MİLFÖYLÜ KUŞBAŞILI YUFKA BÖREĞİ:
Malzemeler:
- 2 paket kadar milföy hamuru (igloyu tavsiye ederim)
- 2 adet yufka
- 250 gr kadar küçük doğranmış kuşbaşı et (isterseniz daha yumuşak olması için önceden haşlayabilirsiniz)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- yarım demet kadar ince kıyılmış maydanoz
- tuz, karabiber,kimyon ve kişniş(istenirse)
- zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çorba kaşığından biraz fazla yoğurt
- 1 şişe maden suyu
- 3 çorba kaşığı kadar sıvıyağ
Yapılışı:
- İlk iş olarak iç harcı pişirin ki yufkaları serene kadar soğusun.Bunun için yemeklik veya daha küçük doğranmış soğanları sıvıyağda soteleyin.
- Kuşbaşı etimizi ve baharatları ve tabii ki tuzunu ilave edin.
- 5-7 dakika kadar pişirip ılınması için bir kenara alın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine yerleştirin.
- Çatalla delin ki fazla kabarmasınlar.
- Milföylerin üzerine 1 adet yufkayı parçalaya parçalaya yerleştirin (Çok fazla parçalamanıza gerek yok her tarafa gelsin yeter)
- Ilınan iç harcınızı serdiğiniz ilk kat yufkanın üzerine her tarafa gelecek şekilde yayın.
- Üzerine 2. yufkanızı yine birincisi gibi parçalayarak yerleştirin.
- Üzerini yeniden milföy yapraklarıyla kaplayın.
- Sosu için maden suyu,yoğurt, yumurta ve sıvıyağla bir karışım hazırlayın.
- Böreği kare kare, baklava şeklinde veya her nasıl arzu ediyorsanız o şekilde dilimleyin ve üzerine sosunu gezdirip serin bir yerde yaklaşık 1 saat kadar bekletin.
- Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun...:)
2 yorum:
ellerine sağlık canm:))
pideye benzeyen nefis bir börek olsa gerek:))
Deniz'ciğim çok değişik bir börek oluyor mutlaka denemeni tavsiye ederim canım:)
Yorum Gönder