26 Ocak 2013 Cumartesi günü 12 blogger arkadaşımla Dr. Oetker’in İzmir’li yemek blogu yazarları
için düzenlediği sevgililer günü temalı workshop’una (yani atölye etkinliğine)
katıldım. Senelerdir ürünlerini
hem severek hem de gözüm kapalı güvenerek kullandığım bir firmadan böyle güzel
bir etkinlik için davet almak beni çok mutlu etti. Yaptığım her pastada ve
hazırladığım her kremada kabartma tozu
olsun vanilya olsun mutlaka bir Dr. Oetker ürünü var. Ayrıca kısa sürede
hazırlanan içinde kalıbıyla,süsleme malzemeleriyle birçok pratik çözümler sunan
hazır karışım ürünlerini de kısa sürede değişik lezzetler hazırlamak için
kullanıyorum. Sık sık başlayıp bir türlü sonunu getiremediğim diyetlerimde
canım her tatlı istediğinde Dr Oetker’in
şekersiz serisi imdadıma yetişiyor.Hangi birini yazayım günlük hayatında
Dr oetker’in herhangi bir ürününü kullanmayan bir ev hanımı kalmış mıdır acaba?Hiç sanmıyorum.Ayrıca sanal
mağazalarını mutlaka ziyaret etmenizi öneririm çünkü birbirinden güzel ve
değişik kalıplara ve ihtiyacınız olan birçok malzemeye online olarak kolayca
ulaşabilirsiniz.
Neyse daha fazla lafı uzatmadan geçirdiğimiz bu harika günü
sizlerle paylaşmaya çalışayım biraz.Cumartesi sabahı Dr Oetker firmasının bizim
için temin ettiği servis aracıyla Torbalıdaki fabrikanın halkla ilişkiler
bölümüne geldik.Yol boyunca servis söförümüz su ve kolonya servisiyle bizleri
çok güzel ağırladı.Dr. Oetker fabrikasına ulaştığımızda bizi Dr. Oetker halkla ilişkiler yöneticileri ve ekip
arkadaşları karşıladı.Ayrıca kapıdan girişimizden yukarıya çıkışımıza
kadar kameralar eşliğinde kendimizi önemli biri gibi hissederek etkinliğin
yapılacağı deneme mutfağına geldik. Mutfağın görünümü bile içimizi
aydınlatmaya yetti. Bize verilen
bilgilerle öğrendik ki Dr. Oetker, Deneme Mutfağı çalışmaları ile tüketicilerine
ürünler ile ilgili başarı garantisi veriyor,bunu da ürünleri tüketicilerle birlikte test edip, onlardan
aldığı geri bildirimle geliştiriyor ve yeni tarifler ortaya çıkarıyor. Ürünlerin
arkasındaki kullanma talimatları ve tarifler bizlere ulaşmadan önce bu mutfakta
evdeki fırınlarımızın ısısında defalarca pişiyor, deneniyor ve ancak mükemmel
sonuç elde edilince tarife veya tarif kitapçıklarına geçiyor. Kullandığımız her
üründe mükemmel sonuç almamızın nedenini de böylece hep birlikte öğrenmiş olduk
böylece.
Mutfağa hepimiz hayran kaldık evimizde böyle bir mutfak olsa neler
yapmayız dedik hep birlikte.
Tanışma faslından sonra kahve keyfine veya kahvaltıya geçtik.Kahvaltıda
sohbet eşliğinde Dr.Oetker’in nefis poğaçaları ve uzun zamandır reklamını izleyip tadını çok merak ettiğim Wolke kek yedik.
Wolke Almanca’da bulut anlamına geliyor ve adıyla müsemma olacak derecede hafif
ve nefis bir kek. Vanilyalı, limonlu ve çikolatalı olarak 3 çeşidi var. Ayrıca
paketlerinin içerisinde, özel un karışımının yanı sıra pişirme kağıdı ve
süsleme için pudra şekeri de bulunuyor.Ben çikolatalısını tercih ettim.
