Ay ne zormuş taşınmak üstelik de hem okullar yeni açılmışken hem de Ramazanda.Oruç oruç eşya paketlemek çok zor geldi bir de İzmir öyle sıcaktı ki (ki hala öyle) ağzımız kurudu ablamla birlikte bir an evvel iftar olsa da su içsek diye bekledik valla.En sonunda ufak tefek bir kaç eksik dışında yerleştik sayılır.Hatta sipariş alıp pasta bile yaptım yeni evimde.Bu taşınma işi nerden çıktı derseniz valla benim bile haberim yoktu Kıbrıs'tan döndüm apar topar eşim karar vermiş 1 hafta sonra taşındık.En çok da kedime üzüldüm çünkü onu bu eve getiremedik eşim bir arkadaşına vermek zorunda kaldı.Kendi evimizden kiraya çıktık ama kızım artık okuluna yürüyerek gidiyor öğle araları eve gelip düzenli yemek yiyor ve ben ablama 10 dakika yürüyüş mesafesindeyim artık.Neyse gene çenem düştü herhalde yazmayı ve sizlerle dertleşmeyi pek özlemişim.Sizleri kuru kuru yazılarımla bırakmayım bir de tatlı ikram edeyim ki tatlı yiyip tatlı konuşalım dimi?Bu tatlıyı aslında bizim gideceğimiz günden bir gün önce annem yapmıştı.Tarifi Oktay Ustadan alıp kendine göre uyarladı.Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.Taze erik bulamazsanız kuru erikle veya erik reçeliyle de deneyebilirsiniz bence.İşte tarifi:
ERİKLİ MUHALLEBİ
Malzemeler:
- Muhallebisi için:
- 1 lt. süt
- 1 su b. toz şeker
- 1 p. vanilya
- 2 çorba k. nişasta
- 2 çorba k. pirinç unu
- 1 kg. erik
- 1 su b. toz şeker
- kabuk tarçın
- Tencereye 1 litre sütü alın.
- Üzerine 1 su bardağı toz şeker,2 çorba kaşığı nişasta,2 çorba kaşığı pirinç unu 1 paket vanilya ilave ederek muhallebiyi pişirin.
- İster büyük bir borcama isterseniz de ayrı ayrı kup bardaklarına paylaştırın.
- Üzeri için 1 kg.eriği çekirdeklerinden ayırıp küp olarak kesin ve bir tencereye koyun.
- Üzerine 1 su bardağı toz şeker ve 1 adet kabuk tarçın ilave edip erikleri pişirin.
- Muhallebi soğuduktan sonra üzerine pişen erikleri ilave edip tatlıyı soğumaya bırakın.
- Afiyet Olsun!
15 yorum:
Eminim taşınmak çok zordur ben kendimi tasınırken düşünemiyorum deliririm herhalde:))Muhallebi çokkk güsel olmuş ellerine sağlık
Ayşe'ciğim,
çok teşekkürler gerçekten de zordu yıllardır gerekli olduğuna inanıp biriktirdiğim bir çok şeyi taşınırken tek tek çöpe attım.Sevgiler
hülyacım, şükür kavuşturana canım yaa..
hoşgeldin.
Zoru bitmiş artık. Güle güle oturun hayatım.
sıcacık sevgiler.
hülyacım, şükür kavuşturana canım yaa..
hoşgeldin.
Zoru bitmiş artık. Güle güle oturun hayatım.
sıcacık sevgiler.
Canım bu iş bana yaradı.Bırde Egeye her oğlen teyzemızde.Tatlıdan alıp gıdıyom.Optum
Sesini özlemişim Hülya'cığım!
Ohh beee nihayet arkadaşım :) hoşgeldinnn.
Yeni evinde güle güle otur. Güzel tariflerini bekliyorum. Öptüm, Sevgiler...
Hoş geldin sevgili Hülya, gene harika ir lezzetle karşılaştım, bu reçete benim kalemim:) mayhoş mayhoş, sanırım çok lezzetli, sunum da harika. Ellerine sağlık, afiyet olsun. Yerleşme yorgunluğunu atlatmışsındır umarım, güle güle oturun, sağlık ve huzurla
Sevgiyle kal
Yeni evinde güle güle otur canım benim. Ellerine sağlık muhallebi de harika!!!
Sevgiler,
Evren
Merhaba,
Kıbrıs tariflerinizden vaz mı geçtiniz? Çok makbule geçiyordu.
Hülya'm,çok özlettin kendini canım..Blog camiasının gözleri aydın olsun..)Yeni evinizde mutluluk ve ağız tadıyla oturun canım..Kızının okuluna ve ablacığına yakın olmasına çok mutlu oldum..)
Muhallebi erikle eminim çok nefis olmuştur..Anneciğinin ellerine sağlık canım..Kocaman öpüyorum seni..
Sevgilerle..
Ortim şükür kavuşturana, nerdesin yaaa, yardıma geleyim dedim yine ses yok. Neyse halletmişsin sonunda, yeni evinde güle güle otur canımcığım.Muhallebi de harika görünüyor, eline sağlık
Özletme daha fazla kendini:-)))
Çok güzel bir lezzet.Çok da güzel görünüyor.
Banada beklerim.
Sevgiler.
Yeni evin hayırlı olsun Hülya'cım
okula yakınlığı ablana yakınlığı iyi olmuştur sizin için
muhallebide çok güzel görünüyor eline sağlık anneciğinin..
sevgiler
hülyacım yeni evinizde güle güle oturun. kiraya çıkmış da olsanız, en önemlisi sizin rahatınız. buarada yazılarını da özlemişiz valla.
Yorum Gönder