Pazar, Mart 19, 2006

KIBRIS MUTFAĞINDAN SEÇMELER:HELLİMLİ VE ZEYTİNLİ BİTTA

Hellimli ve Zeytinli Bitta
3 yumurta
1 SB yogurt
1/2 SB süt
1/2 SB su
1 SB sivi yag
tuz
1 kabartma tozu
alabildigi kadar un (koyu bir kivam olmasi gerekiyor, yani kasiktan yavas akmali)

100 g Hellim peyniri iri rendelenmis veya küp kesilmis
100 g cekirdeksiz siyah zeytin ufak dogranmis
1/2 demet nane
1 demet dereotu
1 orta boy sogan kavrulmus
üzeri icin:
susam
cörek otu

Hazirlanisi:
yukaridaki yumurta ile baslayan malzemeler sirasiyla cirpilir. icine kabartma tozu ve un eklenir ve kivami ayarlanir. Sonra peynir, zeytin, kavrulmus sogan ve otlar hamurun icerisine katilip tekrar bir kasikla iyice karistirilir.
yaglanmis bir kek tepsisinin icine dökülüp üzerine susam ve cörek otu serpilir, 180° önceden isitilmis firina verilir. Üzeri nar gibi kizarinca bir kürdan yardimi ile icinin pisip pismedigine bakilir. Kürdana hamur yapismiyorsa cöreginiz olmus demektir..

Afiyet olsun.....

Not: SB= su bardagi

Hiç yorum yok: