Sayfalar

Salı, Ocak 29, 2008

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI -12 VE GULLU KEK


Aslında tatil dolayısıyla Urla'ya gidecek ve bir süre tarif ekleyemeyecektim ama bir siparişi yetiştirebilmek için gidişimi yarına erteleyince fırsattan istifade bloğuma gelerek beni davet eden sevgili tarifdunyasi.blogcu.com arkadaşımızın etkinliği için bir tarif eklemeden gitmemeye karar verdim.Bu tarif sıradaki tarifti ve bu etkinliğe çok yakışacağını düşünerek etkinliğe bununla katılıyorum.Bu kek sünger gibi çok yumuşak ve çok lezzetli oluyor.Sevgili arkadaşımıza kolay gelsin diyor ve hemen tarifime geçiyorum.


GÜLLÜ KEK:


Malzemeler:




  • 1 su bardağı sıvıyağ


  • 1 su bardağı süt


  • 1 su bardağı şeker


  • 3 adet yumurta


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu


  • gül yaprakları (kurutulmuş)


  • 2 çorba kaşığı gül suyu


  • Aldığı kadar un


  • istenirse kırmızı gıda boyası(1 kürdanın ucu kadar)


Yapılışı:





  1. Yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpalım.


  2. Ayrı bir yerde un, kabartma tozu, gül yaprakları ve vanilyayı karıştıralım.


  3. Yumurtalı karışıma ; süt, sıvıyağ ve gül suyunu da ekleyip yeniden çırpalım.Gıda boyasını da ekleyelim.


  4. Unlu karışımı ekleyip mikserin en düşük devriyle yeniden çırpalım.Çok koyu bir kıvam olmayacak , ununu buna göre ayarlayalım.


  5. Gül şeklindeki silikon kalıba dökelim(başka bir kalıp da olabilir ama ortası delik olsun).


  6. Önce 180 derecede 20 dakika kadar pişirip sonra ısıyı 160 derceye düşürelim ve 15-20 dakika daha pişirleim.


  7. Pudra şekeriyle süsleyelim.İstenirse taze gül yapraklarıyla da süslenebilir


  8. Afiyet Olsun!

37 yorum:

  1. Adsız3:42 ÖS

    arkadaşım allah razı olsun eline sağlık ikinizinde kızınız herhalde iyi günler tekrar görüşelim inşaallah

    YanıtlaSil
  2. HÜLYACIĞIM KEK HARİKA GÖRÜNÜOR.ELLERİNE SAGLIK CANIM
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  3. Adsız5:31 ÖS

    Hülya, nefis olmuş kekin..

    Gül desenide ne yaışmış :)

    ellerine sağlık canım benim.

    sıcacık sevgiler.

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  4. Sevgili tarifdünyası,
    Kızım her yaptığımı çeşnicibaşı olarak tadar bir de resim çektirir.bu yüzden onu da yayınlayayım dedim.Her zaman beklerim.Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ezgi'ciğim,
    Senin bloğunun hızına yetişemediğim için beni affet canım.Güzel yorumların için çok teşekkürler.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Zerrin'im, misss'im,
    Seni özlüyorum valla gelmeyince.Daha sık bekliyorum.Çok çok öpüyorum canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Adsız10:50 ÖS

    cok harika bir kek olmus,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. Hülya'cığım,
    Güzel bir başlık. Kitabın konusu neydi? Toprağı bol olsun amcacığının.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili kızılcık şurubu,
    Güzel yorumuna çok teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Hülya yine süper bir tarif yayınlamışsın. Kalıbını çok beğendim söylemeden geçemeyeceğim. Gül suyunu nerden buldun? Ramazanda o kadar aradık ki. Eşim güllaça bayılır ama bir gülsuyu bulamadık. Önceden elit naturelin gül şırası satılırdı o bile yok marketlerde. Ellerine sağlık, süper süper süper görünüyor..

    YanıtlaSil
  11. Hülyacım güllü keki ilk defa duyuyorum, çok değişik bir fikir. Eminim lezzeti de bir o kadar harikadır:). Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler..
    aslı

    YanıtlaSil
  12. Aybike'ciğim,
    Kalıbımı Metro'dan aldım.silikon bir kalıp.Daha doğrusu eşim geçen sene doğum günümde hediye etmişti bana.Kısmet bugüneymiş.Ben de çok beğenmiştim.Gülsuyunu ise carrefour'da buldum.Gerçekten çok hoş kokuyor.Ramazanda tükenmiştir belki.Ispartalı bir arkadaşın varsa ona sipariş ver orada bol bol bulunuyor hem de nefis kokuyor.Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  13. Sağol bilgiler için Hülya'cığım. Toprağı bol olsun amcacığının. Ne zor hayatlar var değil mi? Okumak bile insanın yüreğini burkuyor.

