PATLICANLI MUSKA BÖREK
Malzemeler:
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber(tatlı olanı tercih ettim)
- ½ paket baklavalık yufka
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta sarısı
- susam
- çörek otu
- Patlıcanları alacalı olarak soyun.
- Kırmızı ,yeşil biberleri ve patlıcanları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
- Tavaya zeytinyağı koyup ısıtın.
- Üzerine biberleri ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin.
- Patlıcanları ilave edip karıştırın.Biraz daha soteleyin.
- Malzeme biraz pişince tuz ve karabiber ekleyip ocaktan indirin.
- Üç adet baklavalık yufkayı tezgaha alın.
- Her yufkanın üzerine fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp üç yufkayı üst üste koyun.
- En üste de gene fırçayla zeytinyağı sürün.
- Eşit büyüklükte uzunlamasına dörde bölün.
- Yufkanın uç kısmına soğumuş olan harcınızı koyun ve muska şeklinde katlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun... :)
4 yorum:
Ellerine saglık canım.Baklava yufkasından daha mı lezzetli oluyor bu borekler .....
Valla ben daha çok seviyorum çünkü sanki tadı açma börek gibi oluyor ablacım.)
Eline sağlık.Ben de baklava yufkasını çok seviyorum ve sık sık değişik iç
malzemeleriyle yapıyorum ama üzerine yumurta sürmeyince sanki daha çıtır çıtır oluyor gibi geliyor bana.
Sevgiler.
Sevgili Nergis Mevsimi,yumurta sürmeyince sanki üzeri beyaz kalacakmış gibi geliyor bana da ama bir daha ki sefere denemek lazım.Ziyaretin için çok teşekkürler.yine beklerim:)
Yorum Gönder