AŞURE:
Malzemeler:
- 2 su bardağı aşurelik buğday (yarma da deniyor)
- 1 su bardağı Nohut
- 1 su bardağı Kurufasulye
- 1 su bardağı kuru Üzüm (sultani)
- 1 su bardağı İncir
- 1 su bardağı kuru Kayısı (ben koymadım)
- 4 su bardağı Şeker
- 1 yemek kaşığı karanfil
- 10 - 15 su bardağı Su
- istenirse gülsuyu
- Süsleme için:
- 1 su bardağı kuş üzümü
- Çekilmiş ceviz içi,
- 1/2 su bardağı dolmalık fıstık,fındık,Tarçın,nar taneleri
Hazırlanışı:
- Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.
- Ertesi gün buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın.
- 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın.
- Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.
- Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
- Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın.
- Ardından sırasıyla fıstık, kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın.
- Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.(Önemli not:İncirleri pişerken katarsanız aşurenin rengi kararır)
- Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın.
- Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı,fındık içi, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
- Not:Bu arada söylemeyi unuttum.Annem kendisininkine portakal kabuğu rendesi katmıştı.
Daha önceden yayınladığım aşure tarifine de göz atmak isterseniz linki burada:
19 yorum:
Hülya'cım ellerine sağlık ALLAH KABUL ETSİN canım,kocaman öptüm..
Canım daha öncede sormuştum ama cevap gelmeyincee bir daha sorayım dedim şu yukarı doğru kayan arkadaş bennerlerini nasıl yaptın anlatırsan çok sevinirim.
derya990@hotmail.com
canım allah kabul etsin.aşureler nefis görünüyor.afiyet olsun.sevgiler.
Ellerine sağlık canım, misss gibi ne güzel.
Sevgiler,
Evren
Hülya'm,Allah kabul etsin canım..Ellerine sağlık olsun..Bizde sanırım hafta sonu yapacağız..))Çok özledim seni bitanem..))Öpüyorum o tatlı yanaklarından..
Sevgiyle kal..damaktadı/Gül
hülyacığım, ben de pek severim aşureyi. ben bol buğdaylı severim.. harika görünüyor. az süslü olsun aşure olsun yeter bana :)
anneciğininde seninde ellerinize sağlık
sıcacık sevgiler.
Ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor. Allah kabul etin.
öpüyorum sevgiler...
Canim ellerine saglik, gercekten nefis görünüyor, ben hastaliktan bas kaldirip asure yapamadim, biraz gec olacak ama yinede yapacagim. Canim beni neye davet ettin, kabul ettim ama acamadim, nasil yapacam, sevgiler...
Allah kabul etsin canım.Ellerine sağlık. Bende aşureme hem portakal kabuğu,hemde kendisini ekliyorum.
Sevgiler...
Canım ellerıne saglık.Allah kabul etsın.Kocaman opuyorum...
Canim benim, ellerine saglik. Ne kadar guzel olmus asuren.
Vallahi beni unuttun, kacinci notum, seni merak ediyorum. Facebook'ada yazdim, bir ses ver, alo.....
HÜLYACIM ,SANA BİR MİM YOLLUYORUM ,SAYFAMA GELİRSEN ALABİLİRSİN...
Ortim ne güzel yapmışsın aşureyi, ben d ne zamandır niyetleniyorum ama bi türlü fırsat bulamadım, gelmişken bi tane alayım seninkilerden
öptüm seni
Hülya'm nerelerdesin??Merak ediyorum seni tatlım..
hülyacım ellerine saglık harika gözüküyor..
aşure yide çok severim çok nefis gözüküyor ellerine sağlık canım
Hülyacim asureler nefis görünüyor,cok seviyorum asureyi.Galiba sevmeyende yok.Bende bugün yaptim:)Ellerine saglik canim.Sana kolayliklar diliyorum meskul kadin;)Sevgiyle kal,öpüldün Huliscim.
Allah kabul etsin eminim tadıda çok güzeldir
Sevgili Hülya, Allah kabul etsin, ellerine sağlık
Sevgiyle kal
Yorum Gönder