Arkadaşlar bu ayki Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği ev sahipliğini sevgili womentuana.blogcu yapıyormuş. Kendisine kolaylıklar diliyor ve uzun zamandır sırada bekleyen bir tarifimle katılmak istiyorum.Görüntüsüyle aynı trufflara benzeyen ama içinde çikolata veya krema bulunmayan çok güzel ve çok pratik bir tarif.Üstelik oldukça da ekonomik çünkü portakal veya mandalina kabuğundan yapılıyor.Üstelik çoluk çocuk hepsi de tadına bayılıyor.Neyse lafı daha fazla uzatmadan hemen tarife geçeyim:
PORTAKALLI ALTINTOPLAR:
Malzemeler:
- 5-6 portakalın kabuğu (mandalinayla karışık da olabilir)
- tozşeker
- 1 su bardağı kadar ceviziçi
- 1-1.5 paket Pötibör bisküvi
- Tarçın
- Hindistancevizi
Yapılışı:
- Kabukları 2-3 gün suda bekletip her gün suyunu değiştirin.
- Yeterince bekleyince kabukları bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su koyup haşlayalım.
- Ezilecek kıvama gelince kabukları süzüp iyice ezelim veya robottan geçirelim.
- Bir mutfak tartısı yardımıyla kabukları tartıp ağırlığı kadar tozşeker ekleyelim.(Mesela 300 gr. Kadar kabuk için 300 gr.tozşeker yeterli.Eğer mutfak tartınız yoksa göz kararı yapın.)
- Şekerle birlikte kabukları yeniden tencereye alıp iyice macun kıvamına gelinceye kadar pişirelim.Altını kapatıp içine aldığı kadar bisküviyi kırarak ekleyelim.Tarçın ve dövülmüş ceviziçi koyalım.Elimizle top top yapıp Hindistan cevizine bulayalım.Soğuk olarak servis yapalım.(Bir gece buzdolabında dinlendirilirse daha güzel olur.)
- Afiyet Olsun!
26 yorum:
nefis görünüyor ve çok da sık olmuş ellerine saglık sevgiler
Ne kadar harika görünüyorlar Hülyacim,ben bu toplari cok seviyorum ama insal. bende bir gün yapcam:)Ellerine saglik hayti,,afiyetler olsun,iyi hafta sonlari.
merhaba canım. etkinliğe katılımın için çok teşekkür ederim. çok güzel bir tarif. ellerine sğlık. sayfama ekledim. hayırlı cumalar diliyorum. sevgiler.
Sevgili Ezgi,
güzel yorumun için çok teşekkürler canım.
Yaren'ciğim,
şimdi tam mevsimi en kısa zamanda dene bence.Sevgiler
Sevgili women-tuana,
tarifimi gördüm.Hemen eklediğin için çok teşekkürler canım.Sevgiler
hülyacım harikasın....
hiç aklıma gelmezdi portakal kabuğunu bu şekilde değerlendirmek....
ellerine sağlık...mevsimi hala varken bol bol yapmak lazım....
öpüyorum canım.....
mmmm ne kadarda şık ve nefşs görünüyor topların canım ellerine sağlıkkk çok değişik bir tarif çokta zahmetlii valla emeğine sağlıkk
Hülyacığım,
etkinlik falan derken döktürmüşsün ellerine sağlık. toplar nefis görünüyor. sevgiler..
selammm..canım ellerine sağlık çok lezzetli ve şık görünüyorlar..iyi pazarlar
Gelecek tarifimiz bölümünde görüp merakla bekliyordum nihayet verdin tarifi:) çok kolay ve eminim güzel bir tat deneyeceğim sevgiler canım.
Ben yinede görüşmek üzere diyorum herşeye rağmen:)
Sevgili Hülya, Harika bir tarif, İlk fırsatta denenecek, ellerine sağlık, afiyet olsun
Sevgiyle kal, haftan güzel geçsin
Hülyacım süper olmuş bu taplar ellerine sağlık öpüyorum bayyy
ellerine saglik
Canım cok guzel lezzetler bunlar ellerine sağlık.Optum..
Disal’ciğim,
Portakal yiyince kabuğunu atmayıp buzdolabında biriktirmek lazım artık.Sevgiler
Sevgili Yemekgüncesi,
Aslında portakal kabukları piştikten sonra yapması çok kolay ve oldukça da zevkli.Sevgiler
Sevgili Sevda’cığım,
Senin döktürdüklerinin yanında bunlar çocuk oyuncağı .Kurbağalı kurabiyelerine bayılıyorum her girdiğimde siteye uzun uzun bakıyorum.Sevgiler
Sevgili Fatoş (Balgibi),
Güzel yorumuna çok teşekkürler canım.Sevgiler
Almula’cığım,
Bir türlü sıra gelmemişti buna.En sonunda yayınlayabildim canım.Sevgiler
Şennur’cuğum,
Çok teşekkürler canım.Deneyince bana sonuçları yaz bakalım beğenecek misin.Sevgiler
Sevgili Melek,
Beğendiğine sevindim canım.Sevgiler
Sağol Nino'cuğum.
Sevgiler
Ablacığım,
Böyle pratik ve güzel görünüşlü şeyleri çok seviyoruz ailece.Sevgiler canım
Çok güzel bir şey ortaya çıkmış, ellerinize sağlık, başarınızın devamanı dilerim...
Ellerinizle sağlık çok güzel gözüküyorlar
Yorum Gönder