Sayfalar

Pazar, Şubat 24, 2008

BESAMEL SOSLU PATLICAN VE YENI BANNERIM

İlk olarak farkettiniz mi bilmiyorum ama yeni bir bannerim var.Bu banneri bana sevgili Yaren hazırladı.Tatlı Diyar'dan Bilun'cuğum da hem buna vesile oldu hem de bana ve birçok arkadaşa logomu ekle kodları hazırladı.Bu konuda artık uzman oldu sayılır .Artık bütün kodlarımızı o hazırlayacakmış. İkinize de burdan kucak dolusu sevgiler ve teşekkürler gönderiyorum. İyi ki de varsınız.Ve ben iyi ki de sizleri tanımışım.Neyse tatlı şeylere biraz ara verip yemek yayınlayım dedim bugün.Bu tarifi ablamın bloğunda gördüğüm gün hemen denemeye karar vermiştim ve iyi ki de öyle yapmışım.O kadar sevdik ki sık sık pişirmeye başladım.Tadı musakkaya benziyor ama bence daha pratik.Orijinal tarifi ablamın sitesinde bulabilirsiniz. Ben yine de sitemde de böyle lezzetli bir tarif bulunsun diye üşenmeyip buraya da ekliyorum.

Malzemeler:
  • 100-150 gr kıyma
  • 1 kg patlıcan
  • 2 adet soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 4-5 yeşil biber
  • 5-6 diş sarmısak
  • 2 adet domates
  • 1.5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1/2 paket kabartma tozu,
  • bır tutam tuz
  • 100 gr kaşar peyniri


Yapılışı:

  1. Patlıcanları alaca soyup yuvarlak halınde dilimleyelim ve10dk tuzlu suda bekletelim.
  2. Daha sonra önlü arkalı hafifçe kızartalım.
  3. Soğanları piyazlık doğrayalım.
  4. Soğanı, kıymayı yağda hafifçe pembeleştirelim.
  5. Sivri biber ve sarmısakları ekleyelim.Domatesleri küçük küçük küp doğrayıp ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.3 dk daha kavurup tavayı ateşten alalım.
  6. Fırın kabını hafifçe yağlayalım.
  7. Patlıcanları bır sıra halinde dizelim üzerine soğanlı malzemeyi yayalım.
  8. Bir kapta sütü, yumurtaları,unu k.t.ve tuzu karıştıralım.
  9. Patlıcanların üzerine bu karışımı gezdirelim.
  10. Kaşar rendesini üzerine serpelim.
  11. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patlıcanların üzerindeki malzeme hafifçe renk değiştirene kadar pişirelim.
  12. Afiyet Olsun!

20 yorum:

  1. canım ellerine sağlık pek güzel olmuş...sevgilerimle...öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. enfes görünüyor ellerine saglık canım.bannerinde çok güzel olmuş güle güle kullan.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. beşamel sosuyla yapılan heryemeği çok sevmişimdir:)ellerine sağlık çok güzel ve leziz görünüyor.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba hocam, bu yorum için epeyce yazacaklarım var.Öncelikle,patlıcan sever olarak tarifinizi keyif ile okudum ve beğendim.
    Ablanızın blogcu olduğunu öğrendim.Takip ettiğim bloglar arasında olmasına ve ayrıca, kendilerinin de öğretmen olmasına sevindim.
    Şu an da, blog dünyasında üç tane hocam dediğim insan var, ne mutlu bana. Banneriniz hayırlı olsun. Güzel durmuş,yalnız'Mutfakta Biri mi Var' düz yazılı olanının biraz ilgiye ihtiyacı olsa gerek, dedikten sonra saygılarımı sunuyorum. Hoşça kalınız.

    YanıtlaSil
  5. canım hülyacım ellerine sağlık..bende blogspota geçtim..beklerimm..görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  6. himm nefis :) ben bi patlican hastasi olarak :) eline saglikk

    bannerinde hayirli olsun yaren bu isi beceriyo eline saglik onunda :)

    sevgiler

    www.aynurdantarifler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. canımmmmmmm
    öncelikle seninde özayında ellerinize sağlık...
    hülyaaaaaa
    ne güzel şeyler yazmışsın yaaaaaa
    canım benim ben bişiler yapabildimse senin sayende
    sen öğrettin ben öğrendim
    sen çok iyi bir öğretmen olduğun için bende iyi bir öğrenci olabildim canım...
    öpüyorum seni


    ürtmenimmmm daha öğrencek çoooooooook şeyim var senden:)

    YanıtlaSil
  8. Hımmmm nefis, ellerine sağlık, yeni bannerde çok hoş olmuş...

    YanıtlaSil
  9. Canım beğenıp yapmana sevındım.Kucak dolusu opucukler..

    YanıtlaSil
  10. Hi Hulya...Bless you for dropping by my blog. OF COURSE I'M INTERESTED...& can't figure out anything here except kyme (maybe mince?) Maybe you can install a translating widget or something. For me to get a comment from an authentic Turkish foodie is fabulous. I've drooled over all the pictures...thanks again. Lol Deeba

    YanıtlaSil
  11. Bennerın çok güzel olmuş Hülya :)) Yemek nefis görünüyor ellerine sağlık
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık canım gerçekten güzel bir tarif mutlaka deneyeceğim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Adsız12:05 ÖS

    canim kalp kalbe karsiymis ben sende gezerken sende bende imisin yemegin hem piratik emde cok degisik olmus eline saglik canim sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Hi Hulya

    Thanks for dropping by my blog..I loved seeing all the delicious posts in yours but how I wish you could have a translator in English !!



    See ya soon

    YanıtlaSil
  15. Bannerin çok güzel olmuş güle güle kullan:)
    patlıcanlı yemeğin her türlüsünü çok severim ellerien sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Canim bannerini güle güle kullan:)Patlicanlar harika görünüyor,mmm afiyetler olsun.Patlican o kadarda bayildigim bir lezzet degil ama yapilisa bagli.Harika görünüyor canim.Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  17. Bu kadar güzel pastalar tatlılar yapan biri güzel yemeklerde yapar..ellerine sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. canim ellerine saglik besamel sosunu cok severim her yemege cok yakisiyor birde patlicanli olursa himmm yemede dur rejimde neymis:)))

    Hulyacigim izmirli arkadaslarin birarya gelecegini yazmissin cok sevindim su aralar esimin yanindayim insallah bulusma tarihine kadar gelirim tanismayi cok isterim.
    canim sevgilerimi gonderiyorum.

    YanıtlaSil
  19. Hülya'cım yeni bannerini güle güle kullan. Yemeğinde çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım. Çayı bende yeni içmeye başladım. Tadı biraz acı diye 2 bardaktan fazla içemedim şimdiye kadar. Ama içebildiğim yerekadar içececiğim. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Hülyacım benim banner'imde geldi tatlım gel bak
    yemek nefis olmuş ellerine sağlık öptüm canikom bay

    YanıtlaSil