    YanıtlaSil
  14. Aslı'cığım,
    Benim ikinci denemem bu aslında.İlkinde güllü kalıbım yoktu yalnız.O da olunca tarif tam adına yakışır oldu.Misafirlerime yapmıştım çok beğendiler sünger gibi oluyor.İçindekilerin gül yaprağı olduğunu ben söylemeden anlayamadılar.Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  15. Tijen'ciğim,
    Çok haklısın canım.Okurken onların yerine koyuyorum kendimi ve ne zorluklarla bu günlere gelinmiş yeniden hatırlıyorum.

    YanıtlaSil
  16. Sevgili hocam,
    Bu hitap şeklimi severek yazıyorum. Bloguma ziyaretiniz ve güllü kek'iniz kadar hoş yorumunuz kendimi çok mutlu etti, gönlümü aldınız. Memnuniyetle çok çok teşekür ediyor ve iyi tatiller diliyorum.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili klasiktatlar,
    hitap şekliniz için çok teşekkürler öncelikle ,teveccühünüz.Bloğunuzu ziyaret etmekten büyük bir keyif alıyorum çünkü gerçekten de özenle hazırlanmış bir blog.Sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  18. Pastan cok güzel görünüyor.Ortaya böyle güzel lezzetler cikinca,verilen emege ve zamana degiyor.Ellerine saglik Hülyacim harika :)

    YanıtlaSil
  19. Canim Hulyam,

    Ellerine saglik ne guzel olmus bu kek. Hem kalip da cok guzel bende gormustum buralarda, almali ama tarif icindeki gul yapraklari nasil geliyor agiza yerken merak ettim. Ellerine saglik arkadasim, annenlere cok ama cok selamlar. Seni hasretler kucakliyor ve opuyorum.

    YanıtlaSil
  20. harika olmus canim ellerine saglik

    YanıtlaSil
  21. CANIM ELLER�NE SA�LIK �OK G�ZEL G�R�N�YOR..MA�ALLAH �OKTA G�ZEL B� KIZN VAR

    YanıtlaSil
  22. Canım ellerine sağlık nasıl bir kek bu güllerle nefis:)
    İyi tatiller canım gelince görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Hülya'm ne kadar şık ve nfis olmuş pastan canım..Hele kızının eline ne de çok yakışmış..))Sanırım şimdiden bu tür işlere alıştırıyorsun o'nu..Çok tatlısınız ana-kız..Allah ağız tadınızı ve mutluluğunuzu hiç bozmasın canım Hülya'm..

    Kocaman öpüyorum sizleri...Sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. Kek harika görünüyor Hülya'cım ellerine sağlık :)) Bu özel ve de güzel kalıba bayılıyorum ;)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Adsız1:31 ÖÖ

    mmmm ne harika bir kek olmuş bu böyle ellerine sağlıkk görüntüsü muhteşenn valla emeğine sağlıkk arkadaşımm

    YanıtlaSil
  26. selam hülyacim
    ellerine saglik enfes olmus güllü sekli ve tadi ile bayildim hele o kalibin süper sevgiler

    YanıtlaSil
  27. Adsız8:39 ÖS

    çok seviyorm bu kalıbı çok becerikliymişim gibi geliyo oh mis gibi kokusu da geldi
    ellerine sağlık
    kocaman swevgiler

    YanıtlaSil
  28. Yaren'ciğim,
    Gerçekten de yaptığı şey güzel bir şeye dönüşünce insan daha çok keyif alıyor.Beğendiğine sevindim canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  29. Canım Aybikem,
    Çok güzel bir kalıp gerçekten daha değişik modelleri de vardı keşke onlardan da alsaydım dedim sonra :-))Gül yaprakları olduğu anlaşılmıyor.Bir de pişince yumuşuyorlar herkes ne olduğunu merak ediyor.Mutlaka dene çok beğeneceksin.Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  30. Nino'cuğum,
    Çok teşekkkürler canım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  31. Sevgili Fatoş'cuğum,Laf aramızda kızım annesine çekmiş diyolar :-)))

    YanıtlaSil
  32. Almula'cığım,
    Her Çarşamba ablamla kulaklarını çınlatıyoruz.Özledik valla.Sevgiler canımj

    YanıtlaSil
  33. Canım Gülüm,
    Çok teşekkürler canım.Kızım da benim gibi mutfağa çok meraklı büyüyünce benden daha güzel şeyler yapacakmış diyor şimdiden :-))). Sevgilerimi gönderiyorum canım

    YanıtlaSil
  34. Burcu'cuğum,
    gerçekten de böyle güzel bir kalıpla çirkin bir şey yapmak imkansız herhalde:-)))Sevgiler canım

    YanıtlaSil
  35. Sevgili yemekgüncesi,
    Güzel yorumun için çok teşekkürler.Sevgiler

    YanıtlaSil
  36. Sevgili Ayşe (ikizlerinannesi),
    Beğendiğine çok sevindim canım.Güllü kalıba güllü kek yakışır diye düşündüm :-)))Sevgiler

    YanıtlaSil
  37. Yeşim'ciğim,
    daha değişik şekilleri de vardı.Acaba onlarla nasıl olurdu diye merak ediyorum.İnşallah arkadaşlarda vardır da onları da görürüz yakında.Sevgiler canım

    YanıtlaSil