Sayfalar

Salı, Ocak 22, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -11 VE CIKOLATALI MISIR TOPLARI

Porselen Demlik Etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.Bu haftaki etkinliği sevgili HOBİEVİGARDENYA70 düzenliyor.Ben de etkinliğine katılmak için sıradaki tarifimi onun için yayınlıyorum.Bu fazladan patlattığınız mısırları değerlendirmek için çok güzel bir tarif.Ayrıca da çocuklar bayılarak yiyorlar ve görüntüsü de çok güzel.Tarifi SOFRA'nın Aralık sayısından almıştım.Ellerinde bu sayısı olmayanlar için buraya da yazmak istedim.Evsahibi arkadaşımıza kolaylıklar diliyor ve hemen tarifime geçiyorum.


ÇİKOLATALI MISIR TOPLARI:

Malzemeler:


  • 2 paket sütlü çikolata (80'er gramlık)

  • 25-50 gr. margarin

  • 3 su bardağı patlamış mısır

  • 3 çorba kaşığı renkli şekerleme

Yapılışı:



  1. Sütlü çikolata ve margarini birlikte benmari usulü eritin (Ben mikrodalgada eritiyorum.Hem daha çabuk hem de daha temiz oluyor)

  2. Derin bir kaseye patlamış mısırı ve 2 çorba kaşığı renkli şekerlemeyi koyun.

  3. İçine erimiş çikolatayı ilave edin ve bütün malzemeyi karıştırın.

  4. Diğer tarafta muffin kalıplarının içini küçük kek kalıplarıyla kaplayın.

  5. Kağıtların içine kalan 1 çorba kaşığı kadar renkli şekerlemeyi eşit olarak serpin.

  6. Daha sonra çikolatalı karışımı şekerlemelerin üzerine paylaştırın.

  7. Her bir mısır patlağının ortasına 1 adet çubuk saplayın ve elinizle hafifçe üzerine bastırın.

  8. Derin dondurucuda 1 saat bekletip yağlı kalıplardan çıkarın ve servis yapın.

  9. Afiyet Olsun!

27 yorum:

  1. ne güzel görünüyor
    çok da leziz
    ellerine saglık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar...
    Ben her zaman mısırı fazla patlatırım ve kalır. Bayatlayınca da kimse yemez. Bu tarif tam bana göre. Ellerinize sağlık. Sevgiler, selamlar...

    YanıtlaSil
  3. selam hülyacim
    ellerine saglik enfes olmuslar sevgiler canim

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık çok güzel olmuşlar
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Hülya'cım çok pratik ve leziz olmuşlar. Ellerine sağlık. Sevgiler, güzel bir hafta dilerim...

    YanıtlaSil
  6. Canim arkadasim, ellerine saglik. Her zaman yaoiyordunda, son zamanlarda daha da bir guzel yapmaya basladin:)
    Ellerine saglik, seni opuyorum. Aleyna'nin sinavi nasil gecti?

    YanıtlaSil
  7. Adsız6:44 ÖS

    Cok harika görünüyor,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  8. Hulya bu cok ılgınç bır tarıf ustelık cok lezzetlı.Bu aralar Hulyanın her yaptığını yemeye başladımda hade hayırlısı.Optum canım

    YanıtlaSil
  9. cnm, hamarat arkadaşım benim, marsmollow tarifini almaya geldim, sevgilerimi bıraktım, yapınca sana nasıl olduğunu söylerim, kocaman sevgilerimi bıraktım....

    YanıtlaSil
  10. Sevgili hocam,blogumu ziyaret ederek
    beni sevindirdiniz.Çok teşekkür ediyorum. Mısır toplarınız kendim için özel bir ilgi alanı olduğu için,
    söz etmeden geçemem.Patlamış mısırın
    şekerle birleştirilmesi konusunda,
    çok tencere yakmış biri olarak toplarınızın görünüşü harikulade.
    Ama,sonunda patlakların şekerle
    birleştilmesini bir şekilde başardım.
    Bir gün blogumda yayınlayacağım.
    Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.

    YanıtlaSil
  11. Hülyacim degisik vede lezzetli görünüyor,cocuklarinda sevebilecegi bir tad kesin.Ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  12. Hülya'm,bayıldım ben bu nefis ve kışkırtıcı toplara canım..
    Almanya'da bu tür mısırlardan çok olur.Birde bunun yanında şekerli mısırlar vardır.Ben her ikisinide çok severdim inan.Sende görünce birden çok mutlu oldum ve elimi uzatıp tepsiyi alasım geldi..Seni bilmemde kızın kesin bayılmıştır bu toplara değil mi?
    Ellerine sağlık Hülya'cığım,harikasın tatlım..

    Güzel bir hafta sonu diliyorum canım.Öpücük..

    YanıtlaSil
  13. Buara ben de toptop mamalara takmış durumdayım Hülya'cım, mısırı da patlattım mı biraz bol patlatırım, bu güzel tarifini deneyeceğim :))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Ezgi,
    Güzel yorumuna çok teşekkürler canım.sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Aybike’cim,
    Bazen bizim evde de mısır artıyor ve kalınca da yumuşayıp kötü oluyor ama bu şeklide değerlendirilirse uzun süre dayanıyor.Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Ayşe(ikizlerinannesi),
    Güzel yorumuna çok teşekkürler canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Sevgili sarımutfak,
    Çok teşekkürler canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Ebru’cuğum,
    Gerçekten çok pratik ve tadı da nefis oluyor.Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  19. Canım Aybike'm,
    Gittikçe eli alışıyor insanın ve daha düzgün yapmaya başlıyor sanırım.Aleyna'nın sınavı hala belli olmadı ama iyi geçmiş diyor.Sevgiyle öpüyorum canım

    YanıtlaSil
  20. Sevgili kızılcıkşurubu,
    Beğendiğine sevindim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Ablacığım,
    havalar soğuk diye insanın canı tatlı istiyor genellikle.Korkma sen kilo almazsın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Betül'cüğüm,
    Nasıl olduğunu mutlaka bana yaz.Merakla bekleyeceğim canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Sevgili klasiktatlar,
    beni gururlandırdığınız için çok teşekkürler.Güzel yorumunuz günüme güzellik kattı.Bloğunuzu heyecanla takip edeceğim.sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  24. Yaren'ciğim,
    gerçekten de çocuklar çok seviyor.bir lokmada yenebilecek birşey çünkü.Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  25. Gülüm gülüm,
    Sen uzat elini ben sana istediğin kadar uzatayım buradan canım.Mısır sade bile çok güzel ama böyle değişik şekillerde de çok güzel oluyor gerçekten.Seni çok çok öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
  26. Burcu'cuğum,
    bu tip şeyler görünüm açısından da çok şık oluyorlar değil mi.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  27. Sevgili tarifdünyası,
    nazik davetine çok teşekkürler.Sana kolay gelsin diyor ve çok sevdiğim bir tarifle katılıyorum.Sevgiler

    YanıtlaSil