağı süt
  • 50 gram margarin
  • 2 çorba kaşığı un
  • 100 gram kaşar peynir
Yapılışı:
  1. Lazanya yaprakları kutunun üzerinde yazdığı şekilde haşlanıp bir kenara alınır.
  2. Bu arada soğan sıvı yağda kavrulur.
  3. Kıyma ve salça ilave edilip kavrulur.
  4. Mantar da eklenip o da biraz sotelenir.
  5. Ispanak, şeker , karabiber ve tuz ilave edilip altı kapatılır.
  6. Beşamel sosu hazırlamak için un yağ ile kavrulur.
  7. Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.
  8. Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Altı kapatılıp kaşar rendesi ilave edilir.
  9. Fırın kabı iyice yağlanır ya da yağlı kağıt serilir.
  10. İlk yaprak serilir.
  11. Üzerine biraz kıymalı harçtan biraz da beşamel sostan konulup 2. yaprak serilir.
  12. Bütün yapraklar bitene kadar aynı işlem tekrar edilir.
  13. En üste rendelenmiş kaşar serpilir.
  14. Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
  15. AFIYET OLSUN!


19 yorum:

Almula dedi ki...

Ellerine sağlık canım özlettin kendini başla artık tatil tariflerine:) Gerçekten çok sıcak ben de hiç bir şey ekleyemedim bu aralar. Tekrar ellerine sağlık öptüm canım.

ebrulitatlar dedi ki...

Hülya'cım nefis olmuş nefis, ellerine sağlık, yeni slide'ınada bayıldım. Afiyetler olsun, sevgiler..

Kevser dedi ki...

Merhaba, tatilden geri dönüldügüne göre artik güzel tariflere devam ediyoruz, yasasin. Buraya da, yani Almanya'ya da sicak havalari yollarmisiniz lütfen??? Biz burda üyüyoruz ve aynen sizlere yagmuru iade etmek istiyoruz. Buyrun benim blogumada beklerim tekrar görüsmek üzere hoscakal, Kevser.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Hülya özlemişiz sunumlu tariflerini, Lazanyaya bayılırım ben bizim evin garfieldi de bayılıyor tabi :)) Ellerine sağlık, Nefis görürünüyor...
Sevgiler...

sevdamavisi dedi ki...

Hülyacığım,
ellerine sağlık çok güzel olmuş lazanya. sunumunu da çok farklı yapmışsın gazete okur gibi oldum. sevgiler

Işıl dedi ki...

İlk Tarifinle hoşgeldin!
Dışarıda yemiştin lazanya ama hiç denememiştim. Tarifini görünce denemek için heveslendim. Görüntülere bakılırsa çok uğraşmışsın. Ellerine sağlık!

damak tadı dedi ki...

Hülyam,
Özledik seni canım benim.Flickr'la harikalar yapmışsın,çok hoşuma gitti.Lazanyan ise pek nefis görnüyor ellerine sağlık.

Kocaman öpüyorum canım seni.Ablan Kıbrıstamı halen?

Sevgiyle kal.

Kevser dedi ki...

Merhaba Hülya, sitene devamli misafir oluyorum, hazirladigin mamalar tam damak tadimiza göre bizim. Simdi ögrendim senin kizin da 1999 dogumlu benimki de öyle. Benim kizim tam deprem günü dünyaya geldiydi ama biz tabii ki Almanya'da oldugumuz icin herseyi sonradan ögrendik. Allah bir daha göstermesin. Bizim kusumuzun dogum günününde hep böyle bir hazin öyküsü olacak. Onlar iyi olsunlarda gerisi önemli degil. Bana da beklerim, tekrar görüsmek üzere hoscakal, Kevser

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

merhaba sevgili hülya

lazanya da o kadar nefis ki son baskıda çıkmış :):):)

ellerine sağlık canım
bu arad zerrinle bir e-dergi çıkardık sayfama uğrayıp ayrıntılara bakarsan ve barneri sayfana eklersen sevinirim. sevgiler

saniye dedi ki...

HOŞ GELDİN canım'Nasılsın? Anene geçmiş olsun.Bizde hazırlık içindeğiz inşallah gitmeden görüşürüz.tariflerini ve resimölerni merakla bekliyoruz...sevgiler..

zerrin - misss dedi ki...

Canım Hülyam, hoşşgeldin... Öyle uzzzuuun uzuuun aralar vermek yok. Özlüyoruz seni de Özay'ı da.. :)

Lazanya nefis. Hele fotoğraf sunumu şahane :)

ozlemhan dedi ki...

Merhaba hülya hanım.ben senin gönül dostunum.hediyen bugün elinde olması gerekiyor inşallah sorunsuz eline ulaşır.ulaşınca haberim olursa sevinirim.inşallah beğenirsin canım

Gazoz Agaci dedi ki...

Merhaba,
Tarif çok güzel. Ben genelde paketin arkasındaki tarifi yapıyorum, biraz da değişik şeyler denemenin zamanı geldi :)
Ellerine sağlık.
sevgiler.

HULYA dedi ki...

Sevgili Dostlarım,
Yeni misafirlerim ve sürekli misafirlerim,
Hepinize güzel yorumlarınız için çok çok teşekkürler.Eşim laptopumu formatladığı için bütün resimlerim gitmiş.Bu yüzden bir süredir moralim bozuldu ve ne tarif girebildim ne de sizlere yorum yazabildim.En kısa zamanda telafi edeceğim söz.Kendinize iyi bakın.Sevgiler

Tabakta Lezzetler... dedi ki...

Çok güzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

CANIM SANA GELINCE BENIM KARNIM COKKK ACIKIYOR YA
BURADA HERSEY MUKKEMMEL ELLERINE EMEGINE SAGLIK
SEVGIYLE KAL
ÖPT
www.yenitadlar.blogcu.com

Jeab dedi ki...

Hi hulya how are you??

i just back from holiday and i miss you very very much too

your food is nice i want to eat it!!!

yemegim dedi ki...

Merhabalar Hülya'cim,
Tatil bitti simdi dostlari ziyaret vakti,görüyorumki nefis yemekler hazirlamissin yine lazanya harika görünüyor canim ellerine saglik,sevgiler...

damak tadı dedi ki...

Kandilin kutlu olsun Hülyam.
Kocaman öpüyorum canım seni.


Sevgiyle kal.