Kahvaltıdan sonra önce sevgililer günü için Eros aşk pastasını
yapmak üzere mutfağa geçtik. Mutfakta pastayı yapmak için gerekli olan her
türlü malzeme ve ekipman hazırdı. Bir kısmımız mavi önlük ve şapka bir kısmımız
ise kırmızı önlük ve şapka taktık.Bize basılı olarak tarifleri verdiler ama
zaten adım adım hep birlikte yaptığımız için ve oradaki bütün personel bize çok
yardımcı olduğu için herşey çok pratikti.Pastayı yaparken Dr.Oetker pandispanya
unun sadece yarısını 2 adet yumurta ve su kullanarak pastamızı hazırladık ve
pişmesi için fırına gönderdik. Keki pişirdiğimiz kalpli kalıp ve
cevizli muffin için kullandığımız 12’li muffin kalıbının ve daha bir çok
malzemenin Dr. Oetker sanal
mağazasında bulabilirsiniz. Bu tarifleri size en kısa zamanda
vereceğim.
Pandispanyamız pişerken verdiğimiz arada firmanın tarihçesi
hakkında kısa bir film izledik ve firmanın halkla ilişkiler yöneticisinden Dr.
Oetker markasının nasıl doğduğu ve tarihçesi konusunda bilgilendik.
Pandispanyalarımız piştikten sonra pastalarımızı ortadan ikiye
ayırarak sütle karıştırılmış Dr oetker sıvı aromalarla kekimizi ıslattık,dolgu
kreması,çeşitli meyveler fındık, Antep fıstığı, badem krokan vs ile süsledik üstüne
de Pasta kreması sürüp pasta yapımımızı bitirdik.Üzerine şablon ve kakao
yardımıyla Eros figürü yaptık. En son da bitter ve beyaz minik kalp
çikolatalar ve harf ve rakam şeklinde çikolatalar ile süsledik.
Pasta yapımından sonra öğle yemeğine geçtik. Öğle yemeğinde Dr
Oetker’in yeni ürünü special pizza ve ayran ikram edildi . Bu pizzanın farkı
diğer pizzalarına göre biraz daha kalın tabanlı olmasıymış ayrıca gerçekten de
çok lezzetli bir pizzaydı. Hepimiz çok beğendik.oldukça da büyük ve doyurucuydu
nerdeyse 4 kişilik bir pizzayı tek
başımıza gıkımızı bile çıkarmadan silip süpürdük. Üzerine bir de Türk
kahvesin içip muffinlerimizi yapmak üzere yeniden mutfağa geçtik.
Muffinlerimizi Dr. Oetker sade kek karışımıyla yaptık ve 12’li muffin kalıplarında pişirdik.İçine kattığımız
peynir ceviz ve biberlerin mükemmel
uyumu sayesinde ortaya nefis ve kocaman muffinler çıktı.Bu karışımın içinde
şeker olmadığı için hem tatlı hem tuzlu tariflerde kullanabileceğimizi öğrenmek
gerçekten hoştu. Üzerini kalp-çiçek vb. şekillerde kalıpla kestiğimiz renkli
biberler ve kiraz domateslerle süslediğimiz muffinlerin de tarifini sizlerle
çok yakında paylaşacağım.
Pastamızı ve muffinlerimizi güzelce paketledikten sonra günün
sonunda sertifikalarımızı aldık ve Dr. Oetker’in güler yüzlü ekibi tarafından ve
yine kamera ekibiyle birlikte uğurlandık. Bizleri uğurlarken bu güzel gün
ve yaptıklarımıza ek olarak bir de Mutfağımda Mutluyum tarif kitabının da
içinde bulunduğu Dr oetker ürünleriyle dolu çok güzel bir hediye paketi
verdiler.
Dr.Oetker’in bizimle fabrikaya doğru
yolculuğumuzdan başlayarak sonuna kadar bizimle ilgilenen yöneticilerine ve
çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ederiz. Mükemmel bir gündü.
1 yorum:
Güzel bir gündü, siz de aynı güzellikte anlatmışsınız :)
Yorum Gönder